• Viņas acu priekšā nogalināja māti – 11 skaudri stāsti sociālajā projektā “Caur ērkšķiem uz…”

    Vardarbība skolā
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sieviete, kuras acu priekšā nogalināta māte. Jauniete, kurai nepatiesi piedēvēta šizofrēnija. Trīs bērnu māmiņa, kuras vakari nav iedomājami bez alkohola. Sieviete, kura visu savu apzināto mūžu pavadījusi ieslodzījumā. Prātam neiedomājamas cietsirdības upuri, kas bērnībā iegūtās rētas dziedē vēl šobrīd – iepazīsti 11 dzīves nesaudzētas sievietes, kuras “Caur ērkšķiem uz…” jaunajā sezonā gatavas doties pārmaiņu ceļā, lai mainītu savu nākotni.

    Dāmas dzīvi “ērkšķos” sāks no nosacīti zemākā punkta – viņas iejutīsies Olaines cietuma Atkarīgo centra iemītnieču ādā, kur mācīsies apzināties dzīves skarbāko pusi. Tālāk viņas dosies uz Bruknu, kur Kalna Svētību kopienu par mājām izvēlējušies daudzi atkarību mākti ļaudis, lai priestera Andreja Mediņa vadībā saskatītu dzīves patieso jēgu.

    Izgājušas cauri pārbaudījumiem, viņas nonāks dabas ieskautā viesu namā Līvānos un visbeidzot greznā savrupmājā Siguldā, kur kopā ar ekspertiem strādās pie nākotnes plānu īstenošanas. Projekta “Caur ērkšķiem uz…” pati skaudrākā sezona jau no 8. septembra izklaides platformā Tet TV+, bet no 15. septembra ceturtdienās plkst. 21.00, televīzijā sievietēm “STV Pirmā!’

    • Madara, 24, Rēzekne

    Kopš 18 gadu vecuma dzīvi pavadījusi ieslodzījumā. “Ērkšķos” nonākusi uzreiz pēc priekšlaicīgas atbrīvošanas. Alkoholu sākusi lietot jau 11 gadu vecumā, bet vēlāk, draugu un kompānijas mudināta, izmēģinājusi arī narkotiskās vielas. Nesavaldīgais raksturs bieži sagādājis nepatikšanas pašai un citiem. Sapņo par mūziķes karjeru, cer iegūt autovadītāja apliecību un atrast darbu medicīnas jomā.

    • Katrīna, 21, Rīga

    Piedzīvojusi mātes nogalināšanu acu priekšā. Ne atkarības, ne klīniskās nāves nav spējušas izdzēst šīs atmiņas. Uzaugusi bērnunamā. Piedzīvotā vardarbībā sējusi dusmas pret vīriešiem. Dusmās var kļūt nesavaldīga, it īpaši, ja redz, ka tiek darīts pāri savējiem. Sapņo par dzīvi brīvu no atkarībām un darbu picērijā.

    • Ieva, 27, Jūrmala

    Uzaugusi alkoholiķu ģimenē, apreibinošas vielas lietojusi jau no 12 gadu vecuma. ”Caur ērkšķiem uz…” otrajā sezonā iepazītās Unas māsa. Pēc dabas šerpa: ne reizi vien likusi lietā fizisku spēku, lai tiktu galā ar vecākiem – alkoholiķiem un aizstāvētu brāli. Pēc sakara, kuru reibuma dēļ neatceras, kļuvusi par mammu meitiņai. Kopš drauga došanās viņsaulē cenšas atgūt dzīvesprieku. Vēlas iemācīties būt laba mamma un atrast pastāvīgu darba vietu.

    • Zeltīte, 35, Rīga

    Bijusī alkoholiķe, kuras pusaugu bērni viņu jau sen neuzrunā par mammu. Cietusi no vardarbīgām attiecībām un dzīvi graujošas atkarības. Šobrīd ir laimīga jaunās attiecībās un sapņo par vēl vienu bērniņu. Cer atjaunot saikni ar jaunāko meitu un kļūt par manikīra meistari. “Caur ērkšķiem uz…” ceturtās sezonas dalībnieces Lāsmas jaunākā māsa.

    • Diāna, 35, Rīga

    Alkohols kļuva par Diānas ikdienu brīdī, kad nomira viens no viņas audžuvecākiem, ar kuru Diānai bija īpaši tuvas attiecības. Skarba pret svešiniekiem, bet saprotoša pret draugiem un pudeles brāļiem, kuriem dusmu brīžos var arī uzšaut. Vēlas dzīvot no alkohola brīvu dzīvi un priecāties par saskanīgām attiecībām.

    • Elīna, 37, Rīga

    Elīnai ir grūtības savienot tieksmi pēc alkohola ar septiņus gadus vecās meitiņas mammas pienākumiem. Alkohola atkarības dēļ cieš no emocionālām svārstībām. Necieš liekulīgs cilvēkus un ir vienmēr gatava sevi aizstāvēt. Sapņo par patiesu mīlestību bez vardarbības un laimīgu dzīvi bez atkarībām.

    • Lilita, 19, Rīga

    14 gadu vecumā tika piesieta pie slimnīcas gultas, lai ārstētu viņai nepatiesi piedēvētu psihisku saslimšanu. Augusi ar patēvu, kurš meiteni gadiem ilgi seksuāli izmantoja. Taisnības cīnītāja, kurai līdz laimei tāls ceļš ejams, ko šobrīd apgrūtina panikas lēkmes un depresija. Sapņo kļūt par profesionālu mūziķi, vēlas daudzpusēji izglītoties un iekļauties sabiedrībā.

    • Marija, 27, Ventspils

    Atmiņas par ģimeni Marijai saistās ar sitieniem, mērdēšanu badā, abortu un to, kā māte viņu atdāvina svešai sievietei. Piedzīvotais ietekmējis ne tikai Marijas pašapziņu, bet arī attiecības ar apkārtējiem – viņa ir ekspresīva un izjūt pašsavaldības trūkumu. Kā vienu no dzīves lielākajiem triecieniem Marija min tēva zaudējumu. Sapņo spoguļattēlā kādu dienu saskatīt sevī sievieti.

    • Anastasija, 39, Ventspils

    Cieš no narkotisko vielu atkarības, iziet intensīvu atveseļošanās kursu. Kādreizējā cietumniece un 18 gadus jauna puiša mamma. Meklē piedošanu un ceļu uz dēla sirdi. Vēlas atbrīvoties no atkarībām, izārstēt depresiju un tikt vaļā no parādiem.

    • Gunita, 28, Rīga

    Pusotra gada vecumā Gunitu atrada, piesietu kūtī. Uzaugusi audžuģimenēs, kurās cieta no vardarbības. Laidusi pasaulē trīs bērnus, par kuriem nerūpējas. Sapņo atbrīvoties no atkarības no vīriešiem, kļūt patstāvīga, iemantot vēl vienu iespēju būt laba mamma un kļūt par apsardzes firmas vadītāju.

    • Kristīne, 28, Aizkraukle

    Trīs bērnu māmiņa. Viņas vakari, kad bērni nolikti pie miera, nav iedomājami bez vairākām pudelēm alkohola. Kopš mamma viņu bērnībā pameta, ilgojas pēc mātes mīlestības. Piedzīvojusi seksuālu vardarbību un dzīvi bērnunamā.  Sapņo tikt galā ar atkarību no alkohola un celt iedragāto pašapziņu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē