• «Trīs naktis noraudāju…» Maiju Lūsēnu met ārā no dzīvokļa

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    3. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Maija Lūsēna
    Foto: F64
    Maija Lūsēna
    «Man nav, kur iet, man nav citu māju, es tagad jūtos tieši tāpat kā Ukrainas bēgle,» saņēmusi tiesu izpildītāja vēstuli, ka jāizvācas no mājvietas Rīgā, asarās izplūst dziedātāja Maija Lūsēna.

    Savulaik slavenā estrādes dziedātāja Maija Lūsēna nonākusi neiedomājamā situācijā  – viņu ar tiesas spriedumu izliek no mākslinieku darbnīcas Nītaures ielas bēniņos, kur Maija dzīvo jau 21 gadu.

    «Es trīs naktis neesmu gulējusi, raudāju. 13. aprīlī pienāca tiesas izpildītāja paziņojums, ka man jāizvācas no dzīvokļa, kuram tālāk it kā jāpāriet Rīgas domes un nama iedzīvotāju pārziņā. Rīgas dome arī man neierāda vietu, uz kurieni pārcelties, tāpēc esmu neziņā, ko man tagad darīt,» izplūstot asarās, pagājušajā nedēļā skaistumkonkursu rīkotājai Kristīnei Lindenblatei savu bēdu stāstu uzticēja Lūsēna.

    «Kur es iešu, man nav citu māju, esmu te nodzīvojusi vairāk nekā 20 gadu.

    Kad atnācu, te bija bomžu piekakāta smirdīga vieta… Esmu šajā īpašumā ieguldījusi visus savus līdzekļus – pārdevu dzīvokli Sporta ielā, toreiz vēl aizņēmos naudu no ļoti turīga cilvēka, lai visu sakārtotu. Mājai jumtu divas reizes esmu mainījusi, bet mani tagad vienkārši ņem un met ārā, jo kādam, redz, ir sakārojies tikt pie mana īpašuma. Man nav arī līdzekļu, lai es varētu kaut kur ātrumā kaut ko iegādāties. Esmu pensijas vecumā. Man ir neliela pensija, un vēl es strādāju par vokālo pedagogu ar nelielu slodzi. Mani ienākumi ir tik lieli, ka varu iesniegt dokumentus, lai man piešķir maznodrošinātās statusu. Bet man atņem mājas,» sūrojas viņa.

    Dziedātāja jau 15 gadus dažādās tiesās cenšas pierādīt, ka viņa nav patvaļīgi ievākusies Nītaures ielas bēniņos, bet gan savulaik ar pašvaldības gādību tikusi pie īpašuma, kurš tolaik dēvēts par mākslinieku darbnīcu. Lieta skatīta dažādās tiesās, un lēmumi bijuši dažādi – vienreiz par labu Maijai, nākamajā reizē viņai par sliktu. Un tā vairākkārt.

    Kā noskaidroja PDz, dziedātāja 28. aprīlī no dzīvokļa gan vēl netika izlikta. «Maijai tagad pagarināja iespēju atrasties šajā dzīvoklī vismaz līdz 21. maijam. Šis datums arī nav tālu, un kāda skaidrība šajā jautājumā taču beidzot būtu jāievieš,» PDz apstiprināja Lindenblate.

     

    Vairāk par to lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!  

    • Maiju Lūsēnu izliek no mājas. Tiesu izpildītāju dēļ viņa raudāja trīs naktis
    • Andris Kivičs atklāj, ko patiesībā darījis Norvēģijā
    • Aktrises Marijas Bērziņas mamma Lenvija Sīle par mazdēlu, šķiršanos un jauno dzīvi
    • Krāniņi un vagīnas par 250 000 eiro – Latvija ar vērienu startē Venēcijas biennālē
    • Zoodārzu pamet gan Ingmārs Līdaka, gan viņa sieva. Kāpēc?
    • Kaut kāds ārprāts! Lauku sētas zvaigzne Šveices klīnikā pāršķeļ mēli
    • Leiškalni kūrortā piedzīvo zemestrīci
    Privātā Dzīve nr18

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē