• Vegānei Agnesei Vīksniņai kaķis sarūpē gaļu: Uztvēru to mierīgi un stoiciski

    Vegāni
    Anastasija Kuzminova
    26. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, Facebook
    Deju studijas vadītāja jau daudzus gadus ir pārliecināta vegāne, bet kādu dienu viņu guļamistabā sāka ost pēc gaļas…

    Mūziķa un radio personības Andra Freidenfelda draudzenes Agneses kaķis Žanis, kuru viņa mīļi dēvē par mājas komandieri, nesen sarūpēja neparastu mīlestības apliecinājumu – beigtu peli. Savu medījumu viņš saudzīgi novietoja gultas galvgalī, kamēr saimniece saldi dusēja. Pamostoties Agnese par kaķa sagādāto pārsteigumu sajūsmā nebija un steidza Žaņa medījumu, ietītu salvetē, ātrāk no gultas aizvākt, un kaķis turpināja mieloties.

    «Pamodos no gaļas smakas. Žanis joprojām mielojās. Man liekas, oda pēc žāvētas gaļas ar ķiplokiem, mednieku desiņas vai kaut kas uz to pusi… Fui! Gadus 22 šāda smaka manā mājā nav bijusi. Atvēru logu, palīdzēja. No rīta neatradu ne asti, ne vispār kādu zīmi par notikušo asinspirti. Žanis sēdēja un skatījās uz mani, it kā nekas nebūtu bijis,» ar šausmu filmas cienīgu stāstu dalījās Agnese. «Uztvēru to mierīgi un stoiciski. Īpašus telpas attīrīšanas rituālus pēc notikušā neveicu.

    Mana sirdsapziņa ir tīra – es mazgāju rokas nevainībā, jo kaķim ir sava karma un instinkti, pēc kuriem viņš vadās,» PDz atzina viņa.

    «Mums, cilvēkiem, ir izvēle, piemēram, pārtikt no augu valsts produktiem, nevienu nenogalinot. Riebuma pret gaļu man nav, bet no tās smakas gan esmu atradinājusies. Tiešām biju pārsteigta, ka pele tā smirdēja.»

    Četrkājainajam senioram – vairāk nekā 10 gadus vecajam runcim – Agnese pērk gan parasto kaķu barību, gan ekoveikalos pieejamo – vegānisko, kuras pamatā sastāv no sojas un tikai nedaudz no dzīvnieku valsts produktiem. «To jau ilgus gadus ražo profesionāļi, un šajā barībā ir viss, lai kaķiem netrūktu uzturvielas un vitamīni,» zina stāstīt dejotāja. Agnese piebilst – viņas Žanis ir iecienījis arī marinētus gurķus un halvu.

    Lai gan Agnese savu mīluli baro ar speciālu vegānisko barību, gaļa runcim joprojām garšo. Paša nomedītu peli Žanis notiesāja pa tīro!

    Runājot par negantajiem grauzējiem, kas, aukstam laikam iestājoties, bezkaunīgi ielaužas Agneses dzīvoklī, grauž trauku lupatas, ziepes un pat caurules vannasistabā, Agnese atzīst – risinājumu vēl nav atradusi.

    «Likt slazdus man neceļas roka. Esmu domājusi arī par humānajiem slazdiem, ar kuriem peli noķert un tad aizvest tālu prom, bet, ja nu žurkai vai pelei ir bērniņi? Ja peles iemācītos doties uz kastīti un negrauztu lietas, es ar tām varētu sadzīvot. Žēl, ka ar tām nevar neko sarunāt. Turklāt peles taču jūt, ka mājās ir kaķa smaka, un tām tomēr vajadzēja būt attapīgākām,» spriež Agnese, kuras Žanis noķēris jau divas peles.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē