• SOD – tavs sabiedrotais ceļā uz skaistumu un veselību!

    Veselība
    11. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ikviena no mums ikdienā var tikt pakļauta nelabvēlīgiem procesiem (stress, liela sportiskā slodze, mobilo ierīču starojums, smēķēšana, nepareiza diēta), kas veicina pārmērīgi lielu brīvo radikāļu daudzuma veidošanos organismā. Līdz ar to imūnsistēma novājinās, rodas daudz slimību. Īpašas izpausmes skar ādu: sausums, lobīšanās, krunciņu veidošanās, pigmenta plankumu rašanās, elasticitātes samazināšanās un kolagēna zudums…

    No tā iespējams izvairīties, atrodot īsto antioksidantu. GliSODin piedāvā unikālu tehnoloģiju veselības un pašsajūtas uzlabošanai. To var dēvēt par franču sievietes šarmu kapsulā.

    Mēs visas gribam labi izskatīties un, cik vien iespējams, ilgi saglabāt starojumu un lielisko pašsajūtu, kas mums piemīt agrā jaunībā. Tāpēc ar baltu skaudību lūkojamies uz francūzietēm, kuras jebkurā vecumā prot izskatīties un arī justies lieliski. Francūzietes gadus neskaita, bet dzīvo šodienai. Ko darām mēs? Kopš agras jaunības nemitīgi cīnāmies ar novecošanu. Krēms, kas atjauno ādas tvirtumu, procedūras, kas uztur možu ķermeni, vitamīni, kas mazina nogurumu, un tā tālāk. Nekā slikta un nepareiza jau tur nav. Tikai… skaistuma uzturēšana no ārpuses izklausās brīnišķa līdz brīdim, kad saproti – novecošanas procesi nesākas uz ādas, bet, tēlaini izsakoties, zem tās. Tavā ķermenī!

    Enerģijas producēšanas procesā – elpojot, kustoties utt. – rodas vielmaiņas starpprodukti, tā sauktie brīvie radikāļi. Ļoti aktīvas, izbadējušās molekulas, kam trūkst viena elektrona. Lai atņemtu pašiem trūkstošo elektronu, brīvie radikāļi metas uzbrukumā šūnām un gēniem, izraisot DNS mutācijas, kas veicina dažādu slimību veidošanos. Pārmērīgs brīvo radikāļu daudzums izjauc fizioloģisko līdzsvaru, un to dēvē par oksidatīvo stresu. Brīvo radikāļu agresija visvairāk apdraud sirds un asinsvadu sistēmu, saistaudus, imūnsistēmu un acis. Protams, arī ādu: tā kļūst sausa, lobās, veidojas krunciņas, pigmenta plankumi, mazinās ādas elasticitāte un kolagēna daudzums tajā. Oksidatīvais stress darbojas kā tāds zaglis, kurš, aizslēpies aiz koka, čiepj pa vienam ābolam. Bet to, ka ābolu vairs nav, pamana, kad jau ir par vēlu un ābele pavisam tukša… Visbiežāk pašas šim zaglim palīdzam. Līdzsvaru organismā vēl vairāk izjauc smēķēšana, aptaukošanās, alkohols, saules starojums, kā arī dabas piesārņojums. Un au revoir, franču sievietes starojums un elegance…

    Antioksidanti pret brīvajiem radikāļiem = uzvara?

    Risinājums ir vienkāršs – brīvos radikāļus neitralizēt ar antioksidantiem. No zagļiem – brīvajiem radikāļiem – organismu visefektīvāk pasargā antioksidatīvā aizsargsistēma (tā dēvētie primārie antioksidanti), kuras sastāvā ir fermenti –
    superoksīda dismutāze, katalāze, glutationa peroksidāze, glikozo-6-fosfātdehidrogenāze – un sekundārie antioksidanti – nefermenti E vitamīns, bēta karotīns, urīnskābe, albumīns, bilirubīns. Mainoties kādai no antioksidatīvās sistēmas sastāvdaļām, organisms vairs nespēj pilnībā neitralizēt brīvos radikāļus, tad jāsauc palīgi no ārpuses. Ir daudz pārtikas sastāvdaļu, kas darbojas kā antioksidanti, arī A vitamīns, bēta karotīns, C un E vitamīns un minerālviela selēns, hormons melatonīns un daudzas citas. Antioksidantu īpašības piemīt arī atsevišķiem augiem – diedzētiem graudiem, svaigiem augļiem un dārzeņiem, dažādām eļļām, zaļumiem.

    Brīnumlīdzeklis pret novecošanu? Atrasts!

    Jau 1968. gadā1 Djūka Universitātes Medicīnas skolas pētnieki Džo Makords un Ērvins Fridovičs atklāja, ka organisma šūnas ražo trīs ļoti spēcīgus antioksidantu fermentus jeb enzīmus – SOD, glutationa peroksidāzi un katalāzi. Šie fermenti rosina organismu likvidēt brīvos radikāļus, pārstrādāt pašiem sevi un tādējādi neitralizēt arvien jaunus un jaunus brīvos radikāļus. Reakcijas ātrums, ar kādu SOD slāpē superoksīda radikāli, mērāms ar ātrumu 2 × 10 devītajā pakāpē vienā sekundē! Tas nozīmē, ka katrs antioksidantu enzīms var nodzēst burtiski miljardus brīvo radikāļu minūtē.

    Tātad – SOD dabiski rodas organismā, taču tā daudzums samazinās novecojot. Francijā (kur gan citur?!) radīts uztura bagātinātājs GliSODinÆ ar klīniski pierādītu efektivitāti oksidatīvā stresa radītu ādas bojājumu likvidēšanā. Proti, ISOCELL laboratorija piedāvā pirmo bioaktīvo SOD formu kapsulu veidā, kas palīdz cīņā ar oksidatīvo stresu. Daudzi pētījumi apliecinājuši, ka tieši no pārtikas iegūtas biomolekulas palīdz šūnām pielāgoties videi, kurā tās atrodas.

    Tēlaini sakot, ir tādas pārtikas molekulas, kas sarunājas ar mūsu gēniem. Šādas molekulas atrodas arī melones ekstraktā. Tāpēc GliSODinÆ galvenā sastāvdaļa ir melones ekstrakts, kas bagātināts ar ādai nepieciešamo cinku, selēnu un B12 vitamīnu. Šī ekstrakta noslēpumainā sastāvdaļa ir enzīms: superoksīda dismutāzes (SOD) inovatīvā kombinācija ar to aizsargājošo gliadīnu jeb antigēnu – kviešu proteīnu. Kas pierāda šī uztura bagātinātāja drošību un efektivitāti? Tas ražots biotehnoloģiju kompānijā ISOCELL Laboratories, kas gandrīz 20 gadu ir pētījusi oksidatīvo stresu un tā ietekmi uz novecošanu, izstrādājot dažādus iekšķīgi lietojamus produktus ādas un šūnu aizsardzībai. Atšķirībā no citiem ražotājiem ISOCELL regulāri publicē jaunus klīniskos pētījumus, kas pierāda produktu efektivitāti un drošību. GliSODinÆ ir izstrādāts sadarbībā ar vadošajiem dermatologiem, un tā sastāvs atbilst augstākajiem kvalitātes standartiem.

    Kādi būs galvenie ieguvumi ādas veselībai, lietojot GliSODinÆ? Uztura bagātinātājs stiprina imūnsistēmu, uzlabo sirds un asinsvadu stāvokli, nomāc iekaisumus, palīdz cīņā ar diabētu. Un, protams, palīdz iegūt un uzturēt jau pieminēto franču sieviešu mirdzumu, jo ievērojami uzlabo ādas stāvokli un pasargā to no bojājumiem nākotnē. Lietojot triju mēnešu kursu (divas kapsulas dienā), ādas šūnas pastāvīgi tiks pasargātas no vides faktoru radītās iedarbības, aizkavējot DNS molekulas bojājumu, samazinot iekaisuma procesus, novēršot imūnās sistēmas patoloģiskas reakcijas un saules apdeguma radītās sekas. Izcils efekts būs, lietojot to papildus skaistuma injekcijām un dažādām kosmetoloģiskajām procedūrām, jo āda vienlaikus tiks pasargāta gan no ārpuses, gan iekšienes.

    Starp citu, pētījumi2 apliecina – no melones iegūtais SOD paaugstina ne tikai SOD endogēno sintēzi (dabiska tā rašanās organismā), bet arī primāro antioksidantu glutationa peroksidāzes un katalāzes regulāciju organismā. Tātad ļauj sasparoties un cīnīties pret kaitniekiem pašas organismam. Vive la beautÈ! Lai dzīvo skaistums un, protams, arī veselība!

    Zināšanai! Veicina šūnu aizsardzību PRET oksidatīvo stresu.

    Medicīnas zinātņu doktore, maģistra grāds preventīvajā medicīnā, preventīvās medicīnas ārste, dermatoveneroloģijas rezidente Dr. med. Agnese Ruskule:

    ´Mūsu organisms ir kā komplicēta rūpnīca, kurā ik mirkli notiek dažādas bioķīmiskas reakcijas. Šie procesi ir kā cīņa un reizē arī sadarbība starp antioksidantiem un brīvajiem radikāļiem cilvēka organismā.

    Ikdienas skrējienā mūsu dzīvesveids un paradumi samazina pilnvērtīgu un plaša spektra antioksidantu uzņemšanu. Kā preventīvās medicīnas ārste un topošā dermatoloģe gribu uzsvērt tik ļoti svarīgo antioksidantu lomu organisma novecošanas palēnināšanā un skaistas ādas uzturēšanā. Viens no efektīvākajiem produktiem, ko izmantoju savā praksē, ir superoksīda dismutāze (SOD) inovatīvā kombinācijā ar ādai nepieciešamo cinku, selēnu un B12 vitamīnu. GliSODinÆ efektivitāte pierādīta, ne tikai lai rūpētos par ādas kvalitāti, bet arī cīnītos ar dažādiem pigmentācijas traucējumiem (melazma, vitiligo) ādā, fotonovecošanu, kā arī psoriāzes un alopēcijas gadījumos.

    Antioksidantus nosaka veicot analīzes

    Ievācot delatizētu pacienta slimību un ģimenes anamnēzi, preventīvās medicīnas ārstam rodas aizdomas par antioksidatīvās aizsardzības sistēmas nepietiekamību. Klīniski tas varētu izpausties kā autoimūna slimība, sirds un asinsvadu slimība (aterosklerozes gadījumos), cukura diabēts, ādas un saistaudu slimības un citas.

    Nereti pacientam vēl nav attīstījusies hroniska slimība, un tad ir ļoti svarīgi laikus izvērtēt iespējamo slimības risku un novērst tās attīstību. Šajos gadījumos pacienti bieži atzīmē nespēku, imunitātes pasliktināšanos, biežu saaukstēšanos.

    Diagnosticējot konkrētu antioksidantu samazinājumu vai trūkumu organismā, pacientam tiek noteikta personalizēta un individuāla terapijas taktika.

    Novecosim skaisti!

    Dzīvojam laikā, kad iespējams uzlabot ādas kvalitāti ar dažādu injekciju palīdzību, un, lai paildzinātu injekciju noturību un efektivitāti, svarīgi papildus lietot antioksidantu terapiju.

    1 McCord J M & Fridovich I. Superoxide dismutase: an enzymic function for erythrocuprein (hemocuprein) J. Biol. Chem; 1969: 244:6049–55

    2 Chaudiere J et al Intracellular Antioxidants: from Chemical to Biochemical Mechanisms Food & Chemical Toxicology 1999; 37:949–962

    Nelietot glutēna nepanesamības gadījumā. Sargāt no bērniem. Nepārsniegt rekomendējamo dienas devu. Nelietot kā daudzveidīga un sabalansēta uztura un veselīga dzīvesveida aizstājēju.

    Rīgā,  Lāčplēša ielā 7 un Biķernieku ielā 12

    *Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē