• Vitenbergs: Latviju notur sievietes – viņas ir gan balsts, gan mugurkauls

    Jānis Vitenbergs
    Anastasija Kuzminova
    2. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, FACEBOOK, NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    Ekonomikas ministrs ir pārliecināts – vīrietis var sasniegt augstus mērķus tikai tad, ja blakus ir stipra sieviete.

    Intervijā žurnālam IEVA ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs uzsver – sievietēm viņa dzīvē ir svarīga loma, ne tikai ģimenē, bet arī darbā.

    «Manā ministra birojā arī ir stipras sievietes, un tas man kā ministram ļauj izturēt šo grūto laiku. Nevaru iztēloties, ka manā birojā būtu tikai veči! Sievietēs ir daudz lielāka jauda – viņas ir pašpietiekamas, pieredzējušas un profesionālas, spēj parūpēties gan pašas par sevi, gan par ministru. Tā ir iegājies, ka Latviju notur sievietes – viņas ir gan balsts, gan mugurkauls,» uzskata Vitenbergs.

    Arī viņa sieva Līga, ar kuru viņš ir kopā jau deviņus gadus, ministram ir neatsverams atbalsts. Pandēmijas laikā Līga strādā attālināti un vada mājas soli kopā ar trim Vitenbergu atvasēm. Viņas pārziņā esot arī ģimenes budžets.

    «Mana Līga ir ļoti stipra sieviete, jo spēj šo visu izturēt. Ikdienas režīms ir tik saspringts, ka man vispār nav īpaši daudz laika, kad tērēt naudu,» intervijā klāstīja ekonomikas ministrs.

    Viņa ģimene esot saprotoša un pieņemot to, ka Vitenbergs darbdienās mājās pārrodas vien vēlu vakaros. Toties brīvdienās savu prombūtni viņš kompensējot – ar ģimeni parasti dodas pārgājienos un izbraukumos pa Latviju.

    Vaicāts, ja sieva liktu izvēlēties – būt ministram vai vīram –, viņš atzīstas – klausītu sievu. Ministrs atklāj – ja nāksies aiziet no politikas, viņš pieķersies sen lolotai idejai par ģimenes uzņēmumu.

    «Ar tirdzniecības un ministra pieredzi es noteikti nepazudīšu,» pārliecināts ir viņš. Savu pirmo naudu ministrs esot nopelnījis, lasot ogas, sēnes un gliemežus un jau 14 gadu vecumā strādājis kokapstrādes uzņēmumā. Tā viņš paša spēkiem nopelnījis botas un džinsus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē