• Žanna Dubska nokristīta par TikTok omi: Manā vecumā neviens šajā jomā pienācīgi nedarbojas

    Sociālie tīkli
    Evija Kalnbērza
    26. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Instaoma un tiktokbabuļa – šādus sev veltītus apzīmējums dzirdējusi stiliste, kas pandēmijas laikā sociālajos tīklos spridzina vēl jestrāk nekā dažs labs tīnis.

    Mācās no jauniešiem

    Stiliste Žanna Dubska ilgāku laiku aktīvi darbojās Instagram, kur ar savu košo izskatu un aktivitātēm – ne tikai stila padomiem, bet arī dejām un pat apakšveļas demostrēšanu – izpelnījās gan apbrīnu, gan nosodījumu –  sak, vai tad šādā vecumā vajadzētu tā māžoties? Taču viņa gāja vēl tālāk – apguva jauniešu iemīļoto vietni TikTok. «Jau novembrī ziņu portāli mani bija nokrustījuši par TikTok omi. Domāju – nu, labi! Mani skatās dažādu paaudžu pārstāvji, un ir forši, ja ir atsauksmes no tīņiem: «Klau, es gribu sev tādu omi!» Tas man dod draivu,» apgalvo Žanna.

    Par to, kā pievienojusies TikTok saimei, Žanna stāsta: «Tas bija pirms gada Ēnu dienā. Pie manis atnāca divas skolnieces, kurām interesē stilista darbs. Šo to pastāstīju un teicu: «Tagad jūs man kaut ko iemāciet! Tiktoku zināt? Filmējam!» Tā tapa scenārijs, un tika samontēts video, turklāt to momentā pārpublicēja kāds lielveikals.

    Drīz vien kādas meitenes vecāki uzdāvināja manus stilistes pakalpojumus 11. dzimšanas dienā savai meitai un viņas draudzenēm. Mācīju meitenēm, kā saģērbties, kā skaisti staigāt, sarīkojām modes skati un lieliski kopā pavadījām laiku. Tad arī sapratu, ka nākotnē gribētu darīt kaut ko saistītu ar jauniešiem, jo ar viņiem viegli protu atrast kopēju valodu. Tāpēc turpināju aktīvi darboties arī TikTok

    «Man nepatīk diskriminācija gan pret jauniešiem – ka viņi ir par jaunu, lai kaut ko sasniegtu –, gan arī pret vecākiem cilvēkiem. Man vismaz reizi nedēļā pasaka, ka es šim visam esmu par vecu, bet ierobežot mani ar to nevar!

    Divi piecpadsmitgadīgi jaunieši man vaicāja, ko es savā vecumā vispār daru tiktokā.

    Jautāju, kur ir rakstīts, kādā vecumā kaut ko drīkst vai nedrīkst ievietot šajā vietnē. Viens man piekrita, un abi gandrīz sakāvās.

    Žanna uzskata – šāda virtuāla komunikācija ir lielisks veids, kā izveidot saikni starp paaudzēm, īpaši pandēmijas laikā. «Nav tā, kā mums kādreiz stāstīja, ka vecākā paaudze ir gudrāka. Manuprāt, es daudz varu iemācīties no jauniešiem, jo viņos jau ir ieprogrammētas citas prasmes. Varam viņos ielikt kultūrvēsturiskās vērtības, bet praktiskās iemaņas, kas palīdzēs izdzīvot 21. gadsimtā, labprātāk mācos no viņiem. Jārunā ar viņiem vienā valodā, lai mūs – vecāko paaudzi – neizstumtu no dzīves.»

    Iekārojamākā blogere savā vecumā

    «Tiem, kuri komentāros smejas, ka man jāiet pensijā, saku: «Nesagaidīsiet!» Uzkatu, ka manā vecumā – 63 gados – neviens šajā jomā pienācīgi nedarbojas. Esmu runājusi ar vairākām reklāmas aģentūrām un esmu pat atzīta par labāko blogeri kategorijā 40+. Aģentūru pārstāvji, kas to pēta, novērtē, ka man nav nopirktu sekotāji, visi ir īsti. Acīmredzot cilvēkiem manas aktivitātes ir vajadzīgs,» pārliecināta ir Žanna.

    «Tie, kas tās komentē, dalās apjūsmotājos un nīdējies jeb heiteros. Katru dienu saņemu privātas vēstules, kur dāmas raksta – esmu viņām palīdzējusi mainīt dzīvi. Viena raksta, ka sākusi krāsot lūpas, cita – ka sākusi valkāt krāsainu apģērbu. Viņas ieguvušas drosmi uzdrīkstēties. Man ir prieks, ka varu citus iedvesmot.

    Taču ir arī tādas, kas raksta: «Paskaties uz savām krunkainajām krūtīm un vēderu! Un šī ir modes eksperte!?»,» atklāta ir Dubska. Žannu šādi pārmetumi nemulsina, un viņa uz tiem atbild: «Jā, arī modes ekspertēm tā ir, arī viņas ietekmē gravitācija – krūtis nolaižas, un vēderiņi veidojas.» Reiz kāda dāma Žannai teikusi: «Es jūs atceros vēl no deviņdesmitajiem gadiem, jums bija nokarenas krūtis un liels vēders.» Žanna atsmējusi – arī tagad, pēc divdesmit gadiem, nekas nav mainījies.

    Šausminās un apbrīno

    «Man raksta daudz jaunu vīriešu, kuri, piemēram, vēlas nopirkt savai dāmai tādu krūšturi, kāds ir man. Prasa atsūtīt bildīti, lai var to aplūkot tuvāk,» smejas viņa un piebilst, ka par pielūdzēju trūkumu sūdzēties nevar.

    «Mēdz būt arī kāds rupjāks teksts – man vajagot vīrieti, tādēļ es tā izrādoties.

    Es atbildu arī uz to. Kas tieši jūs kaitina? Ka sēžu apakšveļā vai peldkostīmā? Manas krunkas? Atbildes parasti nav. Neko TĀDU es nedaru. Kāda nozīme – es jums parādu džemperīti vai krūšturi ar ieteikumu, kāda veļa būtu piemērotāka dāmām. Varētu, protams, šim nolūkam uzaicināt modeli, bet pandēmijā nevienu pie sevis neaicinu,» saka Žanna.

    «Zinu, ka ir noteikta cilvēku kategorija – ka tikai pakritizēt! Lielākoties tās ir sievietes manā vecum vai arī no 30 gadiem. Viņas nespēj saprast, kā man var būt boifrends un ka es vēl kaut ko gribu meklēt. Cilvēki šausminās, ka man nav kompleksu, un tajā pašā laikā ļoti grib man līdzināties.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē