• VIDEO: Baisi mirkļi Balvos — virpuļviesulis nopostījis vairākas mājas

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    7. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Sestdien pēcpusdienā Balvu novada Bērzpils pagastā virpuļviesulis nopostījis vairākas mājas, aģentūrai LETA pastāstīja Bērzpils pagasta pārvaldes vadītāja Biruta Bogdane.

    Viņa sacīja, ka virpuļviesulis novērots sestdien ap plkst.15 un bijis ļoti spēcīgs. «Tas nāca tādā šaurā strīpā jau no Gulbenes un Rugāju puses, kur arī ir postījumi,» sacīja Bogdane.

    Bērzpils pagastā nopostītas trīs mājsaimniecības – divām norauti ēku jumti, bet trešā cietusi pamatīgāk, sacīja Bogdane, piebilstot, ka visvairāk cietušo saimniecību šodien vēl nav apsekojusi un plāno uz to doties.

    Tāpat virpuļviesulis sapostījis Golvaru kapsētu, kā arī pagastā esošos mežus.

    «Koki izskatās kā nomizoti, postījumi ir pamatīgi,» sacīja Bogdane.

    Jautāta, vai pagasts sniegs kādu palīdzību cietušajām saimniecībām, Bogdane sacīja, ka pagastam līdzekļu nav, tāpēc jau pirmdien tiks rakstīts iesniegums Balvu novada domei par līdzekļu piešķiršanu. «Tāpat būs jālūdz arī kādu celtnieku palīdzība, jo pagastam šādu speciālistu nav,» sacīja Bogdane.

     


    Vienā no Bērzpils pagastā cietušajām zemnieku saimniecībām aģentūrai LETA pastāstīja, ka zemnieku saimniecībā kopumā atradās septiņas ēkas, no kurām sešas faktiski ir iznīcinātas, tostarp, dzīvojamā ēka. Aptuveni trīs minūtes ilgušā virpuļviesuļa laikā saimniecībā tobrīd atradās tās saimnieks un viņa 87 gadus vecā māte. Sieviete darbojusies āra virtuvē, bet dēls garāžā. Viņi virpuļviesulī nav cietuši.

    Zemnieku saimniecībā stāstīja, ka virpuļviesulis ne tikai pacēlis gaisā ēku jumtus, tās sagraujot, bet arī pacēlis gaisā no ēkām dažādus lielgabarīta priekšmetus, piemēram, saldētavu, kas vēlāk atrasta tuvējā laukā. Tāpat virpuļviesuļa noceltās pirts jumta daļas trāpījušas pļavā esošajai govij, to savainojot.

    Saimniecībā atzina, zaudējumi tiek apzināti, bet dabas stihija ir pilnībā to iznīcinājusi. «Palikuši tikai lopi un cilvēki,» piebilda zemnieku saimniecībā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē