• Brusketa ar gailenītēm

    Uzkodas un salāti
    Daina Lapiņa
    16. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Brusketas ar gailenēm
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Brusketas ar gailenēm
    Baudīsim pirmās gailenes šiki! Eleganta uzkoda ar pirmajām gailenītēm – kraukšķīga maizīte, kausētais siers un sviestā saceptas sēnītes. Pietrūkst tikai kausiņš vēsa alus vai baltvīns!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m

     

    • Bagetes šķēlītes apgrauzdē, padzesē.
    • Sīpolu sagriež ripiņās, ķiplokus sasmalcina.
    • Lielas gailenes sagriež daļās, mazās veselas liek pannā ar uzkarsētu sviestu vai eļļu, lēni sautē, līdz šķidrums no sēnēm ir izvārījies un tās sākušas cepties.
    • Liek klāt sagrieztos sīpolus un ķiplokus, visu cep zeltaini brūnu, iemaisa sāli un piparus.
    • Uz grauzdētajām maizes šķēlītēm klāj kausēto sieru, virsū sadala ceptās gailenes.
    • Grezno ar eļļā vai sviestā apceptām salvijas lapiņām.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē