• Viesturs Kairišs par dekorāciju sabrukšanu: Neesmu māņticīgs cilvēks – mēs neko sliktu nedarām

    Kultūra
    Gita Vīksne
    16. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: dailesteatris.lv
    «Tāds negadījums teātrī notiek reizi simts gados,» par Dailes teātra izrādē Smiļģis notikušo PDz saka tās režisors. Skatītāju acu priekšā nogāzās daļa izrādes vērienīgās dekorācijas.

    «Nokrita dekorācijas otrais stāvs, kas tika celts uz augšu, un vienā vietā nebija līdz galam piespirināts ar trosēm,» PDz atzīst Dailes teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs.

    Tehniskais misēklis noticis 29. decembra vakarā viņa režisētās izrādes Smiļģis laikā. Kairišs pats tovakar Dailes teātrī neesot bijis.

    «Esmu šodien, biju aizvakar, bet tieši vakar teātrī nebiju. Visi atzina, ka tas bija pat ļoti labi, jo neviens negribēja dzirdēt mani ārdāmies,» tobrīd smejot atzīst Kairišs. «Tā vienkārši bija kļūda, taču viss bija pietiekami droši,» uzsver viņš.

    Teātrī esot noteiktas stingras drošības instrukcijas, arī par to, ka dekorācijas pacelšanas brīdī zem tās un arī tās tuvumā neviens nedrīkst atrasties.

    «Tā arī bija šajā reizē, tādēļ neviens cilvēks necieta. Tā kā līdz izrādes beigām bija palikušas vien kādas 15 minūtes, būtu muļķīgi to pārtraukt. Izrāde uz brīdi tika apstādināta, visas tehniskās ķibeles bija novērstas, un tad to atkal turpināja. Centīsimies, lai kas tāds vairs nekad neatkārtotos. Gribu uzsvērt – lai kas arī notiktu uz skatuves, izrādes dekorācijas skatītājus zālē nekad neapdraud,» teic Kairišs. Misēklis ir cilvēciska kļūda, un nevienu par to nesodīs.

    «Šādas lietas tiks vēlreiz izrunātas, izanalizētas, un mēs turpināsim strādāt.»

    Vaicāts, vai notikušo saista ar Dailes teātra dibinātāja Eduarda Smiļģa garu, Viesturs pasmaida: «Nē, es neesmu māņticīgs cilvēks, turklāt mēs neko sliktu nedarām. Tā vienkārši ir teātra realitāte. Tas ir dzīvs mākslas veids, kur visu laiku var kaut kas notikt. Visā šajā arī slēpjas žanra magnētisms.» Kairišs neslēpj gandarījumu, ka izrāde Smiļģis ir pieprasīta, un biļetes izpārdotas līdz februāra vidum.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē