• Vēdiskā astroloģe Dāvidsone tirgo ātros Covid-19 testus – ko par to saka speciālisti?

    Karjera un bizness
    Gita Vīksne
    21. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    «Pārņēmu vīra medicīnas preču biznesu,» gadumijā atklāja vēdiskā astroloģe un četru bērnu mamma, kas piedāvā iegādāties Covid-19 ātros testus, kuri rezultātu parādot 15 minūtēs.

    «Palīdzu vīram, kura uzņēmumam ir jauns – medicīnas preču – virziens,» PDz atklāj vēdiskā astroloģe Inese Dāvidsone. Līdz šim uzņēmums tirgoja eļļas, metināšanas materiālus, līmes un tīrīšanas līdzekļus, bet pagājušā gada beigās preču klāstu papildināja ar pandēmijas laika aktualitātēm – bezkontakta infrasarkanajiem termometriem, pirksta pulsa oksimetriem un skābekļa koncentratoriem. Uzņēmums piedāvā iegādāties arī Covid-19 ātros testus – gan tādus, kurus veic, izmantojot deguna dobuma materiālu paraugu, gan tādus, kuros tiek izmantotas asinis un siekalas.

    «Visi šie produkti ir Eiropā sertificēti un oficiāli gājuši caur Latvijas muitu. Šaubos, vai kaut ko šādu mūsu valstī maz var ievest nelegāli. Mums visi papīri ir sakārtoti, veikta visa nepieciešamā saskaņošana,» uzsver Inese.

    Covid-19 ātros testus Inese jau vairākkārt ir lietojusi pati.

    «31. decembrī jutu stipras galvassāpes – tādas, ka jau kļūst slikta dūša. Iepriekš biju devusies uz veikalu, tādēļ, atbraucot mājās, nolēmu veikt deguna dobuma testu, kas esot visdrošākais. Tā darbības princips ir līdzīgs grūtniecības testam – atver iepakojumu, paņemat kociņu, ievieto katrā nāsī un veic piecus apgriezienus. Pēc tam kociņš jāpaliek zem kartona detaļiņas, kurai jāuzpilina sešas piles aktivizatora.

    Pirmā svītra, kas parādās, apliecina, ka tests darbojas, bet otras svītras parādīšanās vēsta, ka testa rezultāts ir pozitīvs.

    Par laimi, līdz šim esmu redzējusi tikai negatīvus rezultātus,» teic Inese un atklāj, ka šādus testus veikusi gan savu bērnu auklītei, gan manikīrei.

    «Vīram, kurš mūsu mājsaimniecībā ir tas, kurš dodas uz pārtikas veikalu, esmu veikusi arī Covid-19 ātro testu, kuram tiek izmantots asins paraugs. Ar šādiem testiem iespējams iegūt sirdsmieru,» atzīst vēdiskā astroloģe. Interesentu, kas šādus testus iegādājas, šobrīd esot daudz. «Turu preci arī savās mājās Jūrmalā. Vīrs to pieved no noliktavas. Tā kā daudzas piegādes šobrīd kavējas, cilvēki paši brauc pakaļ,» tā Inese.

    Sergejs Ņikišins – Atzīstus testus veic tikai speciālisti

    «Ātro SARS-CoV-2 antigēna noteikšanas testu veic tikai speciāli apmācīts veselības aprūpes personāls,» PDz uzsver Latvijas Covid-19 Laboratoriju tīkla koordinators.

    «Saskaņā ar References laboratorijas ieteikumiem Covid-19 diagnostikai un SARS-CoV-2 vīrusa noteikšanai paraugus ņem un testēšanu veic tikai speciāli apmācīts personāls, kas atbild par parauga pareizo paņemšanu, kvalitatīvu testu veikšanu, pareizu rezultātu nolasīšanu un interpretāciju, kā arī savlaicīgu rezultātu paziņošanu valsts atbildīgajām institūcijām,» PDz informē Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Laboratorijas galvenais speciālists, Latvijas Covid-19 Laboratoriju tīkla koordinators Sergejs Ņikišins.

    «Covid-19 infekcijas diagnostikas zelta standarts joprojām ir laboratorijā veikts SARS-CoV-2 vīrusa ribonukleīnskābes noteikšana ar polimerāzes ķēdes reakciju, ko gan Pasaules Veselības organizācija, gan Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs uzskata par visuzticamāko metodi, ar kādu testēt Covid-19 saslimušos un kontaktpersonas. (..) Ņemot paraugus un rīkojoties ar tiem, stingri jāievēro biodrošības prasības, kā arī obligāta individuālo aizsardzības līdzekļu pareiza izmantošana,» vēsta Ņikišins.


     


    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē