• Stila policija uzdarbojas! Kā slavenības ģērbjas, dodoties uz teātri

    Stils
    Gita Vīksne
    11. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Pagājušajā nedēļā populāri ļaudis Dailes teātrī baudīja pasaules līmeņa skatuves mākslu – izrādi «Kokvilnas lauku vientulībā» – ar Holivudas zvaigzni Džonu Malkoviču un Ingeborgu Dapkūnaiti. Taču ne visi zina, kādi tērpi der teātra apmeklējumam. Slavenību tērpus komentē modes dizainers Gints Bude.

    Bude par slavenību stilu teātrī:

    «Ģērbšanās stils mani nelāgi pārsteidza. Lielākoties redzama ārprātīga steiga un pārāk sportisks apģērbs. Nav svinīguma. Ir mirkļa paviršība. Sajūta, ka cilvēki atnākuši, jo vienkārši tas jāizdara, lai gan patiesībā daudziem nekādu kultūru baudīt negribas.»

     

    LTV korespondente Briselē ILZE NAGLA

    «Lieliski saskaņots komplekts. Atbilstošs mētelis un svinīgs lakats. Izmantots labs paņēmiens – būt viscaur melnā, ieskaitot rokassomu. Tēls patīkami papildināts ar sudraba krāsas rotaslietām. Fantastiska kurpju izvēle kontrastējošā un atsvaidzinošā krāsā. Apavi piestāv kleitas faktūrai.»

     

    Dailes teātra aktieris JURIS STRENGA

    «Oriģināli izvēlēts krekls, patīkami redzēt lakatiņu krūšu kabatā. Viens no Strengas kunga personības šarmējošajiem punktiem ir tas, ka viņš nenēsā kaklasaites. Jau gadiem viņš izvēlas šādu krekla nēsāšanas manieri – aizpogā to līdz augšai. Iesaku iedvesmoties no aktiera Edgara Liepiņa, kuram patika siet ap kaklu lakatiņus, un krekla augšējās pogas tomēr atpogāt.»

     

     

    Bērnu slimnīcas fonda vadītāja LIENE DAMBIŅA ar vīru finansistu VILI DAMBIŅU

    «Dāmai viss ir atbilstošs teātra apmeklējumam – «Coco Chanel» stila kleita papildināta ar melnu putekļu mēteli, ko var vilkt vienmēr un visur. Arī kaklarota ir grezna, tēlam atbilstoša, labi izvēlēti apavi. Kungam ieteikt tikai divas lietas. Pirmā – etiķete prasa redzēt krekla manšetes, tām jābūt pusotra centimetra garākām par labi piegrieztas žaketes piedurknēm. Otra – ir izvēlēta melna josta un brūni apavi, kas ir laba toņa pārkāpums. Visiem ādas izstrādājumiem koptēlā jābūt vienā krāsā. Arī naudas makam.»

     

    Bijušais Igaunijas prezidents TOMASS HENDRIKS ILVESS ar sievu Latvijas Valsts prezidenta Egila Laveita padomnieci IEVU ILVESU

    «Abu tērpi ir atbilstoši etiķetei. Kungam redzamas krekla manšetes, dāmai patīkami saskaņotas ādas faktūras – jaka ar apaviem. Pareizi izvēlēta rokassoma. Kungiem jācenšas pieskaņot savus apavus dāmas izvēlētajiem, īpaši, ja tie ir melni. Ilvesa kungs, izvēloties brūnus, etiķeti ir mazliet pārkāpis. Kungam nevar būt gaišāki apavi, un šajā gadījumā etiķete prasa izvēlēties vieglākas, svinīgas kurpes. Pie uzvalka nevar nesāt ikdienišķus ielas apavus, un šie nav svinīgi.»

     

    Azartspēļu biznesa miljonārs un mākslas mecenāts JĀNIS ZUZĀNS ar draudzeni ILZI GRĪNBERGU

    «Pāris ģērbies ļoti pamanāmi. Kungs ir tiešām drosmīgs, jo viņa koptēlā ir vairāk nekā četru krāsu toņi. Tas izskatās svaigi. Dāmai ir lielisks mētelis un kleita. Taču viss mainās brīdī, kad nokļūstam līdz agresīvas krāsas nagiem. Tie ir pārāk kontrastējoši ar maigo pasteļu spēli apģērbā un to, ka dāma izvēlējusies nelietot dekoratīvo kosmētiku. Seja izstaro dievišķu mieru un neitralitāti, taču nagi šķiet neprātīgi. Spilgtā soma ar melno jostu nomāc grezno mēteli. Izvēlētas arī nepiemērotas zeķes un kurpes.»

     

    Mūziķe ELIZABETE BALČUS

    «Uz teātri var ģērbies arī šādi, jo eklektiskais ansamblis neizskatās kā steigā uzvilkts. Ekstravagantā žakete ideāli izskatītos ar violetām biksēm. Arī zaļas bikses ir labāka izvēle par ierasti melnajām. Galvassega šķiet kā sava veida protests.»

     

    Dziedātājs MIKS DUKURS

    «Brīvā laika pasākumiem ideāls apģērba komplekts, bet ne tik svinīgam notikumam kā šis. Liekas, viņš teātrī iemaldījies netīšām. Šajā komplektā redzu tikai egoistisku vēlmi justies ērti un neredzu cieņu pret apkārtējiem un notikumu.»

     

    Teātra darbinieku savienības priekšsēdētājs OJĀRS RUBENIS

    «Teātra profesionālis, kas pēc vecā ieraduma drīzāk atnācis analizēt uz skatuves notiekošo. Teātra apmeklējums viņam ir nevis svinīgs pasākums, bet darbs. Lai strādātu teātrī, šāds apģērbs ir atbilstošs. Ceru, ka šādā izskatā viņš nupat steigā piecēlies no datora, kur rakstījis par Latvijas teātra vēsturi. Šis noteikti nav tērps, kurā viņš tiktu pamanīts.»

     

    Plastikas ķirurgs JĀNIS ZARŽECKIS ar sievu mākslinieci INDRU SPROĢI

    «Cienījamam ķirurgam tomēr aizrādīšu, ka, nākot uz kultūras templi, tērpam jābūt svinīgam. Līdzīgi kā viņš man varētu aizrādīt, lai nenāku ielas drēbēs operācijas zālē. Arī ierasties apavos, kādus izvēlējās māksliniece, teātrī nevajadzētu. Sēnēs neejam augstpapēžu kurpēs, un uz teātri nenākam iešļūcenēs. Teātrī ir paklāji, un labais tonis prasa pa tiem iet ar smalkiem apaviem. Šis nav pikniks, bet valsts centrālais teātris, kur risinās svarīgs notikums.»

     

    Miljonārs ALDIS PLAUDIS ar sievu advokāti BAIBU PLAUDI

    «Abu apģērba komplektos viss it kā ir labi, bet gribētos saskaņu, kaut minimālu. Citādi ir sajūta, ka divi sveši cilvēki nejauši nostājušies blakus.

    Patīkamai saskaņai pārim visvairāk pietrūkst atbilstošu apavu. Kungam pie šīs žaketes labi izskatītos smalkākas un vieglākas vakara kurpes, bet dāmai – ne tik sportiski apavi.»

     

    Revidente INGRĪDA LATIMIRA un uzņēmējs GORDONS LATMIRS

    «Dāmas kostīms ir etiķetei atbilstošs, bet kunga bikses un apavi tomēr ir brīvā laika apģērbs. Tādā var doties visur, kur pasākums neaicina ievērot ģērbšanās etiķeti. Uzslavējamas ir acīm redzami saskaņotās svītras abu apģērbā. Iespējams, tas ir dāmas uzstājības dēļ. No pieredzes zinu, ka vīrieši labprāt pakļaujas dāmu lūgumam nomainīt kreklu, taču negribīgi tā dara ar biksēm un apaviem. Vīrietim tas ir ērtuma jautājums, un to viņi nav gatavi upurēt pieklājībai.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē