• Soda deputāti Evu Mārtužu, kas ņirgājās par geju

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    20. februāris, 2021
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Jaunās Konservatīvās partijas Saeimas deputātei izteikts aizrādījums par politiskā spēka reputācijas graušanu, un viņa tiek aicināta domāt, ko pauž sociālajos tīklos.

    Pirms dažām nedēļām apvienība Mozaīka tviterī publiskoja kāda homoseksuāla jaunieša e-pasta ekrānuzņēmumu, kur bija redzams, ka viņš 7. janvārī aicinājis Saeimas deputātus, arī Jaunās Konservatīvās partijas pārstāvi Evu Mārtužu, nebalsot par Nacionālās apvienības rosinātajiem grozījumiem Satversmē, kas noteiktu, ka ģimene ir sievietes un vīrieša savienība.

    Pēc nepilnām divām stundām viņš saņēmis izaicinošu vēstuli ar nosaukumu – par emigrēšanu. Tā bija sūtīta no e-pasta adreses, kuras nosaukumā ir vārdi – Ieva Bondere. Tā sākās ar vārdiem: «Saprotu jūsu seksuālās pasaules pārstāvju dziļo sāpi un saprotu, ka vēlaties pārvaldīt pasauli un visiem uzspiest savu anālo baudu.» Mozaīka pieļāva, ka šādas atbildes sūtīšanā varētu būt vainojama Saeimas deputāte rakstniece Eva Mārtuža, jo Ieva Bondere esot rakstnieces radošais pseidonīms.

    Mārtuža taisnojās, ka pati neesot rakstījusi atbildes e-pastu, un solīja, ka nekas tāds vairs neatkārtosies.

    Viņa pat turēja aizdomās savu brāli, lai gan valsts amatpersonas deklarācijā Mārtuža brāli nemaz nav uzrādījusi.

    Jaunā Konservatīvā partija solīja, ka deputātes rīcība tiks izvērtēta politiskā spēka Ētikas komisijā. Savukārt Mārtuža, apjukusi savos mēģinājumos skaidrot, kas īsti atgadījies, paziņoja – līdz Ētikas komisijas sēdei par šo jautājumu nerunās.

    Pagājušajā nedēļā Jaunās Konservatīvās partijas pārstāvji PDz informēja, ka Ētikas komisijā ir izskatīts Evas Mārtužas darbības jautājums un pieņemts lēmums nosodīt deputātes komunikāciju ar geju. «Mārtužai izteikts aizrādījums par risku neizvērtēšanu, atklājot citām personām darba kontekstā saņemto informāciju, nepietiekami uzmanīgu attieksmi pret personīgajām IT ierīcēm,» teikts komisijas lēmumā. Mārtužai izteikts aizrādījums arī par haotisku, neprofesionālu un šaubas raisošu komunikāciju sociālajos tīklos, tāpēc nodarīts reputācijas kaitējums partijai.

    «Mārtužai uzdots sazināties ar Valsts ieņēmumu dienestu un nepieciešamības gadījumā veikt labojumus savā amatpersonas deklarācijā,» teikts Ētikas komisijas lēmumā. Arī tagad deputāte Eva Mārtuža skaidrot savas rīcības motīvus PDz atteicās. Arī tviterī, kur viņa tik labprāt apgrozījās, rakstniecei vairs nav, ko teikt, un viņas konts ir pazudis.

    2 komentāri

    Andis Uzulnieks
    Kapēc geji un lezbietes vienmēr ir tie aizskartie? Viņi arī mani, kā heteroseksuāli aizskar ar savu vēlmi izrādīties! Kapec tikai viņu viedoklis ir tas pareizākais? Un ja iet runa par ģimeni, tad vispatiesākā ģimenes definīcija ir tā, kura nostabilizējusies cauri gadsimtiem, nevis tā, kuru mums tagad cenšas uzspiest Eiropa un pasaule!!!
    Einars Dubrovskis
    Un kopš kura laika jūsu kā heteroseksuāļa viedoklis ir tas vispareizākais? Nav iespējams cilvēkam aizliegt mīlēt otru cilvēku. Ja sieviete iemīlas otrā sievietē un ja vīrietis iemīlas otrā vīrietī arī tas ir normāli, jo mīlestībai nav dzimuma. Cilvēkam ir jābūt brīvai izvēlei ar ko dzīvot kopā.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē