• Uzņēmējs Rēvalds par meitas nokļūšanu cietumā: Viņa bargo sodu izcieš pamatoti

    Attiecības
    Anija Pelūde
    Anija Pelūde
    7. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Uzņēmējs, Veselības centra 4 valdes priekšsēdētājs MĀRIS RĒVALDS, kas radījis Latvijā lielāko privātās medicīnas impēriju un kā vārds tagad lasāms Latvijas miljonāru sarakstā, nepieder pie tiem ārstiem, kuri, ieraugot kaut mazāko asins peļķīti, ir sajūsmā – nu, padod tik šurp! Viņam, kā atzīst pats, visās situācijās, kad jāsniedz palīdzība kādam, kurš smagi cietis, pirmajā brīdī ir jāpārvar sevi.

    – Kas jums ir tā kvalitatīvā dzīve? Kas to piepildītu?

    – Balanss. It kā esmu jau pietiekami ilgi nodzīvojis, lai būtu gana gudrs, bet tāpat turpinu pieļaut cilvēciskas kļūdas. Visos aspektos – gan biznesā, gan personiskajā dzīvē. Lielākā lieta – mācos pazīt cilvēkus, mēģinu atrast formulu, kā saprast, ko no viņiem varu sagaidīt. Un tas tiek darīts ar mainīgiem panākumiem. 

    Gribas gandarījumu – gan uzņēmējdarbībā, gan citos aspektos. Man gan ir ļoti izteikta darba dimensija, kas ne vienmēr ir nākusi par labu attiecībām un ģimenei. Neesmu tas, kurš pavadījis savu bērnu bērnību, kopā ar viņiem rotaļājoties… Pilnīgi noteikti esmu par daudz strādājis. Man ir licies, ka tādā veidā radu pamatu iespējām vai izvēles brīvībām saviem bērniem. Savukārt kā jaunā paaudze to izmanto, tas atkal ir cits stāsts. 

    – Sāpīgā tēma? Jo… jums ir arī otra meita. Savulaik Ilze veidoja interjerus medicīnas centros, bet tad pēkšņi pirms gada ziņa sabiedriskos medijos: uzņēmēja Māra Rēvalda meita, atrodoties stiprā alkohola reibumā pie Veselības centram 4 piederošas automašīnas stūres, izraisījusi smagu satiksmes negadījumu, cietusī sieviete gājusi bojā.

    – Man šķiet, ka arī viņai esmu mēģinājis bruģēt ceļu un vēlējis tikai labāko, bet viņa savā dzīvē ir ļoti smagi klupusi.

    Ilze ir izdarījusi noziegumu un tagad izcieš sodu – bargu sodu. Un pamatoti izcieš. Tur nav attaisnojuma.

    Jautājums un cerība – kas notiks pēc tam? Vai tas, ko sauc tik gudrā vārdā – resocializācija –, patiešām notiks, un viņa pilnībā mainīs savu dzīvi? No otras puses…

    Kad skatāmies uz citu cilvēku dzīvēm no malas, mēs perfekti redzam visas kļūdas – toksiskas attiecības, atkarības un līdzatkarības, vēl kādus apstākļus –, bet tad, kad mēs paši esam tajā, kļūstam ļoti bezspēcīgi, kaut gan it kā zinām, kā vajadzēja rīkoties. Bet… es ļoti ceru.

    – Viņa taču zina, ka ģimene viņu mīl…

    – Zina. Vienkārši… viņai ir kardināli jālauž sava dzīve. 

    Bet tā ar tām meitenēm notiek. Ja mēs ar savu kritisko skatu skatāmies uz citu cilvēku partnerattiecībām, parādās šie paradoksi… Nu, kāpēc meitenēm patīk sliktie puiši?! Kāpēc viņām nepatīk tie pareizie, tie strādīgie, prātīgie, uzticīgie, uz ģimeni orientētie, prognozējamie, mīlošie? Kāpēc vajag huligānus, visādus mačo, neuzticīgos? Kas šīs izvēles ietekmē? 

    Visu interviju ar Māri Rēvaldu lasi Santa+ vai žurnālā Santa, kas pieejams preses tidzniecības vietās visā Latvijā.

    • Mēs bieži domājam, ka par uzņēmējiem piedzimst. Patiesībā katra var trenēt uzņēmējas gēnu! Praktiski padomi, ar ko sākt un kā to īstenot.
    • Riskē, dari un domā globāli! Spožas Latvijas uzņēmējas dalās savā pieredzē un padomos, kā audzēt izturības muskuļus un sasniegt vairāk.
    • Uzņēmējs, Veselības centra 4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds stāsta par pozitīvo trakumu, kas viņam palīdzējis uzbūvēt veselu impēriju, darba ēnas pusēm, nodevību un mīlestību.
    • Anastasija Udalova ir uzņēmusies vadīt reiz jau pagrimušo, bet leģendāro uzņēmumu Dzintars. Ļoti patiesa, atklāta intervija par izaicinājumiem, dzīvi bez kompromisiem un mīlestību, ar mīļoto mitinoties katram savā valstī. 
    • Skaistuma rubrikās gūsi atbildes uz jautājumiem, kas jāzina, pirms pieņem lēmumu par krūšu korekciju, un kādām modes tendencēm šoruden pievērst īpašu uzmanību.
    Santa nr09

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē