• Ukrainas sieviešu abortu lieta šķeļ kristīgo baznīcu! Kas atbalsta, kas ir kategoriski pret?

    Sabiedrība
    Lauma Lapsa
    27. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zbigņevs Stankevičs.
    Foto: F64
    Zbigņevs Stankevičs.
    Lieldienu laikā sašutuma vētru izraisīja Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča paustais par kara laikā izvaroto ukraiņu sieviešu tiesībām veikt abortu.
    Nākamais: Burke-Burkevics: Man nav tiesību pārmest

    Gaismā nāk arvien jaunas zvērības, kas tiek pastrādātas kara laikā Ukrainā, arī vairāku vietējo sieviešu, pat nepilngadīgu meiteņu, izvarošanas gadījumi. Pagājušajā nedēļā Saeima atbalstīja to, ka izvarošanas upuri no Ukrainas varēs Latvijā veikt valsts apmaksātu grūtniecības pārtraukšanu.

    Par šo tēmu «Delfi» raidījumā «Kāpēc» Lieldienu laikā izteicās arī Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, raisot skaļas diskusijas sabiedrībā.  Stankevičs pauda – lai gan izvarotāji ir pelnījuši sodu, arī aborts ir noziegums.

    «Ja jau tas bērns mātes miesās ir ieņemts, tad ar to brīdi, kad viņš ir ieņemts, viņš vairs nav mātes īpašums. Viņš ir cilvēciska būtne, kurai ir tiesības uz cieņu, tiesības dzīvot Un tā ir slepkavība – viņu nogalināt,» sacīja viņš.

    «Šīm sievietēm, kuras ir cietušas, un to nevar noliegt, sabiedrībai būtu jāiet palīgā, jo cilvēka dzīvība ir svēta un neaizskarama. Tad, ja māte nav gatava viņu pieņemt, tad neauglīgajām ģimenēm tā ir ļoti laba iespēja pieteikties uz adopciju,» uzskata garīdznieks.

    «Bērns nav atbildīgs par sava tēva grēkiem,» uzsver Zbigņevs Stankevičs.

    Daudzi šajās dienās Stankeviča nostāju nodēvējuši par vecmodīgu un pat bezsirdīgu. Savukārt Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujāts žurnālam «Privātā Dzīve» sacīja: «Ukraiņiem ir tiesības lemt pār savu dzīvi. Katrai tautai ir tiesības dzīvot neatkarīgi un kalpot Dievam, tad pasaulē būtu miers. Nevienam nevajadzētu maisīties citas valsts lietās. Ukraiņiem ir sava valsts. Es nezinu, ko ar to domāja Stankevičs, bet vienmēr ir jāturas pie taisnības. Neesmu šajā lietā iedziļinājies, bet katrā atsevišķā gadījumā var būt dažādi risinājumi.»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē