• FOTO: Pēdējie aplausi Baibai Indriksonei. Gaiši mūžībā pavada Nacionālā teātra aktrisi

    Atvadas
    Marta Kalniņa
    20. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šodien, 20. maijā, Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē ģimene, kolēģi un aktrises talanta cienītāji uz mūžu atvadījās no teātra vecākās aktrises Baibas Indriksones.

    Baibas Indriksones mūžs noslēdzās 14. maijā. Aktrisei bija 92 gadi. Filmu Vella kalpi un Limuzīns Jāņu nakts krāsā zvaigzne Baiba Indriksone visu mūžu bija uzticīga savam mīļajam nacionālajam teātrim. Tur aizritējuši 70 viņas radošās dzīves gadi. Kādā intervijā LTV Baiba atzinās: «Es nenospēlēju daudzas tās lomas, kam it kā tiku gatavota, nu, tāda liriskā varone, man tā vietā bija aņečkas, katjeņkas, dašeņkas, lielo klasiku diez ko nenospēlēju, bet katram savs liktenis, un sūroties par…  saka jau, ka Dievs dod cilvēkam 70 gadus, tad redzat, cik dāsns viņš bijis pret mani.» Arī mūža nogalē viņa allaž piedomāja par savējiem tur – teātrī, un viņi nekad neaizmirsa Baibu. Indriksones 90. jubilejā bija pilns pagalms viesu!

    Arī tagad, viņas atvadu dienā, uz teātri plūda ļaužu upe.

    Baibu Indriksoni pavadīt bija ieradušies gan tuvinieki, gan aktieri Indra Burkovska, Ainārs Ančevskis, Uldis Anže,  Jānis Skanis, Normunds Laizāns, Ināra Slucka, Mārtiņš Brūveris, režisors Edmuns Freibergs un vēl daudzi citi.

    Baibas skanīgie smiekli bija leģendāri. Tāpat kā viņas dzīvesprieks un spars. Pēc aktrises karjeras beigām viņa rada prieku ikdienišķās lietās. Tik daudz lasīja, ka bija kļuvusi par bibliotēkas goda lasītāju, asināja prātu, azartiski risinot krustvārdu mīklas, sekoja līdzi notikumiem Latvijā un pasaulē. Kopš 88 gadu vecuma viņa vairs nevadīja auto, kas iepriekš Baibai bija sniedzis lielu brīvību. Taču bija telefons, pa kurtu papļāpāt ar draugiem, bijušajiem kolēģiem un radiem. Viņa gan neslēpa – gadiem ejot, arvien mazāk kļuva to, kuriem piezvanīt.

    Baiba ļoti lepojās ne tikai ar savu teātri, bet arī savu talantīgo ģimeni. «Esmu izaudzinājusi Latvijai brīnišķīgus cilvēkus!» sacīja viņa. Aktrises dēls Aivars Leimanis ir latviešu horeogrāfs un Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs, bet Baibas mazbērni – baletdejotāja Elza Leimane un mūziķis Gusts Leimanis. Un kur nu vēl Baibas acuraugi – mazmazbērni!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē