• Slēgtā ceremonijā apbedī krievu satīriķi Mihailu Žvaņecki

    Sabiedrība
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    3. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Vida Press
    Novembrī Maskavā zemes klēpī guldīja slaveno krievu rakstnieku un satīriķi. Lai gan gribētāju atvadīties bija daudz, pandēmijas dēļ tika rīkota slēgta bēru ceremonija.

    Mihails Žvaņevckis mūžībā devās 6. novembrī 86 gadu vecumā. 7. novembris viņa dzimtajā pilsētā Odesā tika pasludināts par sēru dienu. Satīriķis katru vasaru pavadīja savā mīļajā Odesā, un tikai šogad smagas onkoloģiskas slimības dēļ vairs nevarēja turp doties. Oktobrī Mihails Žvaņeckis paziņoja, ka vairs uz skatuves nekāps, un slēdza arī savu autorraidījumu televīzijā, atzīstot – dara to vecuma un sliktās veselības dēļ.

    Līdz pat Mihaila pēdējam elpas vilcienam viņam blakus bija sieva Nataļja, ar kuru laulībā satīriķis nodzīvoja laimīgus 30 gadus, un abu dēls Dmitrijs. Žvaņecka privātā dzīve bijusi tikpat raiba un pārsteidzoša kā viņa rakstītās miniatūras. Viņam bijušas četras sievas un trīs oficiāli reģistrēti bērni, vēl trim viņš nav devis savu uzvārdu. Jaunākajam, kurš esot dzimis attiecībās ar mājkalpotāju, šobrīd ir tikai septiņi gadi.

    Covid-19 dēļ aktiera tuvinieki turēja slepenībā bēru norises vietu un laiku. Uzaicinājumu atvadīties no satīras meistara saņēma tikai tuvākie draugi un viņa dzīvē nozīmīgi kultūras ļaudis. Žvaņeckis atdusas Novodjevičas kapsētā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē