• Treniņš pie Ministru kabineta – viņi grib sportot!

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    22. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: MĀRTIŅŠ ZILGALVIS (F64)
    Februāra pēdējā sestdienā sportisti, treneri un sporta entuziasti pulcējās iepretim Ministru kabinetam, lai piedalītos improvizētos treniņos un aicinātu valdību rast iespēju pilnvērtīgi darboties pandēmijas apstākļos.

    Mēmās sacelšanās sajūta

    «Izmantojot mūsu ministru spārnoto teicienu «frizēšanās mežā ir absolūti O.K.», tad droši vien «treniņi pie Ministru kabineta arī turpmāk būs absolūti O.K.»,» pauda uzņēmēja un Latvijas Automobiļu federācijas viceprezidenta Jāņa Nagļa sieva Ineta Jansone-Nagle.

    «Jau vingroju, izvezdams sniegu un mazinādams sniega kupenas. Vingrojam, kustamies!» piebilda Naglis, kura lielākā sāpe ir tā, ka šobrīd ir apdraudēta autosporta sacensību norise.

    «Tāda izlaušanās, mēmās sacelšanās sajūta. Jūs domājat, ka esat mūs apspieduši, bet nekā – lūk, tāda ir sajūta. Skaisti,» atzina Nagļa sieva un atzinīgus vārdus veltīja vingrotāju sarūpētājai fona mūzikai.

    «Īpaši jauks bija dīdžejs, kurš pilnīgi nevainīgi braukāja pa rajonu ar sen nedzirdētām dziesmām, atskaņojot muzoniņu. Gaumīgi un pacilājoši. Palēkāju turpat ielas malā Mildas pakājē, jo mūzika spožas saules apspīdētajā dienā pamatīgi iepriecināja,» sacīja viņa.

    Iesaka arī valdības sēdes vadīt ārā

    «Ar šo mēs vēlamies parādīt, ka gribam un varam trenēties, ievērojot visas nepieciešamās drošības normas,» PDz uzsvēra basketbolists un bokseris Kaspars Kambala. Nomaļākā vietā iepretim Ministru kabinetam viņš kopā ar gados jauniem puišiem aizvadīja basketbola treniņu. «Uzskatu, ka vismaz individuālos treniņus iespējams vadīt telpās jau tagad. Treneri var nodrošināt gan distanci, gan dezinfekcijas līdzekļus.

    Ne visi sporta veidi var trenēties ārā. Piemēram, spēlējot basketbolu, kā puiši to mēģina darīt šodien, pamatīgi slīd kājas.

    Daudzos sporta veidos nav iespējams neko izdarīt bez inventāra. Vai tiešām mums svaru stieņi jāiznes ārā? Tad lai valdības vīri arī nāk ārā un sēdes vada zem klajas debess!» ierosināja Kambala.

    Šoreiz vingro bez suņa

    «Šodien solās būt superaktīva, enerģiska un pozitīva diena. Piedalīšos sporta akcijā,» atklāja Rīgas domes deputāte un juriste Ieva Brante, kas brīvajā laikā aizraujas ar dažādām sportiskām aktivitātēm – gaisa akrobātiku, svaru cilāšanu un aerobiku. Atvērtajā treniņā pie Ministru kabineta viņa vadīja aerobikas nodarbību.

    «Sadalīsimies pa grupiņām, katrā būs desmit cilvēki un treneris. Mana grupa jau ir nokomplektēta,» informēja Brante. Šoreiz viņa bija ieradusies bez savas kompanjones punduršpica kucītes Bulciņas.

    «Šoreiz būšu bez Bulciņas, jo ārā ir nežēlīgs vējš, un viņa… ir pārāk viegla. Aizpūtīs,» pavēstīja Brante.

    Atļaujiet man trenēt bērnus!

    «Šobrīd drīkstu trenēt tikai tos, kas gatavojas pasaules olimpiādēm – pārējos audzēkņus diemžēl zaudēju,» PDz atklāja svarcēlājs un Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents Viktors Ščerbatihs. Pie Ministru kabineta viņš bija ieradies kopā ar savu astoņgadīgo meitu Tatjanu. «Pie manis oficiāli trenējas trīs četri cilvēki, taču ir vēl divdesmit, kas grib, bet nedrīkst sportot. Tie ir bērni manas meitas vecumā.

    Bez fiziskajām aktivitātēm viņi kļūst resnāki. Tas ir ļoti bīstami! Mēs bojājam bērnu veselību,» uzsvēra Ščerbatihs.

    «Vieglākais ceļš ir pateikt nē un visu aizliegt. Kāpēc nevaram izpētīt, ko un kā labāk darīt? Rast kādus risinājumus? Esmu gatavs iedalīt katram savu individuālo laiku, atrast vajadzīgo platību. Atļaujiet man trenēt bērnus!» lūdza viņš.

    «Mazi bērni koronavīrusu izslimo vieglāk nekā pieaugušie. Mans draugs ar ģimeni nesen izslimoja – viņam klājās pasmagi, sievai vieglāk, bet bērnam nebija nekādu sūdzību. Mana meita pie 40 grādu augstas temperatūras man savulaik teica – tēti, man laikam ir slikti –, bet man pašam tādā situācijā šķita, ka mirstu,» atklāja Viktors.

    «Latvijā ar katru gadu kļūst aizvien mazāk cilvēku, un mēs vēl tiem pašiem atņemam veselību. Nav zināms, cik daudz gados jauni cilvēki šī visa dēļ, kas šobrīd valstī notiek, vispār guļ psihenē,» pukojās Viktors.

    Mēs neprasām īpašu attieksmi

    «Mēs neesam koronavīrusa noliedzēji,» PDz uzsvēra pasākuma Sportisti iziet ielās! organizators bokseris Kristaps Zutis. «Šī pasākuma mērķis ir parādīt, ka mēs, sportisti, varam trenēties organizēti, ievērojot ne tikai valstī noteiktos noteikumus, bet arī visas rekomendācijas. Esam gatavi cīnīties ne tikai par medaļām, aizstāvot Latvijas godu pasaulē, bet arī par iespēju šobrīd vienkārši strādāt.

    Neprasām pabalstus vai īpašu attieksmi, bet aicinām valdību uz dialogu, lai izstrādātu noteikumus un rastu iespējas, kas ļautu sportot iekštelpās. Šobrīd tas ir aizliegts, jo epidemiologu un Ministru kabineta cilvēku vidū acīmredzot nav daudz tādu, kas paši ikdienā sportotu. Viņi nesaprot, ka cīņā ar jebkuru vīrusu pamatā ir laba imunitāte. Lai spēcinātu imunitāti, ir jāsporto. Man nav medicīniskās izglītības, taču esmu strādājis vistu kūtī un cīnījies ar vīrusa saslimšanām tajās. Es labi apzinos, kas ir vīruss un kā tas izplatās!»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē