• Tava ideālā zeme pie ezera: 5 padomi, kā to atrast

    Reklāmraksts
    24. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash.com / Kristaps Ungurs
    Ikviens nekustamā īpašuma speciālists pateiks – izvēloties īpašumu, ir trīs galvenie kritēriji: vieta, vieta un vēlreiz vieta. Kā atrast to vienu īpašo zemesgabalu, kam būs lemts kļūt par tavas ģimenes mājvietu? Kam pievērst uzmanību, izvēloties zemi privātmājas būvniecībai? Un kā pārliecināties, ka zeme pie ezera, kas tik ļoti iepatikusies, būs vispiemērotākā izvēle?

    Īpašums pie ezera – no sapņa līdz realitātei

    Daudziem no mums ir sapnis par savu māju – un garum garš kritēriju saraksts, kādiem jāatbilst iecerētajai vietai. Ļoti bieži viens no būtiskākajiem izvēles faktoriem ir tuvums dabai un skaista ainava. Taču pirkt zemi – tas ir nopietns lēmums, kas ietekmēs visas ģimenes dzīvi uz gadu desmitiem, tāpēc izvēle jāizdara pārdomāti, ņemot vērā dažādus apsvērumus. Ja arī tavs sapnis ir māja skaistā vietā, tev noteikti noderēs padomi, ko esam apkopojuši.

    1. Apsver sev un savai ģimenei svarīgākos izvēles kritērijus

    Izvēloties zemes gabalu privātmājas būvniecībai, būs jāņem vērā daudzi faktori – taču daži no tiem vienmēr būs svarīgāki par citiem. Nosaki trīs būtiskākos kritērijus, no kuriem negrasies atkāpties. Izvērtējot zemes piedāvājumus, ņem vērā to atbilstību šiem trim punktiem. Tas palīdzēs koncentrēties uz galveno un izvēlēties zemi, kas atbildīs tieši tavas ģimenes vēlmēm un vajadzībām.

    2. Pārliecinies, ka zemesgabalam nav nekādu zemūdens akmeņu

    Unsplash.com / Kristaps Ungurs

    Kārdinājums iegādāties zemesgabalu mazliet lētāk nereti ir milzīgs – taču svarīgi pārliecināties, ka nākotnē tevi negaida nepatīkami pārsteigumi. Pārbaudi, vai zemei nav apgrūtinājumu un ir iespēja ierīkot nepieciešamās komunikācijas. Izpēti visu pieejamo informāciju kadastra informācijas sistēmā un zemesgrāmatā. Zemes iegādes procesa caurspīdīgums un godīga komercprakse ir ļoti būtiski faktori.

    3. Ņem vērā attālumu līdz tuvākajai pilsētai

    Pat tad, ja sapnis ir zeme pie ezera, kur uzbūvēt idillisku ģimenes māju, būs grūti iztikt bez pilsētas piedāvātajām ērtībām. Raugies pēc vietas, kur pārdod zemi un kas vienlaikus ir gana tuvu pilsētai, lai dabas skaņas un ainavu pēc vajadzības un vēlēšanās varētu nomainīt ar pilsētas dinamiskajām iespējām. Ainaviskās vietās veidoti jaunie projekti Rīgā un Pierīgā ir lieliska iespēja apvienot darbu un pilsētas sniegtās priekšrocības ar mierīgu, harmonisku dzīves vidi.

    4. Pievērs uzmanību ne vien atsevišķam zemesgabalam, bet gan plašākai teritorijai, kas to ietver

    Lai izvairītos no negaidītiem un nepatīkamiem pārsteigumiem, pievērs uzmanību teritorijas plānojumam – ko tur atļauts un ko plānots būvēt. Nekustamais īpašums ir ilgtermiņa projekts, tāpēc jāņem vērā ne vien tas, kā tur izskatās patlaban, bet arī tas, kā izskatīsies pēc gadiem pieciem vai desmit. Cik labiekārtota būs teritorija? Vai tev būs kaimiņi? Ko paredz pašvaldības teritorijas plānojums?

    5. Privātmāju ciemats ir lieliska iespēja atrast izcilu zemes gabalu un aiztaupīt sev daudz stresa

    Mēs izvēlamies par labu privātmājai, jo vēlamies būt paši savas mājas un zemesgabala saimnieki. Taču nekustamā īpašuma iegādes process – un arī tā atrašanas process – var būt gana sarežģīts, laikietilpīgs un stresa pilns. Pārskati privātmāju ciematu piedāvājumus – šādi ir daudz lielāka iespēja atrast izcilu zemesgabalu. Turklāt tā būs ne vien zeme, bet nereti arī māju projekti, no kuriem atliks vien izvēlēties sev tīkamāko, kā arī māju pilna cikla būvniecība.

    Berģu Skati – privātmājas gleznaina ezera krastā

    berguskati.lv

    Harmoniska dzīves vide un zemesgabali mūsdienīgu privātmāju būvēšanai – šādu iespēju piedāvā unikālais projekts Berģu Skati. Ainaviskā Mašēnu ezera krastā tas ļauj veidot mūsdienīgu un labklājīgu dzīves vidi ģimenei. Projekta īpašā priekšrocība ir ne vien mierpilnā ainava, dabas tuvums un vien pārdesmit minūtes līdz Rīgai, bet arī pilns pakalpojumu spektrs: no zemesgabala iegādes līdz pat ēkas projekta izvēlei un būvniecībai.

    Berģu Skatu piedāvājumā ir zeme pie ezera vienā no trim ciematiem, ko vieno kopīgi principi: mierpilna, dabiska un kvalitatīva dzīves vide, kā arī nodrošinātas visas komfortablai dzīvei nepieciešamās komunikācijas, tostarp labiekārtota atpūtas vieta un peldvieta. Izpēti zemesgabalu piedāvājumu katrā no mūsu ciematiem, un rezervē sev un savai ģimenei piemērotāko. Sapnis par māju pie ezera jau pavisam drīz var kļūt par realitāti!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē