Mācītājs Indulis Paičs sarunā ar psiholoģi Diānu Zandi: Pieņemu, ka dažiem esmu nodarījis pāri ar tiešumu

Dzimšanas dienā taču drīkst kaut ko darīt citādi, vai ne? Tāpēc mēs lūdzām IEVAS lasītājai intervēt IEVAS lasītāju ļoti mīlētu un cienītu cilvēku – psiholoģe DIĀNA ZANDE sarunājas ar mācītāju un lektoru INDULI PAIČU. Tā ir divu personību saruna par mīlestību – īstu vai iedomātu – un arī par to, kā saprast un pieņemt šo laiku, nepazaudējot sevi.
Aiva Kanepone
Aiva Kanepone
Foto: Matīss Markovskis

Man ir teikuši, ka esmu distancēts – kā aiz stikla sienas –, un tas man mazliet sāp, jo es jau tieši cenšos tāds nebūt.

DIĀNA: Domājot par šo interviju, mazliet sajutos kā lūriķe kāda cita cilvēka dzīvē, jo tas, ko gribu jautāt, interesē mani, bet varbūt jums nemaz nav aktuāli. Bet tad es nolēmu – kāpēc gan ne? Kāpēc gan vienreiz nebūt ziņkārīgai sievietei, ja esmu satikusi vīrieti, kurš ir viedokļa līderis un tik interesanta personība? Mans pirmais jautājums: pieci vārdi, ar kuriem jūs sevi raksturotu pats? 
INDULIS: Es teiktu, ka esmu pietiekami ziņkārīgs, man patīk daudz ko izzināt. Noteikti esmu racionāls, bet kādos brīžos arī emocionāls, man ļoti no svara ir dvēseles lietas, un mani daudz kas var aizkustināt – man var dziļi trāpīt, piemēram, filmas, izrādes, grāmatas vai mūzika. Vēl varētu lietot vārdu mistisks, jo man interesē arī tā izjust šo pasauli un saprast tās noslēpumus.  

– Par cilvēkiem, kuru darbs ir publisks, ir daudz stereotipu. Kuri ir tie citu cilvēku apgalvojumi par jums, kas šķiet vissāpinošākie vai aplamākie?
– Daži mani uztver kā diezgan skarbu, jo es mēdzu pateikt, ko domāju, un mēdzu to pateikt arī pietiekami precīzos formulējumos – pieņemu, ka dažiem esmu nodarījis pāri ar tiešumu, ko kāds var nolasīt kā skarbumu. Vēl man ir teikuši, ka esmu distancēts – kā aiz stikla sienas –, un tas man mazliet sāp, jo es jau tieši cenšos tāds nebūt. Varbūt tas saistīts ar vēl vienu man raksturīgu īpašību – man piemīt zināms introvertums, ļoti labi jūtos viens pats ar savām idejām, grāmatām un Dieva klātbūtni. Esmu ļoti priecīgs kādu satikt, bet neesmu no tiem, kurus sabiedrība uzlādē. Man atrašanās sabiedrībā lielākoties būs vai nu neitrāla, vai ar mazu noguruma komponentu. Labāk tomēr vienam pašam. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē