• VID aptur par narkotiku kontrabandas ceļā iegūtu līdzekļu legalizētāju grupējumu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VID
    Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas amatpersonas šā gada martā apturēja organizētu personu grupas darbību, kuri legalizēja narkotiku kontrabandas ceļā iegūtos noziedzīgos līdzekļus lielā apmērā. Kriminālprocesa ietvaros sešas personas aizturētas, divām no tām piemērots apcietinājums.

    VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, ieguva informāciju par starptautiski organizētu grupu darbību, kurā viens no organizētās noziedzības grupas dalībniekiem ir Igaunijas pilsonis ar uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā.  

    Organizētais grupējums veica narkotiskās vielas (kokaīna) nelikumīgu iegādi, glabāšanu, pārvietošanu un realizāciju lielos apmēros. Narkotiku pārvietošana-kontrabanda notika maršrutā Nīderlandes Karaliste – Apvienotā Karaliste, izmantojot autokravu pārvadājumus, slēpjot narkotikas pārvadājamās kravās. Noziedzīgajā shēmā iesaistīti arī vairāki  Latvijas pilsoņi – autokravu vadītāji, kuri piegādāja narkotiskās vielas un noziedzīgā ceļā par narkotiku kontrabandu iegūtos līdzekļus nogādāja Latvijas Republikā un nodeva organizatoriem.

    Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki sākotnēji veica 10 kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīves vietās (Rīgā, Rīgas rajonā un Jelgavā) un transportlīdzekļos.

    Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi – datori, mobilie telefoni, SIM kartes un datu nesēji.  Izņemta tika arī skaidra nauda – 108 000 eiro, 4010 ASV dolāru un 37 450 Krievijas Federācijas rubļi, kā arī dārglietas, mobilie telefoni, datu nesēji, pieci vieglie transportlīdzekļi, viens kravas transportlīdzeklis ar piekabi, divi kvadracikli, viens bagijs, viens elektriskais skūteris, viens elektrovelosipēds un trīs velosipēdi.

    Lai risinātu mantiskos jautājumus, izņemtajiem priekšmetiem un naudas līdzekļiem uzlikti aresti.

    Saistībā ar organizētu personu grupas darbībām VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā[1] paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Kriminālprocesa ietvaros sešas personas aizturētas, no tām četrām šobrīd piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, bet divām personām tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

    Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiks sniegta.

    Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē