• Šovu brūtgāns Gunārs Sārtaputns pielicis punktu dzeršanai

    Sabiedrība
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    10. februāris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    «Dzimšanas dienu sagaidīju pilnīgi skaidrā. Šogad neesmu izdzēris pat nevienu alus glāzi,» ar sasniegumiem lepojas šova Saimnieks meklē sievu zvaigzne.

    Noslēpumainā mūku metode

    Balvenietis Gunārs Sārtaputns, kurš 24. janvārī nosvinēja 60. jubileju, PDz neslēpj, ka vienmēr bijis liels alus cienītājs, taču pirms ieiešanas septītajā gadu desmitā nolēmis – viss, pienācis laiks dzīvē kaut ko mainīt. Mērķi bijuši divi. Pirmais – atteikšanās no alkohola. Otrais – beidzot apprecēties. «Pirmo mērķi esmu jau izpildījis. Vismaz pagaidām jūtos labi, un man nav ne mazākās kāres pēc grādīgā,» apgalvo viņš.

    Šovu brūtgāns teic, ka uzvarējis zaļo pūķi ar unikālu metodi, kuru realizējot mūki. «Metodi gan gribu paturēt noslēpumā. Ja kādam ļoti interesē, lai vēršas pie manis privāti, es izstāstīšu. Vienīgais, ko varu pateikt, – ir jāaizmirst alus. Tas ir pamatprincips. Tad lēnītēm var pāriet uz šņabi un stiprākiem dzērieniem. Tad pamazām doza samazināsies un vairs nekas spirtots negaršos,» uzsver Gunārs.

    Kaut arī grādīgos dzērienus vairs nebauda, šovmenis nāk klajā ar pārsteidzošu paziņojumu: «Pagājušā gada izskaņā mani čipēja citplanētieši. Tagad viņi atkal taisās pie manis lidot. Un viņi man skaidri pateica: «Ja tu dzersi alu, mēs pie tevis nelidosim!»,» smejas Gunārs.

    Nakts vidū sētā ieveļas jaunieši

    Arī ar otra mērķa – precību – izpildi lietas kustot uz priekšu. «Gads sācies cerīgi. Pirmais apsveicējs manā dzimšanas dienā bija sieviete, kura jau astoņos no rīta mani piecēla un sumināja. Viņa uzrakstīja: «Gribēju būt pati pirmā,»,» priecājas Gunārs. Atklāt dāmas personību viņš gan nevēlas. «Varu pateikt vien to, ka viņa ir no Latvijas, no Zemgales.»

    Dzimšanas dienas svinības Gunārs gan sācis jau krietni ātrāk – vienos naktī. «Tik agri vēl nekad nebiju sācis atzīmēt. Jauniešu pilna mašīna – gandrīz trīs reizes par mani jaunāki – iebrauca mājas pagalmā, uzcēla mani augšā un sveica jubilejā. Tad mēs ātri ar vecu palagu apsedzām mašīnu, lai policija to nepamana, jo manu māju no lielceļa var labi redzēt.

    Atradām telpu, kur bez bažām varam ballēt, un kādas trīs stundas no sirds nodejojām,» nakts notikumus atminas Gunārs.

    «Svinēju ar sulas glāzi. Nekāda vaina. Cilvēki jau visbiežāk noraujas tieši draugu lokā. Tu gribi kopā ar viņiem priecāties, tāpēc kolektīvi to glāzīti arī cilā. Bet tagad es tā prātīgi uzvedos.»

    Meita saķērusi jauno kovidu

    Gunāram ir divi pieauguši bērni – dēls un meita. Vai viņi tēvu jubilejā atcerējās? «Jā, meita apsveica. Viņa dzīvo Anglijā. Diemžēl viņa inficējusies ar jaunā tipa koronavīrusu. Tas esot pat negantāks par Covid-19. Paldies Dievam, ka nu jau iet uz labo pusi. Viņai 26 gadi, bet redziet – jaunais kovids nevienu nešķiro, ņem visus pēc kārtas,» zina stāstīt viņš. «Dēls gan mani neapsveica. Mums ir sarežģītas attiecības. Katram savas intereses, un, ja nav pa manam prātam, tad…» nopūšas Gunārs. 

    Ņemot vērā pulcēšanās ierobežojumus, šovmenis īsto apaļās jubilejas balli pārcēlis uz vēlāku laiku. «Bankets notiks precīzi pēc pusgada – 24. jūlijā. To visiem saviem draugiem un radiem oficiāli arī paziņoju.»

    Uz jautājumu, ko viņš vēlētos saņemt dāvanā, Gunārs teic: «Ir viena lieta, ko es ļoti gribu. Man vajag talismanu. Gribētu lielu, mīkstu mantu, kurai uzvilkts virsū T krekls. Un uz tā uzdrukāti logotipi. Kādus vien gribat – Privātā Dzīve, Saimnieks meklē sievu… Par šādu dāvanu es ļoti priecātos. Tad es to noliktu sev pretī birojā, tas man būtu boss un instruktors. Mēs abi pārrunāsim, kādas dāmas vest mājās un citas lietas, ko parasti veči apspriež.»

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē