• Nesēdi mājās – dari mājās! jeb 5 projekti, kuru laiks beidzot ir pienācis

    Dārzs
    14. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šis ir interesants pavasaris. No vienas puses – patīkams un silts laiks sācies salīdzinoši agri. No otras puses, neplānotā dīkstāve daudzus ir samulsinājusi vai radījusi apstākļus, kādi nebija plānoti. Mūsuprāt, šī situācija ir paver iespējas realizēt sen atliktus un kārotus piemājas projektus.

    Piemēram, beidzot aplaimot sevi un dārzu ar siltumnīcu.

    Šķībi greizo, vēja nodriskāto siltumnīcu laiki ir beigušies! Šobrīd tirgū pieejami neskaitāmi modeļi, kas lepojas ne tikai ar izcilu funkcionalitāti, bet arī pievilcīgu dizainu. Papildus tam, pieejamo versiju ir tik daudz, ka sev tīkamāko atradīs gan budžeta risinājuma meklētājs, gan darītājs ar profesionālām ambīcijām.
    Siltumnīcas izvēli iesakām balstīt filozofijā par to, ka dārzam ir jāsniedz prieks un augļi, nevis apgrūtinājums. Tāpēc, laicīgi izvērtējiet, kāds papildus aprīkojums Jums varētu būt noderīgs –piemēram, automātiskie vēdlodziņi (ierīkojami teju visu modeļu konstrukcijās) liks aizmirst par neskaitāmajiem gājieniem uz siltumnīcu, lai atvērtu vai aizvērtu tās ventilācijas lūkas. Izcili noderīga investīcija būs automātiskā augu laistīšanas sistēma. Ieviešot šos risinājumus, siltumnīca nekļūs par papildus pienākumu jau tā garajā vasaras darbu sarakstā, bet kalpos kā garšīgu, veselīgu un ekoloģiski tīru maltīšu ražotne!

    Varbūt beidzot pienācis ilgi gribētās, nelielās koka celtnes laiks?

    Vienalga, vai runa ir par koka namiņu darbarīkiem, garāžu, lapeni, pirti vai pat nelielu apdzīvojamu vasaras mājiņu, bieži vien gatavie risinājumi ir krietni izdevīgāki par tiem, kas taisīti «no nulles». Sākotnējā pirkuma cena var šķist paliela, bet sarēķinot materiāla un darba spēka izmaksas, tā ir vairāk kā konkurētspējīga. Galvenais ieguvums – Jūsu sapņu būve būs gatava lietošanai rekordātrā laikā, tā vietā, lai īpašums uz visu vasaru kļūtu par nelielu būvlaukumu ar izbraukātām risēm, dēļu atgriezumiem un algotiem darboņiem, kas liedz pusplikiem izmesties zālienā un ļauties saules stariem. Latvijas vasaras nav garas – katra diena, ko neizbaudām, jo braukājam pa veikaliem, naglojam un pārdzīvojam, ir dārgāka, nekā mums šķiet.

    Gatavot ārā – tā ir bauda.

    Tā sauktās "āra virtuves” var būt dažādas, bet gatavošana tādā ir jāizmēģina katram. Tas var būt vienkāršs, sevi pierādījis grills, glīts dārza kamīns vai droša un pievilcīga ugunskura vieta. Uz pamatīgām čuguna pannām, katliem, kazaniem un pīlēm taps vienas no neaizmirstākajām vasaras maltītēm. Papildus tam, gatavošana ārā ir arī praktiska – īpaši tiem, kas aizraujas ar gaļas cepšanu vai netipiskiem kulināriem eksperimentiem. Neizdošanās gadījumā nav jāraizējas par virtuves vēdināšanu un tīrīšanu. Bet izdošanās gadījumā jāraizējas tikai par pievilinātiem kaimiņiem.

    Kur apsēdināt ēst gribētājus?

    Kad uzcepto ribiņu smarža sapulcējusi ēst gribētājus (un tie maltīti nopelnījuši, palīdzot ar pagalma darbiem), laiks sēsties pie galda. Dažādas dārza mēbeles – galdi un krēsli, svarīgas ne tikai no funkcionālā, bet arī sadzīviskā aspekta. Galu galā – mielastu laikā pieņemti svarīgākie lēmumi pasaules vēsturē. Iespējams, ka pie viegli kopjama plastmasas galda vai estētiska koka galda, tiks izrunātas arī Jums būtiskas un nozīmīgas lietas.

    Raksts tapis sadarbībā ar Averto.lv. Visas minētās produktu grupas aplūkojamas tirdzniecības vietās Rīgā kā arī ērti lietojamā interneta veikalā. Averto.lv nodrošina visu preču garantijas apkopi, piegādi un uzstādīšanu – to īpaši rekomendējam, iegādājoties siltumnīcas un līdzīgas konstrukcijas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē