• FamiCord Group ārstēšanas programma ir solis uz priekšu pašu pacientu cilmes šūnu izmantošanā

    Veselība
    4. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock.com
    FamiCord Group uzsākusi programmu nabassaites autologo cilmes šūnu izmantošanā. bērnu cerebrālās triekas ārstēšanai Tas nozīmē, ka pacientiem visā Eiropā būs piekļuve inovatīvām cilmes šūnu terapijām, ko jau veic Polijā. Universitātes bērnu slimnīca Ļubļinā ir pirmais FamiCord Group partneris

    FamiCord Group ir lielākā cilmes šūnu banka Eiropā un piektā lielākā pasaulē. Pašlaik tā sadarbojas ar vairāk nekā 1300 slimnīcām Eiropā.

    Starptautiskā ārstēšanas programma FamiCord Group paplašinātās piekļuves protokols bērnu cerebrālās triekas ārstēšanai ar nabassaites asinīm ir vēl viens solis ārstu un zinātnieku atbalstam, kuri pēta pašu pacientu cilmes šūnu izmantošanu neiroloģisku slimību ārstēšanā. Tā ir arī iespēja bērniem, kuri cieš no šīm slimībām, konkrēti no bērnu cerebrālās triekas, saņemt autologo nabassaites asiņu infūziju un gūt klīnisku uzlabojumu.

    „Universitātes bērnu slimnīca Ļubļinā kā mūsu partnera izvēle bija apzināta. Tas bija ilgstošas sadarbības, izpētes un pirmo veiksmīgo nabassaites asiņu infūziju rezultāts, kas tika veikta mazajiem pacientiem slimnīcā. Tagad mēs pārejam jaunā sadarbības posmā, kuras rezultātus mēs drīz varēsim atklāt sabiedrībai. Ir svarīgi, ka mūsu programma ir pirmā šāda veida programma Eiropā un otrā pasaulē. Mūsu kā bankas galvenais pienākums ir nodrošināt nabassaites asinis mūsu pacientiem un viņu ģimenēm, taču mūsu pienākums ir arī atbalstīt mūsu klientus programmas īstenošanā, kad nepieciešams,” teica Tomašs Barans (Tomasz Baran) no Polijas cilmes šūnu bankas, kas ir daļa no FamiCord Group. Mūsu mērķis ir padarīt šo programmu bezmaksas mūsu „FamiCord Group” klientiem,” viņš piebilda.

    Profesore Magdalena Hroščinska-Kravčika (Magdalena Chrościńska-Krawczyk), dr. hab. med., kura ir pioniere nabassaites asiņu cilmes šūnu un Vartona želejas izmantošanā bērnu neiroloģijā, ir atbildīga par FamiCord Group paplašinātās piekļuves protokolu bērnu cerebrālās triekas ārstēšanai ar nabassaites asinīm Universitātes bērnu slimnīcā Ļubļinā.

    Saskaņā ar profesori Magdalenu Hroščinsku-Kravčiku, dr.hab.med., izredzes ir daudzsološas. „Dzemdību laikā ievāktās cilmes šūnas jau dažus gadus tiek izmantotas kā avots eksperimentālā ārstēšanā. Mums ir bijuši jau vairāki bērnu nabassaites autologo asiņu izmantošanas gadījumi. Nesen tika publicēti līdzīgu procedūru rezultāti, kas tika veiktas ASV institūtā (Djūka Universitātē); tur tika ārstēti vairāk nekā 300 bērni. Mēs ceram palīdzēt lielākam skaitam bērnu. Pateicoties „FamiCord Group” ar mums sazinās pacienti no visas Eiropas,” paskaidroja Magdalena Hroščinska-Kravčika, dr. med.

    Šobrīd Ļubļinas slimnīcā 14 mazie pacienti piedalījušies nabassaites autologo asiņu terapijas pilota fāzē Famicord Group klientiem.

    ""Famicord Group" ir organizācija ar vislielāko pieredzi Eiropā uzglabātu bioloģisko materiālu nodrošināšanā un pielietošanā ārstēšanā. Mums ir vislabākie apstākļi Eiropā šūnu materiāla izpētei un nodrošināšanai klīniskiem mērķiem. Mūsu pētījumi liecina par ievērojamu neatkarības un dzīves kvalitātes uzlabojumu pacientiem ar neiroloģiskām slimībām, kuri izgājuši terapiju ar nabassaites autologo cilmes šūnu izmantošanu. Šie rezultāti ir ļoti daudzsološi, taču vēl ir tāls ceļš ejams, lai atklātu visas nabassaites asiņu un cilmes šūnu iespējas,” sacīja dr. Dariušs Boručkovskis (Dariusz Boruczkowski) no FamiCord Group.

    Nabassaites asinis var ievākt vienreiz cilvēka dzīvē – dzimšanas brīdī. Šo procedūru veic FamiCord Group bankas visā Eiropā. Nabassaites asinis var vēlāt izmantot, lai glābtu ne tikai to īpašnieka, bet arī viņa ģimenes locekļu veselību un dzīvību. Tas iespējams tādēļ, ka nabassaites cilmes šūnām ir „universālāks” pielietojums.

    Polijas cilmes šūnu banka (PBKM) ir starptautiskās FamiCord Group vadītāja, kas pārvalda Eiropas cilmes šūnu bankas. Ņemot vērā nesen iegūto paraugu skaitu B2C un B2B kanālos, grupa ir vislielākā banka Eiropā un tai pieder 30 % tirgus.  2019. gada otrā ceturkšņa beigās grupa uzglabāja vairāk nekā 319 tūkstošus nabassaites asiņu vai audu paraugu (B2C un B2B segmentā) un vairāk nekā 428 tūkstošus bioloģisko paraugu pavisam. Turklāt tajā tiek uzglabāti materiāli no 280 000 ģimeņu – CryoSave AG klientu.

    PBKM galvenā darbības joma ir cilmes šūnu iegūšana, apstrāde un ilgtermiņa uzglabāšana, kas iegūtas no nabassaites asinīm vai citiem postfetālajiem audiem pēc vecāku pieprasījuma (ģimenes banka). Uzglabāšanas nolūks ir nodrošināt ģimenes drošību nopietnas slimības gadījumā, kad nepieciešama cilmes šūnu transplantācija donoram vai viņa ģimenes locekļiem.

    FamiCord Group darbojas vairākās Eiropas valstīs. Tā piedāvā pakalpojumus tieši klientiem Polijā, Turcijā, Spānijā, Portugālē, Ungārijā, Rumānijā, Šveicē, Itālijā un Latvijā. Gandrīz visur grupa ir tirgus līderis. Turklāt tā nodrošina pakalpojumus mūsu partneriem, kas piesaista klientus Zviedrijā, Dānijā, Serbijā un Balkānu valstīs, Itālijā un Ukrainā. Grupa sniedz pakalpojumus caur pašas grupas banku tīklu un sadarbības bankām Vācijā, ASV, Lielbritānijā un daudzās citās valstīs.

    Turklāt grupa investē progresīvu ārstniecības produktu (ATMP – advanced therapy medicinal products) izstrādē, kas tiek uzskatīts par vienu no vissvarīgākajiem medicīnas attīstības virzieniem. PBKM grupa ir iesaistīta 5 klīniskajos pētījumos (II un/vai II/III fāze), kuros pacientiem jau vairāk nekā 500 reižu tikušas ievadītas cilmes šūnu frakcijas (pavisam tiks veikti 8 klīniskie pētījumi).

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē