• NANO revolūcija dārzā – jauns materiāls, kas palielina ražu siltumnīcās

    Dārzs
    5. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas īsā vasara ir īsts izaicinājums gan rūpnieciskajiem lauksaimniekiem, gan mazdārziņu īpašniekiem. Risinājums ir siltumnīcas.

    Turklāt tagad to apjumšanai pieejams jauns materiāls, kas par trešdaļu palielinās ražu siltumnīcās.

    Labākais materiāls siltumnīcai ‒ polikarbonāts ar NANO daļiņām

    Siltumnīca ar bagātīgu tomātu, gurķu un paprikas ražu, leknām zaļumu un salātu rindām ir katra mazdārziņa saimnieka vai saimnieces lepnums. Siltumnīcas ļauj iegūt ražu agrāk, kā arī audzēt tādas kultūras, kas āra dobēs nespētu izdzīvot. Tās ir īpaši nozīmīgas mūsu klimatiskajā joslā, kur vasaras ir īsas, saulaino dienu ir maz, bet augiem dārzā nākas izdzīvot spēcīga lietus un vēja brāzmu saltajos apskāvienos. Tradicionāli siltumnīcas tiek būvētas no koka vai metāla karkasa, kas apvilkts ar plēvi vai stiklu, ja atļauj rocība. Modernāks materiāls ir šūnu polikarbonāts, kas ir lētāks un vieglāks nekā stikls, bet ievērojami izturīgāks nekā plēve. Tas, salīdzinot ar tradicionālajiem materiāliem, spēj labāk izmantot saules gaismu un tam ir labākas siltuma noturēšanas īpašības. Tagad mazdārziņu īpašniekiem ir pieejams jaunākās paaudzes šūnu NANO polikarbonāts, kas palielina dārzeņu kultūru ražību no 30% līdz 48% un veicina ražas nogatavošanos līdz pat 3‒4 nedēļām agrāk.

    Kāds ir NANO noslēpums?

    Polikarbonāta loksnēs iestrādātās NANO daļiņas nodrošina augiem īpaši draudzīgus sarkanās gaismas viļņus (λ=660 nm), kas atbilst fotosintēzes augstākajam punktam, tātad palīdz augļiem nogatavoties ievērojami ātrāk. Inovatīvais materiāls izstrādāts Belgradas augkopības institūtā, domājot par augu ražības palielināšanu apstākļos, kas pietuvināti Latvijas klimata īpatnībām. Jaunais materiāls ir baltā polikarbonāta uzlabotā versija – tas papildināts ar gaismas pārveidošanas īpašībām.

    NANO polikarbonāts ne tikai saglabā visas parastā polikarbonāta priekšrocības, bet arī nodrošina kaitīgā UV starojuma pārveidi augiem labvēlīgā gaismas spektrā.

     NANO polikarbonāta maigi rozā krāsu nosaka nano daļiņu viedais piemaisījums, kas pārveido ultravioleto gaismu sarkanā spektra gaismā un stimulē augu attīstības procesus. Tas ļauj bez minerālmēslu un citu ķīmisko augšanas veicinātāju izmantošanas iegūt ekoloģiski tīru ražu, kas apjoma ziņā līdzvērtīga tai, ko iegūst rūpnieciskajās siltumnīcās. NANO šūnu polikarbonāta loksnes ir ieteicams izmantot vasarnīcās kā materiālu siltumnīcas segumam, kā arī lauksaimniecības nozarē, lai veicinātu lopkopības un augkopības efektivitātes paaugstināšanu.

    NANO siltumnīcu cenas:

    •              2 × 4 m – no 226 €

    •              3 × 4 m – no 261 €

    •              3 × 6 m – no 348 €

    •              3 × 8 m – no 434 €

    •              3 × 10 m – no 520 €

    Uzziniet vairāk par NANO siltumnīcu veidiem, izmēriem un cenām AVERTO mājaslapā http://www.averto.lv.

    Aicinām apskatīt NANO siltumnīcas AVERTO izstādes laukumā ‒ Babītē, Priežu ielā 5, darba dienās no 9.00 līdz 18.00!  Zvaniet pa BEZMAKSAS tālruni 80205305, un AVERTO siltumnīcu eksperti sniegs jums nepieciešamo konsultāciju!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē