• Vitālijs Gavrilovs gatavs dzīvot līdz 120 gadiem: Cenšos noiet 10 000 soļu dienā

    Dzīvesveids
    Gita Vīksne
    27. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vitālijs Gavrilovs pagājušajā nedēļā ar sievu Lidiju apmeklēja seriāla Bezvēsts pazudušās jaunās sezonas pirmizrādi
    Foto: Vladislavs Proškins (F64)
    Vitālijs Gavrilovs pagājušajā nedēļā ar sievu Lidiju apmeklēja seriāla Bezvēsts pazudušās jaunās sezonas pirmizrādi
    «Man ir maza sporta zāle, kur regulāri trenējos, un reizi nedēļā eju saunā,» PDz atklāj kādreiz populārais uzņēmējs, kurš šonedēļ svin 75. jubileju

    «Tagad, pandēmijas laikā, jubilejas var svinēt tikai ģimenes lokā,» pārliecināts ir Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs, un tā rīkosies arī viņš. 21. janvārī kādreiz populārajam uzņēmējam apritēs 75 gadi, un viņš nosmej – tāpat kā pasaulē vecākā persona – japāniete –, kura nupat nosvinēja 119. dzimšanas dienu, Gavrilovs ir apņēmies nodzīvot līdz 120 gadiem.

    Japānā jau tagad ir izgudrotas zāles, kas iedarbojas uz cilvēka šūnām.

    Domāju, ilgmūžības jomā viss vēl tikai attīstīsies, un drīz aktuāls būs jautājums nevis kā pagarināt dzīvi, bet gan – ko mēs darīsim, ja dzīvosim līdz 120 gadiem,» spriež jubilārs.

    «Jāmeklē jaunas intereses. Jāpievēršas mūžizglītībai. Jāpraktizē aktīva dzīve, kas nozīme ļauties impulsiem un rīkoties, radot izmaiņas pašam, nevis tikai reaģēt uz citu radītajām izmaiņām,» uzsver viņš.

    Uzņēmējs saka – ir vairāku tipu cilvēki – vieni, kas liek lietām notikt, otri, kas to vēro, un trešie, kas pēc tam jautā – kas notika? Gavrilovs piederot pie pirmajiem.

    «Daudz laika pavadu gan pie datora, gan dažādās sanāksmēs un pārlidojumos. Šodien esmu Rīgā, rīt varu būt Briselē, parīt jau Parīzē. Lai gan esmu aizņemts darbos, cenšos būt arī fiziski aktīvs. Man ir maza sporta zāle, kur regulāri trenējos. Ziemā slēpoju un cenšos noiet 10 000 soļu dienā. Reizi nedēļā apmeklēju saunu, pēc kuras eju aukstā dušā. Ķermenim patīk kontrasts,» teic Vitālijs un piebilst – ja būtu vairāk brīva laika, nodotos aukstumpeldēm.

    «Man bieži ir dažādi komandējumi, tādēļ tās neveicu. Tas tomēr jādara regulāri,» skaidro Gavrilovs.

    «Dzimšanas dienā nekādas īpašās dāvanas negaidu. Priecāšos par iespēju kopā pavadīt laiku. Neatkarīgi no tā, kā šobrīd klājas, ir jāsaglabā pozitīvisms,» uzsver Vitālijs. Viens no labu emociju avotiem viņam ir filmu skatīšanās.

    «Nevaru to darīt katru vakaru, bet dažreiz pēc darba, tā ap desmitiem vakarā, mēdzu ieslēgt televizoru. Man patīk trilleri, kuru sižets ievelk, un dažkārt paskatos arī melodrāmas un kopā ar tās varoņiem pārdzīvoju par neveiksmīgām mīlestībām,» smejas gaviļnieks.

    Viņam pašam mīlestībā ir veicies – ar sievu Lidiju Vitālijs ir kopā jau 55 gadus. To, ka viens bez otra nevar dzīvot, sapratuši 1967. gada 1. janvārī, un šogad svinēs kāzu 54. gadadienu. Gavrilovi ir regulāri Latvijas pirmizrāžu apmeklētāji. Pērn PDz abus satika filmas Emīlija. Latvijas preses karaliene pirmizrādē, bet pagājušajā nedēļā pāris kino baudīja seriāla Bezvēsts pazudušās pirmizrādi.

    «Esmu trīs reizes vakcinējies, un lietoju vitamīnus C un D. Visu dzīvi nevar pavadīt tikai Zoom sanāksmēs, esmu par satikšanos klātienē,» teic Gavrilovs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē