• Top jauns pusnakts šovs – Mārtiņš Kapzems izgriezīs pogas populāriem šovmeņiem?

    Kino un TV
    Gita Vīksne
    22. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    «Man jau sen gribējās uztaisīt ko tādu,» PDz saka pasākumu vadītājs, kas iecerējis skatītājus pārsteigt ar savu humora un sarunu šovu.

    «Jau gandrīz gadu, būdams nepārtrauktā mājsēdē, vienā brīdī viss sāka spiest uz smadzenēm. Man tik ļoti patīk būt kopā ar cilvēkiem, izklaidēt viņus, taču pēdējais pasākums, kuru vadīju, bija pagājušajā vasarā,» PDz saka Mārtiņš Kapzems. Tādēļ viņš nolēmis rīkoties – radīt jaunu šovu.

    «Kādu dienu uzdevu sev jautājumu – cik ilgi vēl kaut ko gaidīšu? Un ja nu tā, kā ir šobrīd, mums būs jādzīvo vēl gadu vai divus? Man ir daudz enerģijas un lērums svaigu ideju,» teic Mārtiņš. Tā radusies doma par  Gandrīz pusnakts šovs ar Mārtiņu Kapzemu. «Šovu radīšu savās mājās un visu maksimāli centīšos izdarīt pats,» uzsver Mārtiņš. Viņam gan esot cilvēki, kas vajadzības gadījumā gatavi sniegt palīdzīgu roku šova montēšanā. «Sākumā biju atradis vietu, kur varētu ar šova viesiem tikties arī klātienē. Taču redzot, cik bieži tiek mainīti dažādi ierobežojumi valstī, sapratu – tas neies krastā.

    No klātienes sarunām jāatsakās vismaz līdz brīdim, kad dzīve atgriezīsies iepriekšējās sliedēs.

    Ar šova viesiem sarunāšos attālināti, un patiesībā tas ir ļoti ērti – varam sazināties un veikt dažādas aktivitātes neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā mani viesi atrodas – Rīgā, Liepājā vai vispār ārpus Latvijas. Varam aprunāties gan par nenopietnām, gan nopietnākām tēmām, vienkārši forši pavadīt kopā laiku un pasmieties,» teic viņš.

    «Patlaban strādāju pie filmēšanas laukuma būvēšanas. Skatītājus plānoju iepriecināt ar šovu reizi nedēļā. Konkrēts datums un laiks, kad ikviens interesents varēs pieslēgties YouTube kanālam, tiks paziņots,» stāsta Kapzems. Uz jautājumu, vai ar savu šovu neplāno izgriezt pogas populāro Latvijas humoristu Jāņa Skuteļa un Renāra Zeltiņa vadītajiem Pusnakts šovs septiņos ar Jāni Skuteli un Vakars ar Renāru Zeltiņu, Mārtiņš atbild: «Mūsu šovi būs atšķirīgi. Domāju – šķēres lai paliek pie skrodera.»

    Otrreiz šovu no mājām vadīt nevēlētos

    «Ir lietas, ko šāda formāta šovā nevari kontrolēt, – interneta kvalitāti, skaņas nobīdi,» PDz saka šovmenis Renārs Zeltiņš un vēl kolēģim veiksmi.

    «Mārtiņš vienmēr ir bijis enerģisks, dedzīgs un ļoti dzīvespriecīgs cilvēks. Varu viņu tikai uzslavēt par entuziasmu un iniciatīvu, veidojot šādu mājas varianta šovu,» PDz saka Renārs Zeltiņš, kas savulaik vadījis gan LTV1 izklaidējošo šovu Vakars ar Renāru Zeltiņu, gan mājās paša veidotu tiešsaistes sarunu šovu Zeltiņš Laivā: Home Edition, kur intervēja Latvijā pazīstamus cilvēkus.

    «Ja esi šovmenis, tev ar laiku rodas sapnis izmēģināt spēkus pusnakts šova žanrā. Man paveicās, ka paspēju to izdarīt vēl tad, kad cilvēki vēl varēja tikties klātienē. Divi gadi, kad vadīju šovu Vakars ar Renāru Zeltiņu, ir mans iemīļotais laiks televīzijā. Tā bija fantastiska pieredze.

    Man bija 50 cilvēku liela komanda, skatītāji. Es gan neizsapņoju šo sapni līdz galam, jo man bija ambīcijas vadīt šāda formāta šovu visu savu atlikušo mūžu. Dažādu apstākļu dēļ tas nenotika, un sāku veidot cita žanra raidījumus, piemēram, Zeltiņš Laivā: Home Edition. Atrodoties mājās, aicināju sabiedrībā zināmus cilvēkus uz sarunu tiešraidē.

    Tad arī sapratu, cik liels izaicinājums ir darboties šādā formātā. Ir lietas, ko tu nespēj kontrolēt, – interneta kvalitāti, skaņas nobīdi.

    Šādas problēmas mani ļoti kaitināja, tādēļ novēlu, lai Mārtiņam stāv klāt veiksme. Ja ar šā brīža pieredzi man jautātu, vai atkal gribētu veidot līdzīgu šovu no mājām, es atbildētu – laikam tomēr ne,» vaļsirdīgs ir Zeltiņš. Taču tieši šobrīd viņš jau plāno jaunu šovu.

    «Vēlos strādāt ar publiku un just tās klātbūtni. Tuvojas vasara, laikapstākļi uzlabojas, un esmu nolēmis izvairīties no raidījuma, kur būtu jāsēž maskās. Izvēlēšos ceļu, kas šobrīd ir atļauts, – došos laukā zem klajas debess. Agrāk vairāk biju tendēts uz jautrību, bet tagad plānoju pieskarties nopietnām lietām. Balansēšu starp nopietno un jautro,» stāsta Zeltiņš.

    Vaicāts, vai gatavs kļūt par Mārtiņa konkurentu, Renārs atbild: «Nekad nevienu no Latvijas šovu veidotājiem neesmu uzskatījis par konkurentu, drīzāk – amata brāli. Esmu iedvesmojies un mācījies no viņiem, mēģinot no katra paņemt sev labāko. Mārtiņa šovs būs citā stilā. Man tas būs vairāk raidījums – seriāls.»

    Taisīt joku raidījumu internetā ir stulbi

    «Gaidu pandēmijas beigas, lai tiktos ar skatītājiem klātienē,» PDz saka šova Pusnakts šovs septiņos ar Jāni Skuteli vadītājs. Viņš uzskata, ka veidot šovu internetā esot muļķība.

    «Mans pusnakts šovs atgriezīsies, kad beigsies pandēmija un skatītāji varēs to baudīt klātienē,» PDz stāsta viens no pieredzes bagātākajiem šovmeņiem Latvijā Jānis Skutelis. Viņš savulaik vadīja LTV1 izklaidējošo šovu Pusnakts šovs septiņos ar Jāni Skuteli, kas vēlāk pārtapa klātienes pasākumā mūzikas namā Daile, veidojis arī humoristiskas stāvizrādes.

    Pagājušajā nedēļā YouTube raidījumā . Spot viņš vaļsirdīgi atklāja: «Patiesībā televīzijā vai internetā taisīt joku raidījumu ir ļoti stulbi.»

    «Tāpēc, ka tas ir finansiāli neizdevīgi. Ļoti muļķīgi. Tas pats, kas ar teātra izrādi – tu nošancē divus mēnešus, uztaisi teātra izrādi un parādi to televīzijā. To ļoti labi nofilmē. Un televīzija tev samaksā vienreizēju honorāru par vienu vakaru. Vai arī jūs šo izrādi spēlēsiet 60 reizes, un katru reizi zālē ir kādi 500 cilvēki.»

    Skutelis neslēpj – vienā televīzijas vai interneta raidījumā sanākot iztērēt prāvu kaudzīti joku. «Joki nav dziesmas, es nevaru tos izpildīt vēlreiz. Mēs nevaram sanākt kopā pie ugunskura, vēlreiz izstāstīt vecos jokus un izsmieties,» teic Skutelis. Šovmenis neslēpj, ka jokus viņa pusnakts šovam gatavo vairāki cilvēki.

    Uz PDz jautājumu, kā vērtē Kapzema ieceri izmēģināt spēkus jauna pusnakts šova veidošanā mājās, Skutelis ir lakonisks: «Nekādu komentāru.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē