• Virsnīšu ģimene ceļo uz Āfriku: ceļā labāk uzsmērēt maizīti nekā pārtikt no benzīntanku hotdogiem

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Doties ceļojumā kopā ar ģimeni ir ne tikai lielisks piedzīvojums, bet tas prasa arī rūpīgu sagatavošanos. Vienalga, vai ceļu mērojat ar mašīnu, autobusu, lidmašīnu, prāmi vai kādu citu transporta līdzekli – ir svarīgi jau laicīgi padomāt par atbilstošām uzkodām un maltītēm ceļā. Divu bērnu mammai un TV personībai Kristīnei Virsnītei ceļošana ar ģimeni ir ierasta lieta. Nupat ģimene devusies divu mēnešu ilgā piedzīvojumā, lai piepildītu savu sapni – ceļojumu ar pašu būvētu māju uz riteņiem cauri visai Eiropai uz Dakāru Āfrikā.

    Esot ceļā, Kristīne Virsnīte dalās ar padomiem, kā garšīgi pabarot ģimeni un bērnus, lai nenāktos pārtikt no degvielas uzpildes stacijās atrodamajiem hotdogiem.

    Veselīgs = garšīgs

    Atrodoties ceļā, ir svarīgi nodrošināt pēc iespējas dažādākas uzkodas. “Ceļojot ar ģimeni vienmēr mēģinām parūpēties par to, lai mums līdzi ir katra mīļākie ēdieni – mīļākā putra, siers, maize, iecienītie augļi un dārzeņi, lai nav jāpārtiek tikai no čipsiem un cepumiem,” stāsta Kristīne. Ģimene vienmēr parūpējas par to, lai ēdiens ir arī uzturvielām bagāts un sniedz enerģiju garajam ceļam.

    “Sviestmaize ir ēdiens, kas garšo visiem, ir ātri un ērti pagatavojams, kā arī var būt pietiekami veselīgs un uzturvielām bagāts,” stāsta Kristīne.

    Ēdiens ceļā, kas rada komfortu

    Kristīne uzsver, ka svarīgi, lai pa rokai vienmēr ir kāds ierasts un pazīstams ēdiens: “Nereti bijis tā, ka citu valstu ēdiens sākumā nav īsti pazīstams un bērni negrib to ēst. Lai es būtu mierīga, ka bērni ir paēduši, mēs vienmēr ceļojumos ņemam līdzi savu ēdienu, to kas ir atzīts un iemīļots mūsu ģimenē. Augļi, rieksti, sausiņi – tas, kas visiem garšo un remdē izsalkumu līdz mēs sasniedzam to vietu, kur varam paēst pilnvērtīgu un siltu ēdienu,” atklāj Kristīne.

    Ceļā no Rīgas līdz Marokai, pārvarot vairāk nekā tūkstošus kilometrus garo maršrutu, šķērsojot gandrīz visu Eiropu un nokļūstot Marokas pilsētā Agadirā, kur Virsnīši pavadīs tuvāko nedēļu, ģimenei  ir izdevies visas maltītes gatavot pašiem savā kemperī.

    Virsnīši lepojas ar to, ka nedēļas laikā, ko pavadījuši ceļā pašbūvētā kemperī ne reizi nav piestājuši benzīntankā, vai ceļmalas restorānā. Tā vietā viss ēdiens tiek gatavots pašrocīgi. “Vienu vakaru esot ceļā, bērniem ir sakārojušies cepti kartupeļi, tādēļ, lai izvairītos no ātrās ēdināšanas restorānos atrodamajiem sasaldētajiem kartupeļiem, piestājām ceļa malā un Kaspars uzcepa mūsu pašu, latviešu frī kartupeļus, ko turpat ceļmalā arī notiesājām,” smej Kristīne.

    Ceļā kārumus drīkst

    Lai ceļojot kopā ar bērniem ceļš būtu mierīgāks, Kristīne iesaka paņemt līdzi kādu našķīti. Tas ir labs veids, kā bērnus iepriecināt brīžos, kad jāpaciešas vai jāpagaida ilgāk.

    “Ja kaut kas nenotiek tā kā bērni gribētu, tad konfekte vai šokolādes gabaliņš var novērst bērna uzmanību no kreņķiem un palīdzēt vecākiem atrast kompromisu dažādās situācijās."

    "Arī pieaugušajiem ne vienmēr notiek tā kā mēs gribam, tāpēc kāds kārumiņš līdzi ir forša lieta, kas uzmundrinās esot garajā ceļā. Lai arī saldumus ikdienā mēģinām nepatērēt daudz, taču šīs konfektes ir iemīļojuši kā bērni, tā arī mēs ar vīru,” atklāj Kristīne.

    Par Virsnīšu ģimenes ceļojumu:

    Virsnīšu ģimenes 15 tūkstošus kilometru garais maršruts sācies Rīgā un ved cauri Eiropai. Nokļūstot Āfrikā, ģimenes pirmā pieturvieta būs Maroka – valsts, kur Virsnīši atgriežas vēl un vēl, jo tā pārsteidz ar neparasto dabu, cilvēkiem un tik gardo ēdienu.

    Tālākais ceļš vedīs uz Mauritāniju, kur viņi viesosies pirmo reizi un iecerējuši izpētīt gan tuksnesi, gan garāko Āfrikas vilcienu līniju, kas no Mauritānijas vidienes uz Rietumu krastu ved dzelzs rūdu. Galamērķis ekspedīcijai ir Senegāla, kur ģimene sagaidīs 2020. gadu un, izbaudot baltās smilšu pludmales, priecājoties par rozā ezeru un baudot ar Āfrikas iedzīvotāju viesmīlību, būs gatavi uzsākt mājupceļu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē