• VIDEO: Saeimā gandrīz izceļas kautiņš starp Gobzemu un Riekstiņu: Tu dabūsi pa muti!

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    8. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: flickr.com/saeima / Sandis Riekstiņš
    Trešdien Saeimas sēdē pēc asākas vārdu apmaiņas starp deputātiem Sandi Riekstiņu un Aldi Gobzemu Riekstiņš Gobzemu brīdināja, ka viņš var «dabūt pa muti».

    Kā novērojusi aģentūra LETA, Riekstiņa un Gobzema savstarpēja apmainīšanās ar neglaimojošām frāzēm nav retums.

    Šoreiz konflikts raisījās, kad Gobzems plenārsēdē teica debašu runu saistībā ar pabalstiem par ģimenē audzināmiem bērniem, uzsverot, ka ir jārūpējas par bērniem, nevis azartspēlēm vai par Šveices advokātu Rudolfu Meroni, «kurš neatdod Latvijas Republikai mantu, neskatoties uz to, ka tieslietu ministrs ir [Jānis] Bordāns».

    Bordāna vadītās partijas «Konservatīvie» biedrs Riekstiņš no savas vietas Gobzemam jautāja, kāds viņa teiktajam ir sakars ar debašu tēmu, uz ko Gobzems atbildēja, ka vajag izglītoties, lai to saprastu.

    «Riekstiņa kungs, jums vajag izglītoties, tad jūs sapratīsiet, kāds sakars,» sacīja Gobzems.

    Sekoja balsojums, pēc kura atkal debatēs uzstājās Gobzems, mēģinot pārliecināt klātesošos, ka lielāki pabalsti par bērniem ģimenē veicinās dzimstību un atnesīs daudz pozitīvu pārmaiņu.

     

    «Sievietes pat manā vecumā raksta, ka viņas ir gatavas laist pasaulē bērnu,» sacīja Gobzems, pēc kā no sēžu zāles atskanēja klātesošajiem grūti saprotams Riekstiņa starpsauciens. Gobzems asā tonī aicināja Riekstiņu paklusēt vienreiz un mirkli vēlāk nosauca viņu par kretīnu.

    Pēc tam, kad Gobzems bija devies savā vietā, zālē sākās klaigāšana.

    Deputāta Ērika Pucena (R) filmētā videomateriālā dzirdams, ka ap to laiku sēžu zālē izskan vārds «pidarasts».

    Atsevišķi deputāti norāda, ka šādu apzīmējumu Gobzems veltīja Riekstiņam. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) izteica Gobzemam aizrādījumu, bet Riekstiņš, rādot ar pirkstu Gobzema virzienā, sacīja: «Šitā tu pa muti dabūsi!» No sēžu zāles atskanēja dažu deputātu izsaukumi un ūjināšana.

    Riekstiņš piecēlās un gāja pie Gobzema. Deputāti notiekošo komentēja ar tādām frāzēm kā «Oi, oi, oi!», «Atradies sitējs!» un «Gribu redzēt!».

    Pie abiem konfliktējošajiem parlamentāriešiem piesteidzās arī apsardzes darbinieks, tomēr nekāda fiziska izrēķināšanās nesekoja, viss beidzās ar vārdu apmaiņu.

    Kad Riekstiņš pēc īsa mirkļa devās atpakaļ uz savu vietu, notiekošo emociju uzplūdu filmējošais deputāts Pucens viņam zobgalīgi vaicāja «Kas bija, Riekstiņ?», uz ko Riekstiņš atbildēja visai dusmīgi. Pēc tam Pucens Riekstiņam teica, ka vajag paaugties, uz ko deputāts vairs nereaģēja.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē