• Septiņi lieliski galamērķi ģimenēm ar bērniem, ko baudīt Jūrmalā

    Jūrmala
    25. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pludmale Jūrmalā
    Foto: Publicitātes foto
    Pludmale Jūrmalā
    Aizraujošu un neparastu aktivitāšu klāsts ģimenēm ar bērniem Jūrmalā ir tik daudzveidīgs, ka garlaicībai nav ne laika, ne vietas. Ne velti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas konkursā «Ģimenei draudzīgākā pašvaldība» Jūrmalas pilsētu 2018. gadā atzinīgi novērtēta par ieguldījumu ģimenēm veselīgas un radošas pilsētas attīstībā. Lūk, septiņi lieliski galamērķi, kurp doties ģimenēm ar bērniem.

    1. Ūdenspriekiem un jautrībai – Līvu akvaparks

    Ūdensprieki bezrūpības pilnai dienai – te nudien aizmirstas visi kreņķi, jo Līvu akvaparks derēs pat izlutinātākajam atpūtas baudītājam. Šogad parkā īpašs jaunums – ūdens skeletons. Pa divām slīdkalniņa joslām vienlaikus var pārvietoties divi cilvēki uz paklājiem, starts atrodas gandrīz 15 m augstumā, bet garums sasniedz 100 m. Tas ir vienīgais kalniņš Līvu akvaparkā, pa kuru atļauts pārvietoties ar galvu uz priekšu.

    2. Priecīgai atpūtai – Mellužu parks un estrāde

    Estrādes parks ir brīnišķīga vieta atpūtai ar bērniem – spēļu laukums un labiekārtoti āra trenažieri, kā arī parks, pīļu dīķis ar strūklaku un pastaigu celiņi. Jūrmalas pilsēta visu vasaru, lai saule, vējš vai lietus, Mellužu estrādē rīko īpašus bezmaksas sarīkojumus bērniem.

    Bērnu vasara ir klāt!

    Mellužu parkā no pulksten 11 līdz 13:

    28. jūlijā – Muzikālā svētdiena,

    4. augustā – Gudrā svētdiena,

    11. augustā – Veiklā svētdiena,

    18. augustā – Teātra svētdiena,

    25. augustā – Skaļā svētdiena.

    Kauguru kultūras nama pagalmā katru ceturtdienu no pulksten 13 līdz 15:

    25. jūlijā un 22. augustā – Jautrā ceturtdiena,

    8. augustā – Muzikālā ceturtdiena.

    Info fb.com/jurmalaskultcentrs/

    3. Aktīvai atpūtai – Dzintaru Mežaparks

    Īsta prieka paradīze! Mežaparka 13 hektāru platībā ir rotaļu laukumi dažādu vecumu bērniem, celiņi gājējiem un skrituļslidotājiem, skeitparks, strītbola laukumi un kafejnīcas. Parkā atrodas 33,5 metrus augsts skatu tornis ar 12 platformām dažādos līmeņos: kāp, cik spēj, un priecājies par to, ko redzi! Parkā ir arī piedzīvojumu parks Tarzāns: dažādu sarežģītības līmeņu šķēršļu trases gan bērniem, gan pieaugušajiem. Zaļā trase paredzēta pieaugušajiem un bērniem no sešu gadu vecuma – tajā ir 16 šķēršļi divu līdz četru metru augstumā. Zilajā trasē veidoti samērā viegli pārvarami šķēršļi, kas pacelti pat sešus metrus virs zemes, un trases nobeigumā ir 80 metru garš troses nobrauciens: ju-hū! Sarkanā trase izveidota astoņu metru augstumā, tajā iekļauts atraktīvais Tarzāna lēciens un brauciens ar velosipēdu pa laipu, lidojošais skrituļdēlis un citi aizraujoši šķēršļi. Savukārt Melnā trase paredzēta tiem, kam spēka vairāk, jo trasē izvietoti 14 augstas sarežģītības pakāpes šķēršļi.

    Parks apmeklētājiem atvērts no pulksten 9 līdz 22.

    Nakts ekspedīcija «Nestāsti pasaciņas!»

    Dzintaru mežaparkā 9. un 10. augustā no plkst. 20 līdz 23 pašā nakts melnumā vairāku stundu garumā bērni nakts ekspedīcijā varēs piedzīvot dažādus aizraujošus notikumus. Ekspedīcija notiks jau sesto gadu, ar katru gadu pulcējot arvien vairāk apmeklētāju. «Nestāsti pasaciņas!» ir Jūrmalas pilsētas dāvana bērniem – pasākums ir bez maksas.

    • Bērniem līdzi jāņem vecāki un kabatas lukturīši.

    4. Kultūrai – mākslas biennāle Marīna 2019

    Jūrmalā notiek otrā starptautiskā jūras tematikai veltītā biennāle Marīna 2019. Katru sestdienu kādā no biennāles pieturām var piedzīvot ģimenisku kopā būšanu, mākslinieciski izglītojošā programmā iepazīstot un radoši piedzīvojot atšķirīgas ekspozīcijas ar vienojošo identitāti – VĒTRA. Radošā rosība notiks profesionālu mākslinieku un mākslas speciālistu pavadībā dažādās Jūrmalas vietās no 20. jūlija līdz pat 31. augustam. Izsekot pasākumiem palīdzēs interaktīva vētras MARĪNA karte, ko var saņemt biennāles norises vietās. Kartē tiks atspoguļotas visas biennāles ostas, turklāt katrs pats tajā varēs atzīmēt, cik ballu emocionālu un māksliniecisku pārdzīvojumu – sākot no bezvēja līdz orkānam – viņam izraisījusi mākslas vētra.

    Kurp pūtīs Marīna 2019 vētra?

    27. jūlijā plkst. 12 – foto vētra Raiņa un Aspazijas vasarnīcā.

    3. augustā plkst. 14 – vētraina marinēšanas meistarklase ar Vētraino Marinas tanti Bulduru Izstāžu namā.

    10. augustā plkst. 12 – spēles smiltīs un pasaku rakstīšanas darbnīca Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari.

    17. augustā plkst. 12 – gleznošana ar zemes materiāliem, dabas krāsām un jūras ūdeni Jūrmalas pilsētas muzejā izstādē Atmiņu jūra.
    Plkst. 11 – zīmēšana jauktā autortehnikā inner light Vitālija Jermolajeva gleznu teātrī Inner light.

    24. augustā plkst. 11 – darbnīca ģimenēm ar bērniem mākslas stacijā Dubulti.

    31. augustā plkst. 12 – noslēdzošā meistarklase marīnas žanrā mākslinieka Alekseja Naumova pavadībā Jūrmalas pilsētas muzejā.

    5. Izklaidei un zinātkārei – centrs KORSO Brīnumi

    Pārsteidzoši aizraujoša vieta gan bērniem, gan pieaugušajiem. Ekspozīcija veidota pēc Alda Kalniņa bērnu grāmatas Zili brīnumi/Sociālā fizika bērniem tēmām ar neparastiem un interaktīviem eksponātiem. Piedāvājumā gan individuāli apmeklējumi, gan telpas ballītēm un svētkiem, kā arī speciāli sagatavota programma izglītības iestādēm vai lielākām bērnu grupām.

    Augustā – Latvijas Smilšu animācijas teātra izrādes

    4. augustā plkst. 12 – Sprīdītis latviešu valodā, bet 18. augustā plkst. 12 – Puškina pasakas krievu valodā.

    6. Pastaigām un atpūtai – pludmale

    Jūrmalas 24 km garā pludmale ir fantastiska – nebeidzams plašums un baltas kvarca smiltis kā smalki cukurgraudi. Smilšu klājiens no ūdens līnijas līdz kāpu valnim pilsētas vidusdaļā veido pat 25–50 metru platu teritoriju – te netraucētu vietu saules un jūras peldei atradīs ikviens. Jūrmalas pludmalē ir 12 labiekārtotas peldvietas, septiņām no tām – Jaunķemeriem, Dzintariem, Bulduriem, Majoriem, Dubultiem – piešķirts Zilā karoga ekosertifikāts, jo te piedomāts gan par teritorijas bioloģisko ilgtspējību, gan par atpūtniekiem patīkamu vides kvalitāti.

    Jūrmalas pludmalē ir 20 bērnu rotaļlaukumi – ik pa gabaliņam var atkal paspēlēties.

    7. Īpašām ekskursijām – upes kuģītis New Way

    Esot Jūrmalā, noteikti vērts izbraukt pa Lielupi ar kuģīti New Way. Katru dienu pulksten 14 kuģītis gaida Majoru piestātnē, lai dotos stundas braucienā pa Lielupi. Tie, kam kārojas garāku vasarīgi košu piedzīvojumu, ar šo kuģīti var doties no Rīgas uz Jūrmalu un no Jūrmalas uz Rīgu. Brauciena laikā pa Daugavu var redzēt Rīgas ostu un pilsētas panorāmu. No Daugavas gar Mīlestības salu kuģa ceļš ieved Buļļupē, kas savieno Lielupi un Daugavu. Kuģojot pa Buļļupi, paveras skats uz Bolderāju, bet, nokļūstot Lielupē, paveras skats uz seno Lielupes ieteku jūrā, tālāk kuģojot, upes krastā baudāma Baltā kāpa. Brauciens no vienas pilsētas līdz otrai ilgst divas ar pusi stundas. Rīgā kuģītis katru dienu uz Jūrmalu atiet pulksten 11 no Lielā Kristapa skulptūras pretī Rīgas pilij, bet no Jūrmalas uz Rīgu atiet pulksten 16 no Majoru piestātnes.

    Nogaršo jauno Jūrmalas saldējumu!

    Karstā vasaras dienā labākais našķis ir auksts un garšīgs saldējums. Šogad Ekselences saldējuma stendos Jomas ielā var iegādāties Jūrmalas saldējumu. Tas ir īpašs karameļu saldējums, kurā paslēpušies sāļās karameles kraukšķi – gluži kā Jūrmalas dabas dārgumi dzintari. Ja tev garšo karamele, šis noteikti kļūs par tavu mīļāko saldējumu! Kad pagājušajā gada Kūrorta svētkos balsojumā tika izvēlēta 2019. gada Jūrmalas saldējuma garša, tieši šis krēmīgais saldējums ieguva visvairāk balsu.

    www.visitjurmala.lv

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē