• VIDEO: Rīgas pašvaldības policisti aiztur divus iespējamos velosipēdu zagļus

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    2.decembrī pulksten 22.28 Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur vecpilsētā izvietotajām kamerām pamanīja kādu aizdomīgu vīrieti, kurš aktīvi rosījās pie kāda ceļazīmei pieslēgta velosipēda. Tas acumirklī tika izjaukts pa detaļām, tomēr rāmi tā arī neizdevās atdalīt.

    Aizdomīgais vīrietis, pamanot, ka notikuma vietai tuvojas divi garāmgājēji, paķēra gaišas krāsas velosipēdu, kas bija novietots pavisam netālu, un nozuda no videokameru redzamības zonas. Tomēr pēc neilga laika viņš notikuma vietā atgriezās ar vēl vienu vīrieti un savas darbības turpināja. Arī kopīgiem spēkiem velosipēda rāmi tā arī neizdevās atdalīt no ceļazīmes.

    Informācija par notiekošo nodota Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes dežūrdaļai, kas uz norādīto adresi nosūtīja tuvāko ekipāžu. Abi vīrieši, pamanot piebraucam policijas busiņu, uzkāpa uz velosipēdiem un sāka mīties prom.

    Viens no bēgļiem iebrauca vecpilsētā, kur viņam skriešus pakaļ dzinās viens no likumsargiem. Pēc pārsimts metru sprinta bēglim izdevās atrauties. Tomēr policists, turpinot viņam sekot pa pēdām, meklēto vīrieti atrada vienā no šķērsielām. Bēglis velosipēdu bija nometis pie kādas sētas, bet pats, no braucamrīka atsperoties, pārlēcis tai pāri.

    Vienlaikus informācija par abu bēgļu kustību virzieniem nodoti vēl divām netālu esošajām autopatruļām. Viena no tām nosūtīta pie nožogotās teritorijas, kur vienam no likumsargiem izdevās pārlēkt pāri sētai un bēgli aizturēt.

    Savukārt otra autopatruļa, sekojot videonovērošanas centra norādēm, pāris minūtes vēlāk otru notikumā iesaistīto vīrieti aizturēja Aspazijas bulvārī.

    Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri, iespējams, zagtos velosipēdus izņēma, kā arī instrumentu somu, kas tika pamesta pie izjauktā velosipēda. Savukārt aizturētie pēc Valsts policijas lūguma nogādāti tuvākajā policijas iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

    Jāpiebilst, ka RPP pilsētas videonovērošanas centrs, attinot ierakstus, ievēroja, ka gaišās krāsas velosipēds, pēc pirmā mēģinājuma atmūķēt pie ceļazīmes pieslēgto velosipēdu, tika paņemts no ielas pretējās puses.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē