• Ugunsdzēsējs Jānis Buķelis: Vīrusam, tāpat kā ugunij, ir vienalga – cilvēks tic vai ne

    Pieredze
    Gita Vīksne
    29. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva un privātā arhīva
    «Ja mans vienīgais ienākuma avots būtu mūzika, klātos skarbi,» atzīst grupas Līvi mūziķis, kurš ir ugunsdzēsējs Kuldīgā.

    «Labi, ka man ir savs darbs, jo muzikālajā lauciņā šobrīd viss ir apstājies,» PDz teic mūziķis un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigādes Kuldīgas daļas vada komandiera vietnieks Jānis Buķelis.

    «Pandēmijas laiks tiešā veidā ir ietekmējis arī ugunsdzēsēju darbu. Mums varbūt nav palicis vairāk darba, bet katrā izsaukumā jāievēro visi valstī noteiktie drošības noteikumi.

    Līdzīgi kā ārstiem, arī mums, veicot darbu, var būt saskare ar Covid-19 slimniekiem.

    Piemēram, jānes saslimis cilvēks ārā no degošas ēkas. Ja ir zināms, ka būs kontakts ar Covid-19 slimnieku, mums ir dažādi papildu aizsarglīdzekļi – sākot ar deguna un mutes aizsargiem un cimdiem, beidzot ar individuāliem elpošanas aparātiem. Nesen kādā no izsaukumiem manam kolēģim bija jāpārbauda telpas, kurās sastaptais cilvēks ugunsdzēsēju godprātīgi informēja – viņš esot Covid-19 slimnieks. Savi tiešie pienākumi mums jāveic neatkarīgi ne no kā,» saka Buķelis.

    «Šis laiks ir mainījis cilvēkus, daudzi kļuvuši aizkaitinātāki, nervozāki, šaubīgāki. Daudzus skārusi arī pandēmijas blakne – infodēmija,» uz nepatiesās informācijas plūsmu, kas tiek izplatīta par vīrusu Covid-19, norāda Jānis.

    «Milzīgās informācijas gūzmā cilvēki, iespējams, vienkārši jūtas apjukuši. Aicinātu visus nomierināties un uzticēties tam, ko saka ārsti. Vīrusam, tāpat kā ugunij, ir vienalga – cilvēks tic vai ne. Tas tik un tā paveic savu darbu,» atgādina Buķelis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē