• Žurnālistei Vitai Dreijerei pundurtrusis ar raksturiņu

    Pundurtruši
    Marta Kalniņa
    19. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Jau gadu žurnālistes mājā mīt auntrusis Alfons, kura dzīves ainiņas regulāri pavīd arī Vitas sociālajos tīklos, uzjautrinot viņas draugus un paziņas.

    Žurnāliste sen vēlējusies kādu dzīvnieciņu mājās, Taču, ņemot vērā lielo aizņemtību, par suņa vai kaķa iegādi bijis jāaizmirst. Visbeidzot izvēle kritusi par labu pundurtrusim. Apkārtējie gan par Vitas izvēli vīpsnājuši un mēģinājuši no truša iegādes atrunāt.

    «Daudzi teica, ka trusis man visu sagrauzīs, ka čurās un kakās, kur pagadās. Daži minēja, ka truši ir ļoti jūtīgi un bieži vien ar sliktu veselību,» žurnālā ASTES stāsta Vita.

    Par spīti atrunāšanai viņa tomēr stingri nolēmusi – trusim būt! No daudzajām pundurtrušu šķirnēm Vita izvēlējusies auntrusi, jo viņa mīlīgais izskats iekarojis Vitas sirdi. Lai gan bija gatava ņemt jebkāda krāsojuma auntrusi, zemapziņā vienmēr bija sapņojusi tieši par rudu trusīti ar nokarenām ausīm.

    «Kad zvanīju uz audzētavu un jautāju, vai ir pieejams kāds auniņš, biju pārsteigta, ka pieejami divi un abi rudi – tieši tādi, kā biju vēlējusies. Viens pilnīgs rižiks, otrs – ruds ar baltu. Izvēlējos otro,» atceras viņa. Trusīti Vita nosauca par Alfonu, jo šis vārds viņai sen jau bija padomā. «Protams, trusis nav tik gudrs kā suns, taču nav arī nekāds muļķis. Viņš ir daudz gudrāks, nekā izliekas. Kad viņam tas izdevīgi, trusis lieliski demonstrē savas prāta spējas. Piemēram, Alfons zina, ka viņam ir izdevīgi atsaukties uz savu vārdu, jo tad es viņam kaut ko iedošu,» smaidot stāsta truša saimniece.

    Šis tas no tā, par ko Vitu draugi brīdināja, tomēr ir piepildījies. Alfons nevar atturēties no graušanas.

    Ņemot vērā, ka Vita ļauj garausim brīvi pārvietoties pa māju un būrī viņš nonāk tikai uz nakti, Alfons istabas stūros ir apdīrājis tapetes un mēģinājis nogaršot vairākas neatļautas lietas. «Ļoti labi redzēju, ka viņš saprot, ko nozīmē nedrīkst, taču man pietika tikai uzgriezt muguru, kad Alfons jau atkal turpināja iesākto. (..) Sapratu – lai trusis negrauztu to, ko nedrīkst, viņam jāpiedāvā alternatīvas. Tagad uz grīdas saliktas dažādas graužamas lietas, kas domātas tieši Alfonam,» ASTĒM atklāj Vita.

    Nesen Alfons atkal bija pastrādājis kārtējo nedarbu.

    «Uz mirkli biju atstājusi lādēties telefonu trusim pieejamā vietā, un vads bija iegrauzts trijās vietās. No tādām lietām viņš nespēj atturēties. Citiem vadiem mājā gan netiek klāt.»

    Vai par godu Lieldienām Alfons tiks pie kāda kāruma? «Alfons ir kārs uz dažādiem našķiem, tāpēc ir apvēlies, un nu trusim jāievēro diēta. Pašlaik viņš sver 300 gramu par daudz, un triju nedēļu laikā pamanījies nomest tikai 30 gramus. Tāpēc gardumi viņam tiek ierobežoti,» atzīst saimniece.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē