• Vimba atklāti par Čulpanas pieņemšanu JRT

    Teātris
    Zane Piļka- Karaļeviča
    1. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jānis Vimba
    Foto: F64
    Jānis Vimba
    «Man ir divējādas izjūtas…» neslēpj Latvijas Nacionālā teātra direktors.

    «Pilnībā piekrītu, ka mums jāatbalsta cilvēki, kas pamet Ukrainu, Baltkrieviju un Krieviju, un jāskatās uz viņiem kā uz potenciālu darbaspēku, kas varētu strādāt arī kultūrā,» runājot par Alvja Hermaņa lēmumu uzņemt no Krievijas emigrējušo aktrisi Čulpanu Hamatovu Jaunajā Rīgas teātrī, PDz atzīst Vimba.

    «Vai aktrise Čulpana Hamatova ir bijusi politiski korekta attiecībā uz notikumiem savā valstī un pasauli, pēc man pieejamās informācijas – īsti ne. Tāpēc šajā ziņā man ir divējādas izjūtas,» neslēpj Viņš. 

    «Katrs var kļūdīties, un galvenais ir, ka cilvēks šīs kļūdas atzīst un mainās. Vai Hamatovas kundze mainījusi savu viedokli? Es tiešām nezinu, man ir pārāk maz informācijas.»

    Vaicāts, vai Latvijas Nacionālais teātris būtu gatavs pieņemt štatā kādu aktieri vai režisoru no Ukrainas vai Krievijas, teātra direktors sacīja: «Esam par to domājuši. Nezinu gan, vai uzreiz izšķirtos par kāda aktiera uzņemšanu trupā, jo ir valodas barjera. Ir valodas likums, kas mums uz skatuves ir jāpilda. Taču šādu iespēju neizslēdzam.

    Šobrīd esam gatavi pieņemt darbā frizieri un ģērbēju no Ukrainas.

    Esam mēģinājuši sazināties arī ar diviem ukraiņu režisoriem, kuri gan noraidījuši šo iespēju, jo jau atrodas citā valstī, un tur saņēmuši darba piedāvājumu. Veicam izpēti par citiem režisoriem, kas varētu būt pieejami no Krievijas vai Ukrainas. Iespējams, var sanākt kaut kas interesants,» optimistisks ir teātra direktors.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē