• Viesturs Kairišs uz bišu veselību dzer medus degvīnu

    Dārzs
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    5. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: MĀRTIŅŠ ZILGALVIS (F64)
    Dailes teātra aktieri par godu Starptautiskajai bišu dienai ierakstīja Latvijas bišu himnu, bet režisors kāpa uz teātra jumta, lai iemalkotu graķīti medus degvīna.

    Jaunā veidolā pirmo reizi tika atskaņota par Latvijas bišu himnu pieņemtā Ulda Stabulnieka kompozīcija ar Jāņa Petera vārdiem Mans bišu koks. To iedziedāja Dailes teātra aktieri Artūrs Skrastiņš, Gints Andžāns, Lauris Subatnieks, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ērika Eglija-Grāvele un Ieva Segliņa.

    Un ne velti tieši viņi, jo Dailes teātris ir augstākā vieta Rīgā, kur izvietoti biškopja Uģa Mālnieka bišu stropi un tuvākajā laikā arī taps īpašs bišu dārzs.

    Jau otro gadu Dailes teātris sadarbojas ar urbāno bitenieku Mālnieku. Starptautiskajā bišu dienā, kas tika iedibināta pirms teju četriem gadiem, Mālnieks ar teātra māksliniecisko direktoru Viesturu Kairišu kāpa uz teātra jumta, lai apsveicinātos ar bitēm, kuras jau pilnā sparā rosās.

    Bitenieks līdzi bija paņēmis arī nule tapušo medus degvīnu, lai ar Kairišu varētu pa graķītim ieraut uz bišu veselību, lai viņām gana bagātīga un darbīga sezona.

    Kā atzina Mālnieks, ja pagājušajā sezonā ar Dailes medu lielākoties pietika teātra vajadzībām, tad šogad jau plānots arī plašāku sabiedrību iepazīstināt ar saldo produktu, kas tiek ražots visaugstāk Rīgā.

    «Gaidāms, ka man būs arī lielāka sadarbība ar teātra māksliniecisko režisoru, jo viņš kļuvis par četru bišu stropu saimnieku un jau aicinājis mani palīdzēt viņam apgūt biškopības lietas,» PDz atzina Mālnieks.  

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē