• Zili riņķi zem acīm un īres līgums… Atklāti par to, kāpēc LTV žurnāliste pameta dzimteni

    Veselība
    Zane Piļka- Karaļeviča
    20. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ieva Strazdiņa.
    Foto: no privātā arhīva
    Ieva Strazdiņa.
    Pēc trim Latvijas Televīzijā nostrādātiem gadiem raidījuma «Revidents» veidotāja Ieva Strazdiņa pametusi darbu un tagad dzīvo Edinburgā.

    Paralēli «Revidenta» vadīšanai viņa veidoja arī ziņu sižetus «Rīta Panorāmai». Pēdējā gadā vēl arī strādājusi Radio SWH Ziņu dienestā.

    «Sākumā tas likās ļoti forši. Šķita, ka varu paspēt, ka visus šos darbus ir iespējams apvienot. Un kādu laiku tā arī bija. Es skrēju un strādāju, nedēļām ilgi nekam citam vispār nebija laika.

    Nereti no mājām izgāju piecos no rīta un atgriezos ap desmitiem vakarā.

    Mūžīgā strādāšana pārvērtās nemitīgā sagurumā, neapmierinātībā, zilos riņķos zem acīm. Vienā brīdī jutu – esmu izdegusi, un man vajadzīga pauze,» Pžurnālam «Privātā Dzīve» atzīst žurnāliste Ieva Strazdiņa. Ar Ievas darbaholismu nebija mierā arī viņas līgavainis Ādams. «Redzot, ka esmu sevi nodzinusi līdz pēdējam, viņš teica – pietiek, tā vairāk nevar!»

    Lēmumu aiziet no darba Ieva pieņēmusi novembrī. «Viss kaut kā loģiski salikās. Uz mājām pienāca vēstule, ka gada nogalē beidzas īres līgums, un tika jautāts – pagarinām vai atsakāmies. Janvārī arī Latvijas Televīzijā beidzas viena sezona un sākas nākamā. Ar draugu izdomājām – labi, sāksim jaunu gadu jaunā vietā, un tad jau redzēs, kā tas tālāk attīstīsies,» stāsta Ieva.

    Edinburga nav izraudzīta nejauši. «Tā ir mana līgavaiņa Ādama dzimtene,» skaidro Ieva. «Skotijā esam kopš Ziemassvētkiem. Pagaidām grūti pateikt, vai uz palikšanu. Tā kā Lielbritānija izstājusies no Eiropas Savienības, jādabū diezgan daudz dokumentu, lai te varētu apmesties uz pastāvīgu dzīvi. Tāpēc pagaidām dzīvi Skotijā uztveru kā ilgāku atpūtu,» saka viņa un piebilst: «Tas arī bija viens no Ādama ultimātiem, kad devāmies uz Edinburgu – nedrīkstu vismaz mēnesi neko darīt, tikai atpūsties un sakārtot domas. Es to arī daru, lai gan atzīšos, ir grūti bez darba – burtiski rāpoju pa sienām. Bet es cenšos…»

    Ievas ikdiena nepaiet gultā ar saceltām kājām pret griestiem. «Tā es nevarētu. Katru dienu nostaigāju ap 15 kilometru. Vienkārši tāpat, skatoties apkārt. Biju aizmirsusi, cik tas ir forši. Te arī ir skaista daba, arhitektūra, muzeji.»

    Citas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Kur pazudis dziedātājs Andris Ērglis? Viņš atklāj: "Man tagad ir savs sargenģelis."
    • Plūdi Jēkabpilī! Nitiša māja grimst ūdenī, pats devies uz Indonēziju.
    • Reirs un Čakša iziet kopā sabiedrībā. Ministre paziņo: "Jau gadu esmu šķīrusies."
    • Dimiters dzied tikai pie Artmanes kapa. Citur - nesaprasts un nepieņemts.
    • Aļonas Ostapenko tērpi - apspriestākie pasaulē. Cik tie maksā?
    Privātā Dzīve nr03/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē