• Ulmaņa meita Lota sāk strādāt radio: Interneta komentārus cenšos nelasīt

    Radio
    Gita Vīksne
    23. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Darbu radio Pieci.lv raidījumā Rīta radio uzsākusi Latvijas Radio balss un mūziķa Ingus Ulmaņa meita.

    Kopš 2021. gada septembra viņa ir viena no Latvijas radio personībām.

    «Joprojām neesmu aptvērusi, ka tagad strādāju radio un vadu rīta raidījumu,» par savām jaunajām gaitām – radio Pieci.lv rīta šova Rīta radio vadīšanu – oktobra sākumā PDz atzina mūziķa un Latvijas Radio 1 raidījuma Monopols vadītāja Ingus Ulmaņa meita Lota. Viņas darba diena jauno pienāku dēļ sākas sešos, un Lota kopā ar ētera personībām Magnusu Eriņu un Elīnu Baltskaru līdz pat pusdesmitiem no rīta izklaidē Latvijas Radio 5 klausītājus.

    «Dzīvoju ārpus Rīgas, sanāk celties jau pēc pulksten četriem. Tādēļ jāiet gulēt jau desmitos vakarā un, teikšu godīgi, nedaudz jāpamaina sava dienas kārtība,» stāsta Lota.

    Darbu radio viņa apvieno ar studijām Latvijas Universitātē. «Esmu Komunikācijas zinātņu 2. kursa studente un pašlaik studēju reklāmu. Otrdienās un trešdienās studijas ir klātienē, bet pirmdienās un ceturtdienās attālināti.

    Uzskatu – ja vien grib, var apvienot visu. Tikai jāizdomā veids, kā to visveiksmīgāk izdarīt.

    Šobrīd man galvenais ir dienas beigās labi izgulēties.»

    Šī Lotai ir debija radio. «Iepriekš radio neesmu darbojusies, un tas man ir liels izaicinājums. Uzaicinājumu pievienoties radio kolektīvam saņēmu, pateicoties savam veiksmīgajam darbam sociālajos tīklos,» atklāj jauniete. Viņa aktīvi darbojas gan YouTube, gan Instagram un Spotify platformās. Kopā ar vienu no slavenākajām latviešu jūtūberēm Evelīnu Pārkeri, kuras kanālam internetā seko vairāk nekā 70 tūkstoš skatītāju, Lota jau divus gadus veido podkāstu Meiteņu tualete.

    Tajā abas atklāti runā par seksu, puišiem, arī alkoholu.

    «Šobrīd podkāsta turpmākā darbība ir ar jautājuma zīmi, un galvenokārt esmu sastopama Instagram. Mana sirds vienmēr piederēs YouTube, kur šobrīd vairs neesmu tik aktīva. Taču tieši tur pirms sešiem gadiem sāku darboties,» atminas Lota. Viņai YouTube ir gandrīz 26 tūkstoši sekotāju, bet Instagram – gandrīz 39 tūkstoši.

    Vaicāta, kāda loma viņas nokļūšanai radio ir tam, ka tur strādā arī viņas tētis, Lota uzsver: «Protams, apzinos, ka būs cilvēki, kas domās, ka šim apstāklim ir nozīme. Taču, ja es iepriekš nebūtu darbojusies sociālajos tīklos, mani neviens neaicinātu strādāt radio.»

    Tas, ka viņas tētis ir populārs Latvijā, Lotas dzīvi sevišķi neesot ietekmējis.

    «Godīgi sakot, ikdienā tas man absolūti netraucē. Jā, manam tētim ir liela pieredze ne tikai darbā radio, bet arī televīzijā. Tādēļ ir labi saņemt no viņa kādu padomu, tajā pašā laikā es cenšos visam jaunajam iet cauri pati un saprast, kas un kā būtu vislabāk tieši man.» Interneta komentētāju viedoklim viņa sevi ietekmēt neļauj.

    «Es redzu savu izaugsmi un zinu, ka pēc pāris mēnešiem būs daudz labāk, nekā ir tagad. Interneta komentārus šobrīd cenšos nelasīt.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē