• TV dīvas ikdiena pārvērtusies par elli. Mājas pagrabā notiek uzdzīve

    Slavenības
    3. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kristīne Komarovska
    Foto: F64
    Kristīne Komarovska
    Raidījuma «900 sekundes» moderatore Kristīne Komarovska apmetusies pašā Rīgas sirdī, taču, kopš mājas pagrabstāvā ierīkots bārs, dzīve kļuvusi neciešama.

    «Mēs cīnāmies, rakstām vēstules visādām institūcijām,» par Rīgas centra mājas iemītnieku nedienām stāsta Kristīne. Kad ēkas pagrabstāvā tika ierīkots bārs, neviens to ar mājas iedzīvotājiem neesot saskaņojis. Taču, kad tas atvērts un uz atklāšanas ballīti uzaicināti mājas iedzīvotāji, visiem šķitis – kaimiņu būšana ritēs gludi. Tomēr drīz vien situācija izvērtusies citāda. «Naktīs te ir ļoti trokšņains, īpaši ceturtdienās, piektdienās un sestdienās.

    Ja no rīta jābūt ēterā un jāceļas četros, bet divos naktī vēl skan skaļa mūzika, nav patīkami.

    Nedzirdam trokšņus no ceļa, bet mūziku, kas nāk no pagraba, gan,» stāsta Komarovska. Mūzika esot labi dzirdama pat ceturtajā stāvā. Tāpat bāra īpašnieks neesot sakārtojis ventilācijas sistēmu, un tur gatavotā ēdiena aromāti klejo pa kāpņu telpu. «Pie mājas no rītiem ir samētāti izsmēķi, alkoholisko dzērienu pudeles. Terasē un pie kluba durvīm cilvēki smēķē, un mēs vienkārši dzīvojam cigarešu dūmos,» sašutusi ir Kristīne.

    Mājas iedzīvotājiem netīk arī bāra dekorācijas – lampiņas, kas rotā ēkas fasādi un terasi. Nams celts pagājušajā gadsimtā, arhitektūra esot skaista un saudzējama, bet spožās spuldzītes esot ne tikai neiederīgas, bet arī radot bažas par to, ka tās varētu bojāt mājas fasādi. 

    Mājas iedzīvotāji ir vērsušies Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrā un Rīgas pašvaldības policijā, Centra rajona pārvaldē un citās vietās, tomēr pagaidām viņu problēmām nekāds risinājums neesot panākts. Arī kopēju valodu ar bāra saimnieku nav izdevies atrast.

    «Secinu, ka mājokļu īpašnieki centrā šādā situācijā ir bezspēcīgi pret tiem, kam pieder komercplatības. Nopērc dzīvokli centrā, atver tur klubu, un neviens tev neko nevar padarīt, jo tu taču esi īpašnieks,» sarūgtināta ir viņa. Komarovska piebilst – īpaši sāpīgi esot tiem, kas šajā mājā iegādājušies dzīvokli visam mūžam. «Tas ir dārgs pirkums, ieguldīts gan darbs, gan finanses, un tad ir šāds nepatīkams pārsteigums – skaļa un nekulturāla izklaides vieta, kas tavu ikdienu sabojā.»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē