Aija Legzdiņa intervijā par mīlestību: Manī ir sāpe, kāpēc noticis tā, kā ir šobrīd…

Baltā mežģīņu kleitā un melnā fifīgā cepurītē Aija Legzdiņa Latvijas sirdsdziesmas gada finālā uzmundrinoši aicināja skatītājus baudīt visskaistāko mirkli – to, kurā esam šobrīd. «Dziesma Ievziedos ir stāsts par mani,» atzīstas Aija. «Pēc mana dzīves kūleņa tās vārdi ieguvuši pavisam citu nozīmi.»
Lolita Lūse
Lolita Lūse
Foto: Matīss Markovskis

Aijas dziedāto Ievziedos telefonbalsojumā atzina par šīs sezonas skanīgāko Sirdsdziesmu. Tā ir stāsts par viņu pašu. Vēl nesena Aijas dzīves pagātne izskan rindās: «Ievas bija pilnas baltiem ziediem, kad tu aicināji pastaigāt.» Šodienai ir cita noskaņa: «Paliek pāri melnas ogas, tās kā dzīve dažkārt sūras ir.» Tomēr par rītdienu Aija domā un dzied cerīgi: «Ievu ziedu laikā nākšu es pie tevis, zaļi baltais krūms…»

Man tik ļoti gribas paiet viņam pretī, kad viņš nāktu! Kā man gribētos viņu apskaut un teikt – sākam no gala, sākam vēlreiz…

– Pirms sarunas teici: «Man ļoti vajadzēja šo uzvaru…» Kāpēc? 
– Man bija svarīgi parādīt, ka varu ar to uzvarēt, – gribēju, lai šo dziesmu dzird…  Pirms kāda laika, kad lasīju Intas Tuzas dzejoli Ievziedos, dzirdēju, ka šie vārdi skan, bet nekādu zemtekstu tajos nesaskatīju – nekāda stāsta man tur tolaik nebija. Aizsūtīju māsīcai Ingai Lazdiņai, dziesmas melodijas autorei, un arī viņa piekrita – skan! Tapa dziesma, bet noliku to malā. Tad nāca mans dzīves kūlenis, pēc kura šīs dziesmas vārdiem un melodijai jau bija pavisam cita nozīme – klausoties ļoti raudāju. Tas ir mans – un varētu būt arī kādas citas sievietes – stāsts par ievziedu pavasari, no kura pāri palikušas tikai melnas ogas, bet jāsaglabā ticība, ka nāks vēl cits pavasaris… 

Kopā ar «Ievziedos» melodijas autori māsīcu Ingu. Foto: no personiskā arhīva

– Par kādu dzīves kūleni tu runā? Vai tas saistīts arī ar dzīvesvietas maiņu – zinu, ka pēdējos gados dzīvoji nevis Jaunbērzē, bet Pierīgā? 
– Kad aizgāju no sava vīra Jāņa, nopirku sev dzīvoklīti Jaunbērzes ciematā. Ar Jāni izšķīrāmies godam, tāpēc arī tagad satiekoties varam mierīgi runāt. Nevaru par viņu teikt nevienu sliktu vārdu. Mums kopā bijis daudz skaistu mirkļu, dēls izaudzis, savulaik saimniekojām – slaucām govis, pienu nodevām, rukši mums bija, uz tirgu braucām. Viss notika! Diemžēl Jānim posmiem uznāca problēmas ar alkoholu. Es biju tā, kas izlēma – jāšķiras. Tolaik dzīvojām kopā kā krietna latvju saime – trīs paaudzes zem viena jumta, un arī manai mammai palika sava bērna žēl, viņa teica, ka vairs nevar uz to mierīgi noskatīties. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
3.49 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē