Aktieris Mārtiņš Meiers: Kādas vēl attiecības, ja man pat suni izvest pastaigā neatliek laika!

Leģendārais režisors Kroders ir teicis, ka Mārtiņš Meiers ir par gudru aktierim, taču balvas un skatītāju atzinība liecina par pretējo. Smaidīgs, atvērts, gatavs palīdzēt un iepriecināt. Vislabāk viņam padodas omletes, bet mīļākie cepumi ir piparkūkas, savukārt viņa telefona ekrānu rotā Ņujorka ziemā. Mārtiņš ierodas uz interviju pēc izrādes Spīdolas nakts Dailes teātrī, ar svaigi noņemtu Melnā bruņinieka grimu, ar acu zīmuļa nodevīgajām pēdām. Spīdolas nakts ir viņa pirmā izrāde uz Dailes teātra skatuves, līdz tam par savu viņš sauca Valmieras Drāmas teātri, kur nostrādājis 16 gadu. Sācis ar Hamleta drauga lomu, bet noslēdzis ar Jāzepa lomu Raiņa Jāzepā un viņa brāļos.
Kristīne Vilīte
Kristīne Vilīte
Foto: Matīss Markovskis

– Kāds kolēģis par tevi teica tā: «Mārtiņš ir brīnišķīgs skatuves partneris, kurš redz un dzird otru. Viņš deg par savu profesiju. Ar Mārtiņu ir jautri, bet vienlaikus atbildīgs gan pret lielām, gan arī mazām lomām. Atbildīgs pret parteri, teātri un cilvēku.» Arī citi saka par tevi labus vārdus. Esi mīlēts.
– Paldies par to, neapšaubāmi ir patīkami dzirdēt. Es mīlu dzīvi un cilvēkus, man patīk iepriecināt tuvos un tālos, kolēģus, draugus, ģimeni. Taču katram mums ir sava ēnas puse, tikai jautājums, vai mēs to rādām citiem. Un, ja rādām, ko tas mums pašiem vai apkārtējiem dod un palīdz. Tici man, neesmu es tik balts un cēls, kā tu te tagad citē, bet esmu ceļā uz labāku sevis versiju. Manuprāt, galvenais ir būt godīgam gan pret sevi, gan apkārtējiem. Man gribētos domāt, ka  komplimentus esmu nopelnījis par to, ka neizliekos.

Kad saņēmu zvanu no Dailes teātra, man daudz nebija jādomā.

– Vai atceries, kāds tu biji, kad ienāci Valmieras Drāmas teātrī?
– Jauns un pārliecināts par sevi. Gatavs gāzt kalnus. Mūsu kurss (Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ilona Balode, Jānis Vimba, Kristīne Krūze, Viesturs Meikšāns, Jānis Āmanis, Ģirts Liuziniks un citi) netika gatavots konkrētam teātrim. It kā visi zinājām, ka mums nav garantētas vietas, bet šķita, ka pabeigsim akadēmiju un visi mūs gribēs, jo esam taču tik jauni, skaisti un talantīgi. Pēdējā studiju gadā bija skaidrs, ka pašiem vien būs jāmeklē iespējas piederēt kādam teātrim.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē