• Ukrainas sieviešu abortu lieta šķeļ kristīgo baznīcu! Kas atbalsta, kas ir kategoriski pret?

    Sabiedrība
    Lauma Lapsa
    27. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zbigņevs Stankevičs.
    Foto: F64
    Zbigņevs Stankevičs.
    5/6Kuģis: Ar vārdiem šajos laikos nevajag mētāties

    Kuģis: Ar vārdiem šajos laikos nevajag mētāties

    Uģis Kuģis, krišnaīts un vēdiskais filozofs.

    «Ja skatāmies no reliģiskā viedokļa, tad šajā jautājumā gan Stankevičs kā mācītājs, gan es kā vēdiskās kultūras un filozofijas pārstāvis esam pret abortiem. Aborts ir liels grēks.

    Taču arī karmas likums ir nežēlīgs un neparedzams. Un šajā pasaulē nekas nenotiek bez Dieva ziņas. Nav jau tā, ka Dievs pievēra acis vai bija aizgājis atvaļinājumā, viņš zina, kas notiek.

    Kad pirms 3500 gadiem tika sastādītas vēdas, bērni, sievietes un svētie cilvēki vienmēr bija aizsargāti. Vēdiskajā kultūrā karā bija savi likumi. Tas notika no saullēkta līdz saulrietam, un tajā piedalījās tikai noteikta kasta – cīnītāji. Tie bija kareivji, un neviens netika uz to piespiests. Viņi izvēlējās neitrālas teritorijas, kur karot, nevis epicentrus, kur dzīvo cilvēki. Nekad netika iesaistīti miermīlīgie iedzīvotāji. Tam, kurš sūtīja karā šos cilvēkus, būs jāatbild – jāatstrādā sava karma.

    Manuprāt, garīgiem cilvēkiem pēc iespējas mazāk vajadzētu līst politikā un vairāk skaitīt lūgšanas.

    Mācītāji mūsdienās runā pārāk daudz. Ar vārdiem nevajag mētāties, īpaši šajos laikos. Ja tas neskar mūs pašus, gudri izsakāmies par daudz ko. Bet tikai tad, kad kas tamlīdzīgs notiek ar mūsu līdzcilvēkiem, ticība tiek pa īstam pārbaudīta. Jābūt saprotošiem. Šīm sievietēm, kuras tika izvarotas, ir psiholoģiska trauma, viņas varbūt jūtas netīras, un prātā ir tikai vien izeja – aborts. Un arī ar tādu izvēli viņām būs jāsadzīvo. Te neviens iznākums nav labs.

    Man nav tiesību nosodīt, jo neesmu šī cilvēka kurpēs nogājis šo ceļu. Vienīgais, ko šajā laikā varam, – sadoties rokās un lūgties Dieviņam. Un vēl – palīdzēt līdzcilvēkiem tā, kā to spējam. No sākuma jāiemācās būt par cilvēku, tikai pēc tam – par latvieti, ukraini un krievu. Cilvēcība un līdzjūtība ir tas, kā mums šodien pietrūkst.»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē