• Traģiska trešdiena Latvijā — ugunsgrēkos gājuši bojā seši cilvēki

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22. janvāra plkst. 6.30 līdz 23. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

    Aizvadīta traģiskiem notikumiem piepildīta diennakts – ugunsnelaimēs Ludzā, Rīgā, Rēzeknes un Vecpiebalgas novados gāja bojā kopumā seši cilvēki.

    22. janvārī plkst. 12.27 VUGD saņēma izsaukumu Ludzā, kur no dzīvojamās mājas logiem cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva koka dzīvojamā mājā, guļamistabā, deg mēbeles un sadzīves mantas, sienas un griestu pārsegums kopumā 40m2 platībā. Notikuma vietā pie guļamistabas durvīm tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 15.38 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvojamā māja nebija aprīkota ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

    Plkst. 16.21 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur dega pamesta ēka. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka neapsaimniekotā vienstāva mūra ēkā ar atklātu liesmu deg sadzīves priekšmeti 30m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 17.51 ugunsgrēks tika likvidēts.

    Plkst. 21.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novadā, kur no dzīvojamās mājas jumta nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dzīvojamā mājā pilnā 120m2 platībā, turklāt ēkas jumts jau bija iebrucis. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasti trīs bojāgājuši cilvēki. Plkst. 2.49 ugunsgrēks tika likvidēts. Arī šī ēka nebija aprīkota ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

    Plkst. 21.47 tika saņemts izsaukums uz Vecpiebalgas novadu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega kūts. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg pusotrstāva mūra ēkā izbūvēta istaba 60m2 platībā un izveidojies stiprs piedūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas iznesa vienu cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 00.49 ugunsgrēks tika likvidēts.

    Iespējams, ugunsnelaimēs bojāgājušo cilvēku dzīvības tiktu glābtas, ja ēkās būtu uzstādīti dūmu detektori.

    Šīs ierīces obligāti jāuzstāda dzīvokļos un dzīvojamās mājās un ieteicams uzstādīt arī citās dzīvošanai pielāgotās būvēs – dārza mājās vai, piemēram, istabās, kas izbūvētas saimniecības ēkās.

    VUGD atgādina: uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē