Iespējams, visražīgākā savas paaudzes dramaturģe. Intervija ar Rasu Bugavičuti-Pēci

Garām «Valhallas» dārzam aizdārdina Liepājas moči, pēclietus saulē žūst galdiņi, un ar Rasu Bugavičuti-Pēci ir tik viegli runāt, it kā mēs viena otru pazītu mūžību. Superražīga dramaturģe, rakstniece, scenāriste, triju bērnu mamma un kas tik viss vēl ne – no malas viņa šķiet kā tā indiešu dieviete ar bezgaldaudzajām rokām.
Aiva Kanepone
Aiva Kanepone
Foto: Agneta Jonele. Stils: Agija Vismane

– Dziesmusvētki tev bija īsts ražas laiks – koncertā cita pēc citas tika dziedātas veselas trīs dziesmas ar taviem vārdiem: Lec, saulīte, Augšup dzīvība skan un Rīta un vakara dziesma! Un tev bija tas gods rakstīt scenāriju Noslēguma koncertam. 
– Kad piezvanīja Aira Birziņa un piedāvāja rakstīt scenāriju, biju ārkārtīgi priecīga, jo man Dziesmusvētki ir kaut kas ļoti īpašs. Likās – mistiskais Dziesmusvētku gars ir ar mani! Bet scenārijs bija vairāk tehnisks pasākums, jo tāda mēroga koncertā ir daudz ceremoniālo vajadzību un priekšnoteikumu, repertuārs ir jau salikts, ir skaidrs režisora uzdevums, un no jaunrades puses var izdarīt maz. Lielais izšāviens bija dziesmas ar maniem vārdiem. 

Un kādā brīdī man arī pielēca – cilvēks, kas audzis savā ziņā nestandarta ģimenē, arī tālāk nes nestandarta attieksmi pret dzīvi. 

Es jau zināju, ka koncertā uzreiz pēc Lec, saulīte ir ieplānota Augšup dzīvība, un domāju – nu kā lai es šajā dziesmā uzlecu vēl mazliet augstāk par sevi? Bet komponiste Lolita Ritmane ir pilnīgs kosmoss, un bija maģiski radīt dziesmu kopā ar cilvēku, kurš strādā Holivudā. Un tad uzzināju, ka pēc atteikšanās no Svētī debesīs ar Kaspara Dimitera vārdiem Mārtiņš Klišāns izvēlējies Raimonda Tigula Rīta un vakara dziesmu – nu fantastiski! Trīs dziesmas ar maniem vārdiem, un visas saliktas cita pēc citas! 

Svētku sākumā biju Čehijā, un, lidojot mājās, nezināju par airBaltic akciju lidot pāri Mežaparkam un Daugavas stadionam, lai no augšas varētu redzēt svētkus. Sēžu tieši pie iluminatora, un – lejā Deju svētku raksti! Un tad pēkšņi mēs jau lidojam pāri Mežaparka estrādei! 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē