• Vijolniece Katy Tindemark strādās atrakciju parkā Ķīnā: Tur izskatās fantastiski

    Darbs
    Anastasija Kuzminova
    22. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Vijolniece un fitnesa entuziaste nesen devusies uz Ķīnu. Tur viņa saņēmusi lielisku darba piedāvājumu un varēšot sākt strādāt jau pēc mēneša. Pagaidām viņa ir pašizolācijā viesnīcas numuriņā.

    Izklaidēs atrakciju parka viesus

    «Kā jau daudziem mūziķiem, arī man ilgstoši nebija darba. Pērn vasarā bija plānots darbs Spānijā, bet pandēmija plānus izjauca. Tā es turpināju spēlēt vijoli Vecrīgas ielās,» PDz stāsta Katy.

    Gada beigās viņai uzsmaidījusi necerēta veiksme – piedāvājums strādāt nesen Pekinā uzbūvētajā milzu atrakciju parkā Universal Studios Beijing Resort. To radījusi pasaulslavenā Holivudas kinostudija Universal Studios, kuras paspārnē jau darbojas tematiskie parki Holivudā, Orlando, Singapūrā un Osakā.

    Pekinas parku plāno atklāt maijā. Tam būšot 24 zonas, piemēram, Harija Potera brīnumainā pasaule, Kungfū Pandas atrakcijas, ainavu parks Juras laikmeta pasaule ar 37 metrus augstu ūdenskritumu. Parka teritorijā ir arī vairākas viesnīcas.

    «Tur izskatās fantastiski. Darbam parkā meklēja dažādus skatuves māksliniekus no visas pasaules, un viņiem steidzami vajadzēja vijolnieci,» stāsta Katy. Viņa piekritusi deviņus mēnešus veidot muzikālus priekšnesumus.

    «Mēnesī man sola līdz pat 3800 eiro, bez bonusiem – ap 3000.»

    «Uzņēmums nodrošina dzīvošanu istabiņā atpūtas kompleksā, samaksā lidojuma biļetes, vīzas, medicīnas pārbaudes. Bez šādiem nosacījumiem diez vai piekristu,» uzsver vijolniece. «Protams, bija riskanti vienai braukt uz svešu valsti ar pavisam citu mentalitāti. Vēl Latvijā būdama, sāku mācīties ķīniešu valodu. Kad nācās šķirties no manas meitas Elizabetes, mums abām lija asaras. Viņa palika Zviedrijā ar tēti, un man sākās smaga depresija. Tad es ķīniešu valodas mācīšanos arī pametu.»

    Pārsteidzošā Āzija

    Lai dotos uz Ķīnu, Katy nācās sagādāt daudz dažādu dokumentu. Arī tādus, kas pierāda, ka viņa ir vesela un bez sodāmības. Pirms lidojuma vajadzēja veikt Covid-19 testu. Sākumā bija informācija, ka pašizolāciju Ķīnā vajadzēs ievērot divas nedēļas, tad – trīs, bet nu jau esot jāsēž viesnīcas numuriņā četras nedēļas. Divreiz dienā viesnīcas personāls ar bezkontakta termometru izmēra klientu temperatūru.

    Patlaban Katy uzturas Šanhajā, bet vēlāk turpinās ievērot pašizolāciju viesnīcā Pekinā. Lai uzturētu možu garu, viņa katru dienu spēlē elektrisko vijoli, vingro un klausās lekcijas par budismu. Viņa arī regulāri sazinās ar draugiem un meitiņu. 

    Pagaidām Katy lielākais pārbaudījums ir vienveidīgais ēdiens viesnīcā. Ik dienas viņa pārtiek no rīsiem un jūraszālēm, un ēdiena specifiskā piegarša eiropietei nemaz neiet pie sirds.

    «Ir vēl citi dīvaini ēdieni un kaut kāda gaļa, bet tās izcelsmi nezinu, tāpēc neēdu.»

    «Viss ir jocīgs, izņemot rīsus,» saka viņa.

    Tagad rīdziniece cenšas morāli nobriest reālajai dzīvei Ķīnā. Darbā iekārtošanas aģentūra jau laikus viņu brīdinājusi par tādiem nejaukiem ķīniešu paradumiem kā spļaušana uz ielas un smēķēšana kafejnīcās. «Man tam būs jāsagatavojas. Taču ķīnieši esot izpalīdzīgi pat tad, ja nemāk runāt angliski. Viņi ir ļoti disciplinēti, visur valda liela kārtība,» teic mūziķe.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē