• «Tautumeitas» uzstāsies prestižajā Glastonberijas festivālā Lielbritānijā

    Izklaide
    Ziņu aģentūra LETA
    2. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Lita MIllere
    Grupa «Tautumeitas» uzstāsies prestižajā Glastonberijas festivālā Lielbritānijā, aģentūru LETA informēja mākslinieču pārstāve Guna Zučika.

    Pasaulē viens no lielākajiem mūzikas un mākslas festivāliem «Glastonberija» izsludinājis pilnu pasākuma programmu, un starp šī gada māksliniekiem iekļuvusi arī latviešu etnopopa grupa «Tautumeitas».

    Grupa uzstāsies divas reizes – festivāla atklāšanas pasākumā 21.jūnijā un uz «Toad Hall» skatuves sestdien, 24.jūnijā, īsi pēc pusnakts. «Tautumeitas» ir trešā grupa no Latvijas, kas uzstāsies šajā festivālā.

    «Tautumeitas» saņēma uzaicinājumu uzstāties «Glastonberijā» pēc starta Eiropas mūzikas industrijas konferencē – festivālā «Eurosonic» Nīderlandes pilsētā Groningenā.

    Bojans Pinters, kurš izvēlas grupas zonas «Green Futures» skatuvēm, tai skaitā «Toad Hall», un apmeklēja «Tautumeitu» uzstāšanos «Eurosonic», izteicies, ka viņu savaldzinājis «Tautumeitu» spēcīgais vizuālais tēls un priekšnesumā atspoguļotais latviešu pagāniskais kultūras mantojums.

    «Glastonberijas» festivālu katru gadu apmeklē aptuveni 200 000 cilvēku un lielā pieprasījuma un festivāla mājaslapas noslodzes dēļ, biļetes uz šī gada festivālu izpirka stundas laikā, kas ir par 30 minūtēm ilgāk nekā iepriekšējos gados.

    Papildus festivāla galvenajiem māksliniekiem «Arctic Monkeys», «Guns N’ Roses» un Eltonam Džonam šogad uz vairāk kā 50 festivāla skatuvēm kāps arī tādi pasaulē zināmi mākslinieki un grupas kā «Lizzo», Luiss Kapaldi, «Fred Again..», «Royal Blood», «Lil Nas X», «Maneskin», «The War On Drugs», «Lana Del Rey» un daudzi citi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē