• Vai Plēpim izdosies atgūt redzi?

    Attiecības
    Evija Kalnbērza
    24. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Aktiera Rūdolfa Plēpja meitas, dzīvojot katra savā valstī, nodibinājušas grupu un Ziemassvētku noskaņās ierakstījušas pirmo kopējo dziesmu.

    Dziesmu rada Skotijā un Latvijā

    Jaundibinātās grupas Sāls singls Izkalt laimīti pamazām tapis pandēmijas sākumā pavasarī. Tāds grupas nosaukums izvēlēts, jo dalībnieces uzskata – viss jādara jēgpilni, ar garšu, pārfrāzējot teicienu – tur jau ir tā sāls. «Neesam vairs mazas, mīļas meitenītes, bet pieaugušas sievietes, kas dzīvē daudz kam izgājušas cauri, un kam ir, ko teikt,» saka aktiera Rūdolfa Plēpja meita Viktorija.

    «Tas viss bija diezgan sarežģīti, jo māsa Astra, kura jau 13 gadus kopā ar vīru un dēlu dzīvo Skotijā,  pandēmijas laikā ar grūtībām tika studijā. Viņa un Astras draudzene latviešu kora kolēģe Linda B Boida, kura ir arī mūzikas autore, vienas dienas laikā studijā ierakstīja materiālu, elektroniski to sūtīja man, lai es no savas puses savā studijā varētu izdarīt visu nepieciešamo. Pēc tam dziesma tika miksēta Skotijā, profesionālā studijā Edinburgā. Ar to palīdzēja Lindas dzīvesbiedrs.»

    Viktorija atzīst – īsta, radoša dzirksts var rasties tikai brīdī, kad visi mākslinieki satiekas vienā telpā dzīvajā – viens sāk, otrs piespēlē, trešais turpina. Šajā gadījumā bijis sarežģītāk.

    «Gala lēmumu pieņemšana un aranžijas nemitīgi notika ar balss ziņu palīdzību.

    Mums pat nav savas grupas bildes,» saka aktiera meita. «Tomēr gribējās šajā laikā radīt kaut ko paliekošu, un mēs to paveicām,» piebilst viņa. Pēc pirmā singla grupai radusies apņemšanās izdot albumu, lai gan ierobežojumu dēļ pagaidām nevarot neko konkrētu plānot.

    Viktorija tirgo briljantus

    Viktorija stāsta, ka māsa Astra Skotijā jau ilgus gadus strādā viesnīcu biznesā: «Viņa Hilton ķēdes viesnīcā pamazām kāpj pa karjeras kāpnēm – no darba reģistratūrā tagad jau darbojas pārdošanas un mārketinga jomā. Taču šis laiks visur ir diezgan drūms.» Viktorija pati ikdienā strādā juvelierizstrādājumu veikalā. «Par laimi, man ir pamatdarbs – tirgoju briljantus, taču patiesībā ir smagi, jo sirdslieta, kam veltīta lielākā daļa dzīves – muzicēšana – šobrīd ir izrauta no dvēseles, tā ir atņemta. Paldies Dievam, radot šo dziesmu un filmējot video, ikdienas rūpes aizmirsās,» atklāta ir māksliniece.

    Viktorija sarunā ar PDz atklāj, ka ir pašķīrusies no sava drauga mūziķa Guntara Endzeļa, ar kuru kopā bieži muzicējusi gan duetā,  gan grupā: «Vēl cerams, ka daudz kas ir priekšā. Bijām saspēlējušies ilgus gadus. Bija arī savas nesaskaņas. Ja problēmu kļūst pārāk daudz, labāk attiecībās paņemt pauzi. Tāpat jau pietiek problēmu, par ko domāt.»

    Meita un mazmeita aprūpē tēti

    «Šobrīd ir citas lietas, kam veltu savu uzmanību,» uzsver Plēpe. Viņas trīspadsmit gadus vecā meita Marija patlaban mācās tālmācībā un apgūst saksofona spēlēšanu pie grupas Keksi saksofonista Valtera Šmita. Tā kā māsa ir tālu prom, Latvijā galveno rūpi par vecākiem uzņēmusies Viktorija. Mamma dzīvo atsevišķi. «Cīnās, strādā dažādus darbiņus, cik varu, tik palīdzu,» saka Viktorija. Savukārt tētis aktieris Rūdofs Plēpis tagad dzīvo kopā ar Viktoriju un viņas meitu.

    Skatuves mākslinieks septembrī atzīmēja 70. jubileju. Rūdolfa dzīves ceļš nav bijis viegls. Lai gan bija talantīgs aktieris, daudzus gadus cīnījās ar atkarību no alkohola. Bija arī labi posmi un cerības, bet šajā pavsarī nāca smags trieciens – veselības problēmas. Tautā mīlētais aktieris zaudēja redzi. Tas noticis pēkšņi. Nekādu priekšvēsnešu neesot bijis, ja nu vienīgi galvas reiboņi. Kādu rītu viņš pamodies un sapratis – acu priekšā ir tumša bilde.

    Pārceļoties no sava mazā dzīvoklīša klusajā centrā uz meitas mājām, aktieris bija atklāts – Viktorija ir viņa vienīgais balsts. Pat nezinot, ko bez viņas un mazmeitas iesāktu…Vēl pirms dažiem gadiem Rūdolfs bija tas, kurš ļoti rūpējās par savu mazmeitiņu un intervijās ar lepnumu pieminēja savu acuraugu. Tagad Marija ir pusaudze un rūpējas par viņu. Viktorija saka: «Paldies Dievam, ka meita ļoti palīdz. Paralēli mācībām paspēj pagatavot ēst, kamēr es garas stundas esmu darbā.»

    Pavasarī Plēpis sacīja – ārsti viņam neko nesolot, taču sakot, ka pusgada  laikā kaut kas varētu mainīties. Uz to un draugu pieredzi, kas apliecinājuši – arī smagos gadījumos var palīdzēt –, viņš ļoti cerēja. Vaicāta, kādi uzlabojumi pa šo laiku notikuši, Viktorija skumji atzīst:

    «Esmu bijusi pie dažādiem speciālistiem un dziedniekiem, lai varētu tētim palīdzēt, bet pagaidām bez rezultātiem…»

    Viktorija stāsta – tēta vienīgā nodarbe tagad ir klausīties radio. Diemžēl negatīvo ziņu pārbagātība ikdienā viņu nomāc. «Mēģinu pārslēgt kādu citu staciju, kur skan tikai mūzika, bet tētis tomēr grib klausīties arī ziņas,» saka aktiera meita. Viņš ir dzirdējis arī meitu kopīgi radīto dziesmu, atzinīgi novērtējis to un mudina Viktoriju turpināt ceļu mūzikā. 

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē