• Vēlēšanās viņus svītroja visvairāk. Kāpēc viņi rīdziniekiem neiepatikās?

    Hosams Abu Meri
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    18. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās balsotāji ar plusiņiem un svītrojumiem gan cēla debesīs, gan gremdēja purvā ne vienu vien deputāta amata kandidātu.

    Kārlis Šadurskis

    «Laikam esmu pārāk populārs»

    Lielākos plusus (24 461) vēlēšanās saņēma iespējamais nākamais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, taču pats nemīlētākais deputāta amata pretendents bija iespējamais nākamais Staķa sabiedrotais koalīcijā – eksministrs un bijušais Eiroparlamenta deputāts Kārlis Šadurskis no Jaunās vienotības. No teju 26 tūkstošiem balsotāju Kārli partijas sarakstā svītroja 3950. No sestās vietas viņš noslīdēja uz astoto, bet tāpat tika ievēlēts domē, jo plusiņus viņam deva vairāk nekā 4100 pilsoņu.

    «Tos, kurus nepazīst, svītro tikai savējie. Tos, kurus pazīst, vērtē pēc tā, ko un kā viņi līdz tam ir darījuši. Jo vairāk dara, jo vairāk patīk un nepatīk. Neesmu apvainojies, ka kļuvu par visvairāk svītroto deputāta amata kandidātu. Parasti jau vēlēšanās šādu godu iegūst cilvēks, kurš startējis sarakstā, kas saņēmis vislielāko atbalstu. Laikam ne Attīstībai/Par! un Progresīvo listē, ne Saskaņā nebija tik atpazīstamu cilvēku kā es. Tas, ko esmu darījis izglītības jomā, droši vien daudziem nepatīk. Protams, mani izsvītroja ne tikai citi deputātu kandidāti, bet arī viņu radi, draugi un paziņas, kas par varītēm gribēja savu draugu dabūt domē,» lēš Šadurskis.

    Natālija Tumševica-Ērgle

    Rīgas balles karalieni iegāzuši savējie

    Pavisam nelāgs starts vēlēšanās šoreiz bija dažādu šovu dalībniecei Rīgas balles rīkotājai Natālijai Tumševicai-Ērglei. Ņemot vērā viņas atpazīstamību, partija Gods kalpot Rīgai viņu sarakstā iekļāva ar augsto 14. numuru. Taču vēlētāji skaistuli ar saviem mīnusiņiem nobīdīja uz pēdējo – 63. – vietu. Plusiņus Natālijai bija likuši 369 vēlētāji, bet svītroja 1331.

    «Visticamāk, svītrotāji bija savējie, kuri juta – esmu liela konkurente, jo esmu atpazīstama.

    Diemžēl savējie vēlēšanās mani uztvēra kā pretinieci, ne domubiedri. Pati pirmo reizi piedalījos vēlēšanās, pat nezināju, ka drīkst tā ņemt un svītrot domubiedrus,» PDz atzina Natālija. Par savu rezultātu vēlēšanās viņa neskumst: «Tagad esmu daudz ko jaunu par politiku uzzinājusi. Ir, kur augt un ko mācīties nākotnei. Aģitācijas pasākumi pirms vēlēšanām bija jauki, sapazinos vairāk ar Oļegu Burovu, Juri Radzēviču, Jakovu Rafalsonu… Dzīve taču turpinās, būs nākamās vēlēšanas. Necerēju pirmajā reizē tikt domes deputātes amatā, tāpēc man īstenībā vienalga, kurā vietā paliku – pirmā, četrpadsmitā vai pēdējā. Šovbizness, sports un politika ir savā ziņā līdzīgi. Tur ir sacensība, un nav jau nekur teikts, ka nākamreiz tie pēdējie nebūs pirmie!»

    Hosams Abu Meri

    Rezultātu ietekmējis sprādziens Libānā

    Vislielākā škrobe par šo vēlēšanu rezultātiem ir bijušajam parlamentārietim ārstam Hosamam Abu Meri, kurš vēlēšanās palika pirmais aiz svītras, jo viņam pietrūka vien 90 pilsoņu atbalsta. Jaunā vienotība savā sarakstā viņu bija iekļāvusi ar 5. numuru, bet pilsoņi ar plusiņiem un svītrojumiem viņu nobīdīja uz 11. vietu.

    Hosamam plusus lika 3747, bet no listes svītroja 3739 vēlētāji. «Man vēlēšanās jau no 2010. gada vienmēr bijuši svītrojumi, un droši vien vienmēr arī būs, jo mans uzvārds nav latvisks. Galvenais, ka aug to skaits, kuri liek plusiņus. Protams, nejūtos aizvainots, ka šoreiz mani neievēlēja.

    Domāju, daudz nospēlēja tas, ka neilgi pirms vēlēšanām manā dzimtenē Libānā notika milzīga traģēdija un sprādzienā gāja bojā daudz cilvēku. Šī notikuma dēļ nepiedalījos priekšvēlēšanu kampaņā, nebiju uz reklāmu stabiem un preses slejās. Daudzi pat nenojauta, ka startēju vēlēšanās. Droši vien tāpēc arī tāds rezultāts, jo mans atbalstītājs uz vēlēšanām neaizgāja.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē