• VIDEO: Policija Vidzemē noķer Audi A6, kas lido uz 183 km/h

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policijas video
    26.septembrī ceturto gadu pēc kārtas visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, sadarbībā ar Eiropas Komisiju notika Eiropas ceļu policijas tīkla organizētā kampaņa EDWARD jeb “Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem”. Diennakts periodā akcijas ietvaros Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā par dažādiem pārkāpumiem kopā sastādīti 253 administratīvā pārkāpuma protokoli, no kuriem par atļautā braukšanas pārsniegšanu, kopā 183 administratīvā pārkāpuma protokoli.

    Tieši ātrums, tāpat kā ikdienā, akcijas laikā bija visizplatītākais ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums. Lielākais konstatētais atļautā braukšanas pārkāpums tika reģistrēts autoceļa Valmiera – Smiltene posmā, kur automašīnas Audi vadītājs savu transportlīdzekli vadīja ar ātrumu 183 km/h.

    Akcijas ietvaros tika konstatēta virkne pārkāpumu, kur atļautais braukšanas ātrums bija robežās no 135 km/h līdz 145 km/h. Alūksnes iecirkņa apkalpojamā teritorijā vien tika konstatēti septiņi šādi pārkāpumi.

    Aizvadītajā posmā tika organizētas arī transportlīdzekļu vadītāju masveida pārbaudes, kuras laikā Valkas iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika konstatēts viens mehāniskā transportlīdzekļa vadītājs reibumā – 1,72 promiles, kā arī trīs velosipēdu vadītāji reibumā. Divi Madonas iecirkņa apkalpojamā teritorijā – Madonas un Varakļānu novadā, viens – Limbažu novadā.

    Tāpat, veicot satiksmes uzraudzību, tika pamanīts transportlīdzeklis, kurš pārvadāja nenostiprinātu kravu. Veicot padziļinātu personas pārbaudi, tika konstatēts, ka persona ir izsludināta starptautiskā meklēšanā. Atbilstoši meklēšanas iniciatora norādījumiem, bija jāveic konkrētas darbības, bet fiziski aizturēt personu nebija nepieciešams.

    Kopumā Latvijai ir izdevies aizvadīt dienu bez avārijās bojā gājušiem cilvēkiem, tomēr reģistrēti vairāki negadījumi ar 12 cietušajiem, Rīgā – 7, Kurzemē – 2, Vidzemē – 2, Latgalē – 1.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē