• Žurnāliste Laura Vonda par bērna laišanu uz skolu: Teikšu godīgi, šobrīd baidos no skolas

    Skola
    Gita Vīksne
    3. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA, FACEBOOK
    Ar Covid-19 inficēto skaits aug, slimo arī skolotāji un skolēni, un pagājušās nedēļas beigās kādas Rīgas skolas pedagogs zaudēja cīņā ar koronavīrusu. Vecāko klašu skolēni mācās attālināti, bet 1.–6. klašu audzēkņiem jādodas uz skolu. Vecāki ir satraukti.

    «Teikšu godīgi, šobrīd baidos no skolas,» atzīstas 3. klases skolnieces mamma Laura.

    «Atrodos bērna kopšanas atvaļinājumā, tādēļ man ir bijusi iespēja iet pretī meitai uz skolu. Esmu redzējusi, kā skolēni iet mājās – draudzīgā bariņā sabāzuši degunus pa četriem pie viena telefona ekrāna, pa trijiem ēdot vienu čupa-čupu. Tā tas notiek realitātē. Viņiem tiek stāstīts par distances ievērošanu, bet bērna aizrautībā tas ik pa brīdim aizmirstas.

    Ja man ļautu izvēlēties, es savu skolnieci paturētu mājās.

    Šobrīd esmu atpestīta no izvēles izdarīšanas, jo bērns ar visparastākajām iesnām nedēļu tāpat pavadīja mājās, mācoties attālināti. Kas mani biedē šajā situācijā – tas, ka jāpaļaujas, ka visi ievēros drošības pasākumus tikpat atbildīgi kā es. Ka nelaidīs uz skolu apaukstējušos bērnus. Labi saprotu vecākus, kas šobrīd nelaiž uz skolu arī veselus bērnus. Būsim godīgi, ne jau skola ārstēs viņus, kad bērni saslims. Likuma priekšā par to atbildēs vecāki,» atgādina Laura.

    «Par mūsu skolas iespējām mācīt attālināti es nešaubos. Esam informēti par visu, kas skolā tiek darīts, – ne tikai Covid-19 situācijā, bet vienmēr. Tā ir progresīva skola, kas sūta gan prezentācijas, kas skolā rādītas uz interaktīvās tāfeles, gan ierunātus diktātus, kurus bērni mājās var rakstīt.

    Man pat brīžiem šķita, ka es meitai mājās lieku mācīties vairāk, nekā tas būtu skolā.

    Aicinu atkārtot iepriekšējo vielu, mudinot drošības pēc pamācīties arī trīs lappuses uz priekšu. 3. klases mācību viela man grūtības nesagādā. Cits jautājums, vai pietiek pacietības, lai bērnam palīdzētu visu apgūt.»

    «Būtu lieliski, ja vecākiem būtu tiesības izvēlēties – laist tagad bērnu uz skolu vai ne. Ieguvēji būtu visi, jo mājās palikušo bērnu dēļ tiem, kas turpinātu mācīties klātienē, tiktu dota iespēja vairāk distancēties. Ir žēl, ka diskusija par to, ko darīt, notiek tikai tagad, kad ir jau teju 300 inficēto diennaktī. Kāpēc par to nevarēja domāt vasarā, kad bija desmit reižu mazāk? Par plāniem, kā rīkoties, ja vīruss atgriežas, varēja domāt agrāk. Šobrīd ir par vēlu, jo džins no pudeles jau sen ir izlaists,» uzskata Laura.

    Ko par Covid-19 situāciju skolās saka citu bērnu vecāki – Jūlija Stepaņenko, Jānis Vimba, Elīna Treija un Evita Goša – lasi jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    • Paula meita beidzot ir drošībā. «Baltezera mājas tagad esmu atdevis Anetei,» stāsta Maestro.   
    • Tuvinieki kapos atlaiž Rebenoka dvēseli. 40 dienas pēc advokāta slepkavības.
    • Covid-19 plosās. Slavenie vecāki baidās mazos laist uz skolu.
    • Mūziķis Arstarulsmirus ticis vaļā no hemoroīdiem. Atklāts stāsts!
    • Kāpēc komponists Lācis rudenī peldas pliks
    • Aidis Tomsons ir aizkustināts. 50. jubilejā viņa pagalmā dzied koris!
    Privātā Dzīve №44

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē