• VIDEO: Publicēta Latvijas prezidenta iedvesmota dziesma Levitate

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jānis Romanovskis un ekrānšāviņi
    Nākusi klajā Latvijas valsts prezidenta Egila Levita iedvesmota dziesma Levitate. Tā ir Katrīnas Gupalo diskusijām apvītās dziesmas SVĀRKI? versija angļu valodā, kuras tekstu radījis Ojārs Ēriks Kalniņš.

    Lai gan muzikāli abas versijas ir tuvas, teksta un sajūtu ziņā Levitate ir atšķirīga un neatkarīga dziesma. Levitate ir ārkārtīgi romantiska, maiga un lidojoša kompozīcija, kas aicina atrauties no zemes un levitēt mīlestībā. Tā iedrošina nebaidīties izteikt savas vēlmes tieši un nepārprotami. Teksta autors Ojārs Ēriks Kalniņš par dziesmas tapšanu: “Vārdi ir īpaši piemēroti Katrīnai – izaicinoši, provokatīvi un divdomīgi. Protams, nevar noliegt, ka atslēgas vārds – levitate – nejauši radās, kad uzsākot darbu pie dziesmas meklēju kaut ko āķīgu un pēkšņi ieraudzīju rakstu par Egilu Levitu. Tad viss bija skaidrs. Viss aizgāja tur, kur bija jāaiziet!”

    Dziesma ierakstīta sadarbībā ar Aleksandru Volku Wolk Recording Studios ierakstu studijā. Ģitāras partiju iespēlējis Miķelis Vanags, basu – Kristiāns Kosītis, bungas – Mareks Logins. Drīzumā dziesmu būs iespējams noklausīties Spotify, iTunes un citos straumēšanas un lejupielādes servisos visā pasaulē.

    Mūzikas video veidojis mākslinieks Jānis Raitums, operators – Jānis Romanovskis. Pāris metru augstumā sievišķīgi levitējušas Elza Kronberga, Anna Estere Ziediņa, Kaiva Kumerova Polarda, Dženeta Putrinska, Anna Ruske,  Zane Ezeriņa, Nellija Spūle, Ruta Millere, Aiga Rēdmane, Sanita Zaļmeža, Anda Zaremba, Kristena Šuca, Marta Kreicberga, Sandra Kauranena, Laura Kokoreviča, Justīne Mūrniece, Egita Eglīte, Elizabete Žerdočkina, Elza Rone – Sila, Dārta Ļaudaka, Līgas Libertes dejas teātra un Vibe deju studijas dejotājas, RTU karsējmeitenes un horeogrāfe – Maija Sukute. “Levitate” noskaņā tapusi arī jutekliska fotosesija, kuru iespējams aplūkot dziedātājas Katrīnas Gupalo sociālajos tīklos.

    Tuvākie koncerti: 21. martā Mālpils muižā, 22. martā Kocēnos, 25. aprīlī Haifā, Izraēlā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē