• Trīnīšu ģimenei paredzēto 15 000 eiro pabalstu negaidīti apliek ar nodokli

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Rīgas Dzemdību namā februāra sākumā tika sagaidīti pirmie trīnīši – divi puikas un meitene. Labklājības ministrija solīja, ka ģimenei tiks nosūtīts pabalsts 15 000 eiro apmērā, taču tā nenotika.

    Mēneša sākumā tika ziņots, ka Dabiņu ģimenei, kurai šā gada janvārī Rīgas Dzemdību namā piedzima trīnīši, tiks piešķirts vienreizējs pabalsts – 15 tūkstoši eiro.

    Vēlāk atklājies, ka Labklājības ministrijas solīto 15 000 eiro vietā tika ieskaitīti 12 000 eiro – no katra zīdaiņa tika ieturēti 1000 eiro.

    Izrādās, ka šis pabalsts negaidīti ticis aplikts ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. Vēlāk Labklājības ministrija savu kļūdu saprata, skaidrojot to ar darbinieka neizdarību. Atlikusī naudas summa vēlāk tika ieskaitīta ģimenes kontā.

    «Vispirms man ir jāatvainojas Dabiņu ģimenei par šo misēkli. Jāsaka, ka darbinieks pieļāva cilvēcīgu kļūdu, jo līdz 2020. gadam šis pabalsts, kas tika maksāts trīnīšu piedzimšanas gadījumā, tika aplikts ar iedzīvotāju ienākuma nodokli,» situāciju komentē Labklājības ministrijas Valsts sekretārs Ingus Alliks.

    Vairāk par situāciju raidījumā «4. studija»:

    Kopš 1993. gada ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējais sociālais pabalsts. Tas paredzēts kā materiālais atbalsts ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, ņemot vērā, ka ar trīs bērnu vienlaicīgu piedzimšanu un kopšanu rodas ievērojami lielāki papildu izdevumi. Pabalsts netiek aplikts ar iedzīvotāju ienākuma nodokli un pabalsta izmaksu nodrošina Labklājības ministrija.

    Šogad šī ir pirmā ģimene, kurā piedzimuši trīnīši. 2013. gadā vienreizējais sociālais pabalsts tika izmaksāts vienai ģimenei, 2014. gadā – piecām ģimenēm, 2015. gadā – trīs ģimenēm, 2016. gadā – divām ģimenēm, 2017. gadā – divām ģimenēm, 2018. gadā – četrām ģimenēm, 2019. gadā- vienai ģimenei, 2020. gadā – vienai ģimenei, 2021. gadā – vienai ģimenei.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē